Какво мисли Владимир Зеленски за съюзниците си?

Той остро критикува Еманюел Макрон
28 мар 2022 12:28, Нели Христова
122
Какво мисли Владимир Зеленски за съюзниците си?
Снимка: БГНЕС

Какво мисли Владимир Зеленски за своите съюзници? В интервю за Economist украинският президент изрази мнението си за това кои западноевропейски страни помагат, и кои не в борбата на страната му срещу Русия.

Той остро критикува френския президент Еманюел Макрон, че не е предоставил военна подкрепа. Попита защо, той отговаря: "Защото се страхуват от Русия. И това е всичко. И тези, които го казват първи, първи се страхуват."

Зеленски казва, че британският Борис Джонсън е бил много по-склонен да изпраща оръжия: "Да. Честно казано, Джонсън е лидер, който помага повече. Лидерите на страните реагират според това как действат техните избиратели. В този случай Джонсън е пример."

"Великобритания определено е на наша страна. Тя не извършва балансиращо действие. Великобритания не вижда друга алтернатива за изход от ситуацията", допълни президентът на Украйна.  "Великобритания иска Украйна да спечели, а Русия да загуби, но не съм готов да кажа дали Великобритания иска войната да се проточи или не."

Междувременно Германия е на границата.

"Те се опитват да бъдат балансирани. Герания има дълги отношения с Русия и гледа на ситуацията през призмата на икономиката. Понякога помага. Мисля, че се опитва да се приспособи към ситуацията, докато се развива", обяснява Зеленски и допълва: "Властите гледат как ситуацията се отразява на собствената им страна. Те могат да помогнат, ако има натиск върху тях в страната да го направят, и могат да спрат, когато видят, че това, което са направили, е достатъчно."

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


122
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
71
25
 
5
 
! Отговори
до 87 преди 2 години
Какво очакваш от злобни същества. Мисълта им е тотално уродлива - Русия напада и руши, но Украйна била виновна и САЩ. Това е много гнусен поглед към целия свят - който не е с мен е нацист.
70
2
 
24
 
! Отговори
Строител преди 2 години
Няма значение какво мисли този пътник. Трябва час по-скоро да настъпи свобода и мир в Донбас иначе лошо за всички. А този зеленчук на съд в Москва заедно с цялата хунта.
69
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защо все повече се налага усещането, че ЕС е васал на САЩ? От кризата в Украйна големият губещ се оказва ЕС, европейските народи. САЩ чрез Украйна буквално ликвидира икономиката на Европа.
68
2
 
14
 
! Отговори
Ламята преди 2 години
На какво точно е президент зеленски?На практика,ВСУ няма централизирано командване и снабдяване.Фашистите отказват да получават и изпълняват, заповеди от него.Остава да е президент на пропагандата.
67
0
 
11
 
! Отговори
До анонимен 72 преди 2 години
Още по- забавно е да се наблюдава как голяма част от хората не забелязват т.н. глобални суперкапиталисти,които са установили контрол върху голяма част от процесите в света.
66
3
 
21
 
! Отговори
Ха преди 2 години
Какви съюзници има тоя изтрещялко ??!?!
65
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какво мисли Владимир Зеленски за съюзниците си? ХАХАХАХАХАХАХАХАХ. Той не е ВЛАДИМИР, а ВОЛОДИМИР !!!! ЛЪЖЦИ
64
21
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Срам ме е, но и ми е весело като гледам как наричащите себе си 'русофили' ръкопляскат на убийствата на жени деца и старци. Понеже жените и децата били нацистки жени и деца. Не са ли интелектуални и емоционални *** тия? Каква ли каша трябва да ти е в главата, за да намериш оправдание за убийство на невъоръжено дете? И после да протестираш, че са взривили танка от който си стрелял?
63
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Актьор, вживява се прекалено в ролята си на президент, но иначе е *** - това са фактите
62
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Карандаш "Сътрудниците на Путин съобщават, че след като научил тази новина се скрил в кабинета си и не може да спре да се смее." Искаш да кажеш, че в Кремъл дори и Путин е подслушван ли? Виж, това може и да е вярно.
61
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Руснаците може да избият украинците, ама хора няма да станат. Така , ако се ставаше човек всеки щеше да се опитва да убие другия. Добре, че има хора, които се опитват да съградят нещо, а не амо да разрушават като колониалните войски на диктаторите.
60
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 77 Забаво е да се чете как русофилите обясняват как другите уж мислели това, което и те. Не разбрахте ли, че нормалните хора не мислят като вас?
59
18
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това, което коронавируса не можа да направи, ще го направи путин. Ще избие толкова много руски войници и мирни граждани на Украйна, че няма да повярвате после. Вече е правено в Чечня - 1/4 от населението е убито. Ама Чечня е един милион, а Украйна 40. Значи 10 милиона ще бъде данъка. Сега гледам се е поотказал от Киев. Но това само означава, че ще трепе по-усилено на Изток. Ама не е политически коректно да бъде наречен 'касапин'. И онзи генералът му в Мариупол - и той добър човек като гледам.
58
0
 
22
 
! Отговори
Перчо преди 2 години
Ех Зеленски, името ти отговаря на това,че наистина си ,,зелен,,.Не разбра ли,че си консуматив между САЩ и Русия.
57
0
 
25
 
! Отговори
Край преди 2 години
Много се радва как му давали оръжие американци и англичани. Ми естествено бе пич. Те искат ако може да се избиете с руснаците до последния човек. Нормалните хора не искат това и за това не ви дават оръжие.
56
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Комикът вече и оценки на "съюзниците" си взе да раздава. Всъщност самите украинци смятат, че този е държан на къса каишка от някого. Въздържат се да коментират от кого. Със сигурност не са във възторг от "президента" си.
55
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Самозабравил се *** с псевдо власт. Всъщност нищо не зависи от него, просто е там за да вдига патардия с празни приказки. И с колкото повече украинци говоря, толкова повече се убеждавам в това
54
3
 
18
 
! Отговори
Карандаш преди 2 години
Сътрудниците на Путин съобщават, че след като научил тази новина се скрил в кабинета си и не може да спре да се смее.
53
4
 
29
 
! Отговори
Sgt. Pepper преди 2 години
Тоя зеленчо хептен се самозабрави! Взе да раздава оценки и акъл като най-висша инстанция... Опомни се, човече, ти си сложен там само за малко, докато си свършиш поставената задача, съобразена с актьорската ти професия, след което ще бъдеш преместен на сметището като всички твои предшественици от оранжевата ви "революция", на които вече и именете им не помним.
52
2
 
27
 
! Отговори
Обективен преди 2 години
Между другото, къде му е армията на малкото надрусано зелено човече? Къде е министърът на отбраната на Украйна, къде са му генералите...? Някои нещо да знае, някои да ги виждал? Виждаме само зеленото човече от бункера с декор на Киев зад гърба му. Това доказва, че събитията в Украйна се водят между руската армия и поддържаните, финансирани и въоръжавани от ФАЩ неонацистки формирования на "Азов", "Десен сектор" и останалите. Скоро обаче всички сатанисти ще си получат заслуженото.