Кадиров: Над 1000 украински морски пехотинци се предадоха в Мариупол

Представители на украинските власти засега не са коментирали
13 апр 2022 11:25, Елка Василева
800
Кадиров: Над 1000 украински морски пехотинци се предадоха в Мариупол
Снимка: архив, БГНЕС

Над хиляда украински морски пехотинци се предадоха в Мариупол, заяви в Телеграм чеченският лидер Рамзан Кадиров, цитиран от Ройтерс.

Кадиров призова също така украинските сили, които са се барикадирали в металургичния комбинат "Азовстал", да се предадат.

Още по темата
Представители на украинските власти засега не са коментирали изявлението на чеченския лидер.

В сутрешния си брифинг генералният щаб на украинската армия заяви днес, че руските сили продължават атаките срещу металургичния комбинат и пристанището на Мариупол.

"В "Азовстал" понастоящем има около 200 ранени, на които не може да бъде оказана медицинска помощ. За тях и за останалите ще бъде най-добре да прекратят тази безсмислена съпротива и да си вървят при семействата", изтъкна Кадиров.

Над хиляда украински военни се предадоха в Мариупол, сред тях са 162 офицери и 47 военнослужещи от женски пол, съобщи днес говорителят на руското министерство на отбраната Игор Конашенков.

"В град Мариупол, в района на металургическия комбинат "Илич", в резултат на успешните настъпателни действия на руските въоръжени сили и на подразделенията на милицията на Донецката народна република, се предадоха в плен 1026 украински военнослужещи от 36-а бригада на морската пехота", каза Конашенков.
/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


800
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
372
2
 
5
 
! Отговори
Fallschirmspringer преди 2 години
Следующим шагом может стать применение сверхмощных авиабомб. За использование свободно падающих бомб большого калибра выступают их сравнительная дешевизна и наличие большого количества на складах МО РФ. Применение их оправданно там, где ПВО противника полностью выбито, например, в Мариуполь
371
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Herr Muller След колко години или векове по това време имаш предвид?
370
3
 
6
 
! Отговори
Към минусите на 472 преди 2 години
А, не Ви харесва, но пак казвам: Като искате яхти, разкош, римски гуляй, хващайте оружията и си завладейте отдавна мечтаните ресурси. НО...за ТВА е нуждо Д...У...ПИ/3.14/ а не плямпаджилъйски тарикатлък. И вместо да хващате гъби между кълките си от лентяйство, поработете малко да видите как се строят космически технологии.
369
16
 
11
 
! Отговори
До 484 преди 2 години
Ей *** блатска путинска ти видя да палят българи бе *** руска, с този фейк във фейса върви от путинофил-некрофил до русороб. ***, обаче видях как погребват 20 годишно момче българин вчера и всички му дават почит. Момчето само отива доброволец и твоите рашки го убиват това е истината в разцвета на живота си. Ако убиваха българи там са твоите *** червени. Пожелавам ти да те настигне възмездие и да си отвориш сополивите очи.
368
11
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"защото укро-нацистите 8 години убиваха жени и деца на Донбас" Мдаа, съгласно официален доклад на омбудсмана на ДНР, за 2020 и 2021 г. цели 13 души цивилни жертви от бойните действия. Увеличаваме с едно, правим ги хиляди и путин казва: 14 000.
367
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До CIA: Ти си един преоблечен като агенция ***, решил да прави измами.. Смърдиш от километри на рашън. И твоята фейк нюз. Няма такова инфо.
366
16
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ЕТО КАКВА Е РЕАЛНАТА СИТУАЦИЯ, БЕЗ РАШИСТКИ ЛЪЖИ: СЛЕД ТЕЖКИ БОЕВЕ В МАРИУПОЛ, МЕЖДУ 100 И 200 УКРАИНСКИ ЗАЩИТНИЦИ СА ПАДНАЛИ В ПЛЕН НА РАШИСТКИЯ ОКУПАТОР. ОСТАНАЛИТЕ, СЛЕД ОПАСНА МАНЕВРА НА СЕВЕР, СА УСПЕЛИ ДА СЕ СЪЕДИНЯТ С ОСТАНАЛИТЕ ЧАСТИ НА УКРАИНСКАТА АРМИЯ И ЧАСТИ ОТ ПОЛКА "АЗОВ". МАРИУПОЛ ОЩЕ НЕ Е ПАДНАЛ! УКРАИНСКАТА АРМИЯ ПРОДЪЛЖАВА ДА СЕ СРАЖАВА В ЗАЩИТА НА ГРАДА. РАШИСТКИЯТ ОКУПАТОР ЯДЕ ЗДРАВ БОЙ В МОМЕНТА. НЕ ВЯРВАЙТЕ НА РАШИСТКА ПРОПАГАНДА, БРАТЯ БЪЛГАРИ!
365
7
 
