Киев: Путин се изплю в лицето на Ердоган и Гутериш с удара по Одеса

Гутериш осъди ракетните удари по пристанището
23 юли 2022 15:25, Александър Попов
358
Киев:  Путин се изплю в лицето на Ердоган и Гутериш с удара по Одеса
Снимка: БГНЕС/ЕПА

Украйна обвини Кремъл, че ще бъде отговорен за всяка хранителна криза, ако сделката за износ на украинско зърно от Одеса се провали, след като руските ракети удариха черноморското пристанище.

"Руският ракетен удар е плюнката на Владимир Путин в лицето на генералния секретар на ООН Антонио Гутериш и турския президент Реджеп Ердоган, които положиха огромни усилия за постигане на споразумение", каза говорителят на външното министерство Олег Николенко.

Още по темата
"Ако постигнатото споразумение не бъде изпълнено, Русия ще носи пълната отговорност за задълбочаването на световната хранителна криза", добави той.

Антонио Гутериш "недвусмислено" осъди ракетните атаки по-рано през деня срещу пристанището на Одеса, което е от ключово значение за сключената с посредничеството на ООН сделка за износ на зърно между Русия и Украйна.

"Генералният секретар недвусмислено осъжда докладваните удари в украинското пристанище Одеса", каза неговият заместник-говорител Фархан Хак в изявление. Той добави, че "пълното изпълнение на сделката от Руската федерация, Украйна и Турция е наложително."

Руският удар бе осъден и от ръководителя на европейската дипломация Жозеп Борел.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


358
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
160
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ТОЛКОВА СТРУВА ДУМАТА НА ПУТИН1 НО ТОЙ ЩЕ ОПРЕ ДО ЗАЕМИ И НУЖДА ОТ ТЕХНОЛОГИИ ПО- КЪСНО...
159
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кога ще почнат да пускат ракети и снаряди по руските градове .. тия укри само дефенс ли ще играят да се почва голяматаПатаклама
158
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
зеленски -- жив покойник, с какви илюзии живее, и тука вчера.бг и те същите. Земното кълбо се върти и не му пука за американските празни фантазии... щели да свършат припасите на руската армия, оръжията им и всякакви други врели-некипели, те в момента си произвеждат нови, а изразходват всичко застояло се по складове.
157
14
 
14
 
! Отговори
РУССКИЙ ОККУПАНТ преди 2 години
Абе тези как си представят тази работа, в Одеса да се струпат десетки кораби чакащи да бъдат натоварени със зърно след като бъдат разтоварени от оръжията които превозватза Украейна, а Путин да стои и да гледа безучастно ? Износа на украинско зърно ще бъде подруски контрол. Дали през Одеса или през Севастопол, няма да има никакво значение, но контрола ще бъде Руски !
156
2
 
3
 
! Отговори
Повтарям преди 2 години
Гина в Ю.Америка е френска............ административен център е град К урос космическа стоиц на Франция..............съседен Суринам е Холандски и прочие.................булгасеь си е безмозъчен маркссельо а нещата са публични,явнии,открити
155
9
 
10
 
! Отговори
Някой преди 2 години
Руското Жуже съвсем глътна джама, и метка ракети навсяде, където му хрумне! Как беше ..Важното е да се всява "страх"! Болните мозъци от Кремъл смятат, че като всяват "страх", и всички ще се съобразяват с тях! А дано, ама надали! Просто са страхливи психопати!
154
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Гутериш осъди ракетните удари по пристанището" -- кой си ти бе ***, американска кукла на конци, ***, още довечера да се задавиш ...
153
15
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Договорът е за пшеница, не е за спиране на войната, още повече че извратенякът зеленски, (физиономията му е противна) обеща че ще изтласка руския окупатор даже от Крим, той нали е комик, такъв смях ... ха-ха, хи-хи!
152
3
 
2
 
! Отговори
Макрон Ядрения преди 2 години
Космодрумът на френските космически сили е в амазонската Северна джунгла с излаз на Карибско море........................безсилието на Франция срещу ислямтерора е заблуда щото САЩ евнтуално изчезнали
151
9
 
9
 
! Отговори
По същество преди 2 години
В другата статия го казах - украинците нямат намерение да разминират морето. Натиснали са ги за споразумение, а те сега ще се утрепят да набеждават Русия.
150
8
 
13
 
! Отговори
Ясно е! преди 2 години
На кривата ракета, космоса и е крив. Как завзетите територии могат хем да воюват и ги бомбят с химарси, хем да изнасят, а победоносния Зеленски да не може. И циври непрекъснато. Ако му пречат руснаците, да ги изгони с "милионната армия" и толкова. Стига закани само.То само с героично кокорене по медиите и искане на милиарди, не става. Другия вариат бе, хич да не бе предизвиквал войната.
149
18
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това доказва за пореден път личното ми убеждение, че Путин е въплъщение на сатаната!!
148
13
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Одесса скоро в състава на Русия където и е мястото.Няма повече фашистки крака да тъпчат свещенната територия освободена от червената армия!
147
9
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Путин договори с ердоган, зеленски, гутериш и всякакви други прислужници на сатаната във вашингтон ли ще спазва? Единствения договор, който ще подпише Путин е с бай-дън за капитулацията на украйна, а дотогава всичко е позволено, над райхстага в киев ще се вее руското знаме, свиквайте робчета на сатаната.
146
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
как ги пре е баха америкамците тея улафци
145
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
интересно за Киев знае ли ,че е колония на САЩ както и ЕС който имаше и страни които и бяха колонизатори и станаха причина за смърта милиони и милиони хора мирно население умиращи от глад и една от тях Индия с повече от 10 милиона . Така че УКРАИНА Е КОЛОНИЯ И НЯМА НИКАКВО ПРАВО ДА РАСЪЖДАВА КОЙ НА КОГО Е ПЛЮЛ НА ЧИСТО ДЕМОКРАТИЧЕСКИ СТАНА И ООН макар и ООН ДА ПОДСТИЛКА НА САЩ
144
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Украйна разреши многоженството с указ на президента...че на всеки оцелял мъж се падат по 16 украинки ...така разрешават харемите за да не се чувстват самотни момите
143
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 157 Прав си Укрия реално по територия е била по-малка от България преди 300 години, всичките им нови територии са прибавени от Руската империя и после СССР на Ленин и СССР на Хрушчов, който незнайно защо им дава Крим, който е руски до този момент.
142
7
 
13
 
! Отговори
Ааа, не! преди 2 години
Я сега:):) Значи щом е подписана сделка за зърното дай да не превземат руснаците Одеса ли? Ако не искаха да им отнемат територии да бяха седнали на преговори! Щом сами са си го избрали, - да си воюват победно и да изнасят, както правят и от анексираните територии. И да не им пращат далекобойни HIMARS около Одеса. Или да изгонят руснаците от Украйна както обещава нашмъркания. Или да изпълняват старите споразумения. И Украйна щеше да си е цяла и до сега.
141
5
 
11
 
! Отговори
Пламен преди 2 години
Стига с тази окрайна! Какво се случва в нашата замираща държава?????