Зеленски: Руснаците се изтеглят от Киев, след тях тела и мини

Създава се „катастрофална ситуация“ за мирните граждани
276
Зеленски: Руснаците се изтеглят от Киев, след тях тела и мини
Снимка: БГНЕС

С изтеглянето на руските сили от столичния район в Украйна се създава „катастрофална ситуация“ за мирните граждани, тъй като войските на Москва поставят мини около жилищни сгради, изоставят военна техника и „дори телата на убитите“, предупреди днес президентът на Украйна Володимир Зеленски, предаде Асошиейтед прес.

Държавният глава обаче допълни, че напуснатите селища ще продължат да бъдат обект на ракетни удари от далечно разстояние, а битката в източните части на страната ще стане по-интензивна.

Още по темата
"Все още не е възможно връщането към нормален живот, такъв, какъвто беше, дори в териториите, които отвоюваме след сражения", каза президентът. "Трябва да изчакаме, докато нашата земя бъде разминирана, да изчакаме докато ще можем да ви гарантираме, че няма да има нов обстрел", каза Зеленски.

За днес Международният комитет на червения кръст планира да се опита да достигне до Мариупол и да евакуира мирни жители. Хуманитарната организация каза, че неин екип от три превозни средства и деветима служители е на път, за да спомогне за безопасното преминаване на цивилни, след като вчерашният им опит се провали.

Градският съвет в Мариупол каза днес, че 10 празни автобуса са се насочили към Бердянск, който е на 84 километра западно от Мариупол, за да вземат хора, които могат да се доберат дотам сами. Около 2000 души напуснаха Мариупол вчера, някои с автобуси, а други с лични автомобили, казаха още градските власти.

Евакуирани хора бяха качени на 25 автобуса в Бердянск и към полунощ пристигнаха в град Запорожие, който е под украински контрол./БТА

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


276
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
66
5
 
8
 
! Отговори
ПроСоТо преди 2 години
обаче нема майтап!..-Зеленясалия е КОПИЕ на откачения австрийски ефрейтор-бояджия,който подпали Европа преди..бая време...И не само визуално!../но поне на сурат е едно към едно с него.."Случайно съвпадение" ?../
65
8
 
7
 
! Отговори
До 70 преди 2 години
Харасчов, който е украинец дава на Украйна Крим и западно от Одеса. Тогава не е имало никакво значение къде е границата. След разпада на ссср се взимат тези граници. Не казвам че това не са украински територии. Важно е хората като какви се определят и в коя страна искат да живеят. Аз си мисля, че никой не иска да живее в режима на Русия
64
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Руснаците не са били в Киев, виж Отрядите на украинската Териториалната отбрана вилнееше в града както си ще. Убиваха всеки, който не им хареса, дори пречукаха един от замовете на СБУ, има и видео!
63
2
 
8
 
! Отговори
снимката :) преди 2 години
Ако е вярно, че човек е това което яде, тоя *** цял живот се е хранил с глупави картофи.
62
1
 
19
 
! Отговори
БАНко преди 2 години
УКРАИНКА С ДВЕ ДЕЦА НА РУМЪНСКАТА ГРАНИЦА : МЪЖА МИ УСПЯ ДА ИЗБЯГА ПРЕДИ НАС И НИ ЧАКА В РУМЪНИЯ !!! НЕ МОЖЕ ДА ВЛЕЗЕ В УКРАЙНА , ЗАЩОТО ЩЕ ГО МОБИЛИЗИРА ЗЕЛЕНСКИ !!! А НА ГРАНИЧАРИТЕ ТРЯБВА ДА ПЛАТИ 10 000 ДОЛАРА !!!
61
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Че кога пък руснаците са влизали в Киев, та да поставят мини около жилищните сгради?! Какви ги дрънка Зеленски? Ако има мини, то те са украински и да си ги махат украинците.
60
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Украинската република е създадена като Съветска република. Съветският съюз дава Крим на Украйна и много полска, словашка, унгарска територия.
59
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е нормално да се изтеглят, нали така се разбраха на преговорите за Киев и още някои места. Зеленски кво се прави на мъж?
58
15
 
12
 
! Отговори
съд преди 2 години
До Анонимен 60 Аз много бързо мога да те освободя от Американското робство като ти тегля един шут за да прехвърчиш над Черно море и да попаднеш в свободния СССР при вожда ти ЛилиПутин.Като станеш крепостен селянин ще разбереш тогава какво е робство.
57
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Отново лъжите на клоуна
56
7
 
16
 
! Отговори
# преди 2 години
Украйна губи войната и губи още територии..................на руснаците не им трябва Киев, руснаците си искат Източна Украйна.........Русия ще си вземе още няколко области, за да направи сухопътен коридор до Крим!!!
55
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Путин издава сталинска заповед: Нито крачка напред! Заградителните батальони заграждат войските пред фронта, за да не бягат напред войниците.
54
12
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Путин спасителя, да идва ама нема с к'во да дойде :))) не смее да излезе от бункера
53
18
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Странно. Уж цяла Украйна щеше да падне до 72 часа, пък тук някаква копейка пише, че дори не били стигнали Киев. Другари, може ли така?
52
9
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Понеже сега тия руски зверства ще гръмнат по целия свят със снимки и видеоматериали защото *** не са имали никакво време да си заличат следите аз знам и с какво ще се оправдава. Първо оправдание фейк, Второ това са артисти симулиращи трупове. И най-накрая като вече не вървят тия две ще кажат това е работа на кадировците те са убийци ние сме високохуманен народ, вижте колко ни е велика култур.. пардон KILLтурата.
51
11
 
25
 
! Отговори
Истината преди 2 години
Ето какво казва Стефан Стамболов преди русоробските терористи да го ликвидират: "От официална гледна точка на руското правителство, ний бяхме длъжни да изплатим освобождението си с независимостта си."
50
2
 
6
 
! Отговори
Цеко преди 2 години
А хората в Мелитопол, на тях никой ли няма да помогне. Окупирани са от 26.02......
49
19
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Надявахме се да преминат Дунава при Силистра и да ни освободят от американско робство.
48
16
 
21
 
! Отговори
Българин преди 2 години
И какво стана, Путин се провали в освобождението на Украйна. Как така ги освобождават и един украинец не избяга в Русия на хубавото
47
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Лично аз ще предоставя----------------Копейкин, ти ли си? :D