11
 
! Отговори
Този преди 2 години
фейк нюз предизвика мощна ерекция сред рашундисткото население. Масовите *** стигнаха Мариупол, където не можаха да улучат Кадиров, който вече трета седмица е на СПА в Подмосковието. А снимките му са стари, колкото отпреди войната. Ако се пуснат за сравнение в търсачките.
364
3
 
0
 
! Отговори
е стига де преди 2 години
До ана убийството мъже може да се приема тъй ли?.... само принципно те питам
363
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"В България има много повече болни мозъци от където и да е било. Щом подкрепяш убийства на жени и деца трябва да се прегледаш задължително." ------------ ----------- ------------- Абсолютно вярно, значи подкрепящите украйна трябва да се прегледат задължително, защото укро-нацистите 8 години убиваха жени и деца на Донбас. Само се чудя какво трябва да правят подкрепящите паленето на българи, сигурно направо да поемат към психиатрията.
362
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Слава на братските ислямски екстремисти, които по заповед на братските рашистки сатанисти избиват неблагодарния православен украински народ!
361
11
 
15
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
ПУТИНАРИТЕ СА *** И МОГАТ ДА БЪДАТ ТРЕТИРАНИ САМО КАТО ИЗЗМЕТ!
360
8
 
13
 
! Отговори
дяконЪ преди 2 години
мне не вярвам на ничия пропаганда. Правя обективна извадка, че украинците и наемниците им вкл. от Грузия, Ингушетия и Дагестан ядат здрав пердах.Обективно си представям как скоро Одеса ще трябва да се предаде!Очеизвадно е че украинците са разпиляни. Наркозеленски мълчи, а нова батарея C300 е срината от СпецНаз в наземна операция.
359
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
РЕАЛНАТА СИТУАЦИЯ: СЛЕД ТЕЖЪК БОЙ И НЯКОЛКО ОПАСНИ МАНЕВРИ, В ПЛЕН НА РАШИСТКИЯ ОКУПАТОР СА ПАДНАЛИ 100-200 ЧОВЕКА, НО ОСТАНАЛИТЕ, СЛЕД РИСКОВАНА ОПЕРАЦИЯ НА СЕВЕР СА СЕ СЪЕДИНИЛИ С ОСТАНАЛАТА ЧАСТ ОТ УКРАИНСКАТА АРМИЯ И ЧАСТИ ОТ ПОЛКА "АЗОВ". МАРИУПОЛ ОЩЕ НЕ Е ПАДНАЛ! БОЕВЕТЕ ПРОДЪЛЖАВАТ. РАШИСТКИЯ ОКУПАТОР В МОМЕНТА ЯДЕ ЗДРАВ БОЙ. НЕ ВЯРВАЙТЕ НА ПРОПАГАНДАТА НА РАШИСТКИЯ ОКУПАТОР, БРАТЯ БЪЛГАРИ!
358
11
 
11
 
! Отговори
ан преди 2 години
Има ли смисъл за завладееш целият свят, когато погубиш душата. В България има много повече болни мозъци от където и да е било. Щом подкрепяш убийства на жени и деца трябва да се прегледаш задължително. С Русия е свършено нещата се повтарят от 1917, когато цвета на нацията бяга. И сега е така, певци,творци, режисьори и целият интелектуален елит бяга. Остават само асоциални пройдохи, като тези които коментират тук путинороби. Спасете душите си червени и се покайте....
357
13
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
НЕ ВЯРВАЙТЕ НА РАШИСТКА ПРОПАГАНДА. В ПЛЕН СА ПАДНАЛИ 100-200 ЧОВЕКА, ОСТАНАЛИТЕ СА СЕ СЪЕДИНИЛИ С ОСТАНАЛАТА ЧАСТ НА УКРАИНСКАТА АРМИЯ И В МОМЕНТА СЕ БИЯТ ЗА МАРИУПОЛ. РАШИСТИТЕ ПРОДЪЛЖАВАТ ДА ЯДАТ БОЙ. НЕ ВЯРВАЙТЕ НА РАШИСТКАТА ПРОПАГАНДА.
356
2
 
4
 
! Отговори
Ако това е вярно преди 2 години
Ква тана тя? Казвам "АКО" , защото още много преди войната, да я наречем, още от преди 8 години се оказва , че е имало едностранно облъчване. Който иска ресурсите на Русия, да хваща "оружието" и да си ги вземе, т.е. завладее. Нямам нищо против някой "НОВ" добронамереник. Но внимателно. До сега не съм получил нищо, освен"ПРАВОТО" на труд. От един БЕЗПРИСТРАСТНИК. Бъдете здрави. Напред към римския гуляй.Само напред към излишъкът и разкоша. Само момислете кой бунак-наивник ще ви бачка.
355
7
 
6
 
! Отговори
Над 1000 украински м преди 2 години
сънува с отворени очи
354
8
 
9
 
! Отговори
Размазан пармезан преди 2 години
Ахмак - сила.!. Къде си се скрила?! Юруш ахмациии!!!..... дядя ест денги - ест ***!
353
9
 
16
 
! Отговори
тоя преди 2 години
терорист на снимката следва да се ликвидира