Какво мисли Владимир Зеленски за съюзниците си?

Той остро критикува Еманюел Макрон
28 мар 2022 12:28, Нели Христова
122
Какво мисли Владимир Зеленски за съюзниците си?
Снимка: БГНЕС

Какво мисли Владимир Зеленски за своите съюзници? В интервю за Economist украинският президент изрази мнението си за това кои западноевропейски страни помагат, и кои не в борбата на страната му срещу Русия.

Той остро критикува френския президент Еманюел Макрон, че не е предоставил военна подкрепа. Попита защо, той отговаря: "Защото се страхуват от Русия. И това е всичко. И тези, които го казват първи, първи се страхуват."

Зеленски казва, че британският Борис Джонсън е бил много по-склонен да изпраща оръжия: "Да. Честно казано, Джонсън е лидер, който помага повече. Лидерите на страните реагират според това как действат техните избиратели. В този случай Джонсън е пример."

"Великобритания определено е на наша страна. Тя не извършва балансиращо действие. Великобритания не вижда друга алтернатива за изход от ситуацията", допълни президентът на Украйна.  "Великобритания иска Украйна да спечели, а Русия да загуби, но не съм готов да кажа дали Великобритания иска войната да се проточи или не."

Междувременно Германия е на границата.

"Те се опитват да бъдат балансирани. Герания има дълги отношения с Русия и гледа на ситуацията през призмата на икономиката. Понякога помага. Мисля, че се опитва да се приспособи към ситуацията, докато се развива", обяснява Зеленски и допълва: "Властите гледат как ситуацията се отразява на собствената им страна. Те могат да помогнат, ако има натиск върху тях в страната да го направят, и могат да спрат, когато видят, че това, което са направили, е достатъчно."

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


122
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
0
 
7
 
! Отговори
Бистро до 69 преди 2 години
Историята помни и други случаи.
50
2
 
19
 
! Отговори
славянин преди 2 години
Този *** наистина ли мисли, че използвачите му са му съюзници!? А пък уж е умен евр.ин!?
49
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Той Макрон си говори, но когато руснаците дойдат в Париж няма да бъдат посрещнати с хляб и сол като у нас, а французите ще извадят ешафода за него. Ние да му мислим с толкова много чакали на путин наоколо, украинците и французите и германците ще се оправят. Ние ще останем вечно наведените към военната сила. Жалко за предците ни оставили кости за България!
48
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ние няма как да станеме на Русия кравеферма,защото вече сме провинция на СССР номер две,т.е. на ЕС:).До месец мислех,че България била в ЕС,а сега по телевизията ми говорят,че България е ЕС.Игра на думи,която много променя нещата.Също така ЕК ще ни урежда газа,скоро всички сделки.
47
2
 
20
 
! Отговори
Замислен преди 2 години
Всъщност, Франция е третата ядрена държава в света. Да, да, не е Китай или Великобритания, Франция е. И леко с нападките към нея. Зеленски, дори парламента на Израел още жужи след изказването ти там. Давай го полека, че става сложно.
46
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Досега го виддаме да говори. Едва ли може да мисли.
45
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Путин го искал жив в Москва !
44
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това у руски пропагандистки сайт. Или хакнат от ГРУ , невъзможно просто да напишеш нещо, което е проруско, трие се , маже се. Живейте си сами прости руски атки.
43
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Мариупол е обкръжен, пристанището на Мариупол е в ръцете на руснаците." - първите 10 дни не беше обкръжено. Тогава украинците забраниха на чуждите кораби да напускат. Сега и дока е миниран отново от украинци. Изглежда си изпуснал има-няма 25 дни от военните операции - образовай се.
42
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Когато украинеца се е родил, евреина е заплакъл. Не може само да искаш Зеленски и да се оплакваш - излез от бункера, прибери жена си от магазина на Шанел и се оправяй. Не може да забъркваш каша и да чакаш другите да ти я оправят
41
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този човек защо не е на бойното поле с автомат в ръка.Ето нали американците им дадоха оръжие за 1 милиард долара.С 1 милиард не може да се оплаче ,че няма оръжие.Защо не ходи той да умира? И братята Кличко и те випаджии с по 20 човека охрана и се показват да снимат само когато има хуманитарен коридор.Страхливи хора но и жестоки.Тия са най-опасните.
40
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Толкова е нагъл само Зеленски...всеки е помогнал колкото може,а той вместо да им благодари даже си позволява да критикува.Никой не му беше длъжен да му помага с каквото и да било,а той си наглее.
39
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Зелен Бабач , виж твоите фашисти ,какво правят и му мисли какво те чака !? Путин такива ,като тебе много ги обича
38
1
 
10
 
! Отговори
баба мара преди 2 години
нарко-***-нът не е в позиция да дава оценки да спре с наркотика да излезе отбункера и да се бие по барикадите заедно с братята кличко седнете с русия намасата за преговори и уточнете ист проблеми настоящето и бъдещето спрете дакупувате оръжие защото така мир няма да настъпи а трябва и да се сее защотоидва глада после ще искате да ви пращат храна
37
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
слава украине в составе россии
36
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Макарон е на път да загуби изборите, и ако дойде другия тогава зеленския направо ще оди у *** rъз
35
21
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 42 Стига глупости. Мариупол е обкръжен, пристанището на Мариупол е в ръцете на руснаците. А вие руските пропагандони твърдите че Украйна държала нашите кораби като жив щит. Ако имахте поне малко гънки в мозъка си щяхте да замлъкнете.
34
1
 
12
 
! Отговори
Я, пъ!? преди 2 години
"Каква "украинска национална армия"???? Нали такава държава няма и никога не е имало???" ....това, че няма, не означава, че група неофашисти събрали се на факелно шествие в Киев, не смят, че има!
33
2
 
21
 
! Отговори
Киро преди 2 години
Пъзльо нали щеше да громиш Май голям го вадиш а излиза малък Колкото по малк приказваш е по добре наркоманче
32
4
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Храниш го, поиш го, настаняваш го за без пари, Васко Кръпката му пращаш да му пее на уше, а то ти държи сънародниците жив щит в Азовско море и нафърляло мини в Черно Море щото нема мозък у главата и слуша краварите - Що е то?