Киев: Путин се изплю в лицето на Ердоган и Гутериш с удара по Одеса

Гутериш осъди ракетните удари по пристанището
23 юли 2022 15:25, Александър Попов
358
Киев:  Путин се изплю в лицето на Ердоган и Гутериш с удара по Одеса
Снимка: БГНЕС/ЕПА

Украйна обвини Кремъл, че ще бъде отговорен за всяка хранителна криза, ако сделката за износ на украинско зърно от Одеса се провали, след като руските ракети удариха черноморското пристанище.

"Руският ракетен удар е плюнката на Владимир Путин в лицето на генералния секретар на ООН Антонио Гутериш и турския президент Реджеп Ердоган, които положиха огромни усилия за постигане на споразумение", каза говорителят на външното министерство Олег Николенко.

Още по темата
"Ако постигнатото споразумение не бъде изпълнено, Русия ще носи пълната отговорност за задълбочаването на световната хранителна криза", добави той.

Антонио Гутериш "недвусмислено" осъди ракетните атаки по-рано през деня срещу пристанището на Одеса, което е от ключово значение за сключената с посредничеството на ООН сделка за износ на зърно между Русия и Украйна.

"Генералният секретар недвусмислено осъжда докладваните удари в украинското пристанище Одеса", каза неговият заместник-говорител Фархан Хак в изявление. Той добави, че "пълното изпълнение на сделката от Руската федерация, Украйна и Турция е наложително."

Руският удар бе осъден и от ръководителя на европейската дипломация Жозеп Борел.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


358
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
180
10
 
23
 
! Отговори
Таню преди 1 година
Как може някой още да вярва на путин и кремъл за каквото и да е, доказаха се като най лъжливите комплексирани лицемери на планетата! Само нашите *** русофили им вярват сляпо и се надяват на нещо и те не знаят на какво.
179
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Спиране на войната срещу сваляне на всякакви санкции, защото противоречат на международното право. Ако ви изнася, иначе си оставате изолирани от големия свят.
178
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На Брюксел ми се изплю в лицето. Малко бяха зелените колонални сделки, малко бяха безмислените ковид мерки убиващи икономика, а за капак и икономически санкции ми треснаха, обаче оввцете си трайлат значи им е добре да им плюят в лицата.
177
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В момента сащ клатят ес, а Русия клати украйна -- да видим кой първи ще вдигне ръце, защото не му изнася.
176
14
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хохлете сами се стрелят и обвинявар Русия ... вече се разбра
175
7
 
9
 
! Отговори
още инфо преди 1 година
Западна Европа се състои от над 20 КОЛОНИАЛНИ държави а в цяла Източна Европа за такава минава само Русия
174
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Когато Тесла е починал в хотела в ню йорк, където е живял, веднага са дошли тайните агенти и са изнесли всякаква документация, каквато са намерили.
173
6
 
5
 
! Отговори
айде в училище преди 1 година
До Руский мастръбант-----------------ВОЕННИ бази му трябват на Путин в Украйна а не територията на Украйна
172
8
 
12
 
! Отговори
морски преди 1 година
Няма как на руска Меца, да и изядат медеца.
171
18
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русия е оплот на цивилизацията и трябва да е супервъоръжена, оттрепките в сащ нека треперят.
170
7
 
10
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 1 година
Ако Руснаците са ударили пристанището в Одеса,което познавам доста, е добре.Безпокои ме друго и то е ,че Москва не престава да налива с петрол Запада,не престава да нарича Сърбия съюзник,при все,че последната се доказа като въоръжител на Украина,не престава да подценява България като най-русолюбивата държава в света,не престава да толерира главните виновници за ислямизацията на света,не престава да толерира с мълчанието си румънският шовинизъм,не престава да мълчи за Българският език...
169
18
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Видя се, че Русия е една проклета държава, която единственото което е правила и прави, е да се въоръжава до зъби и да напада чужди територии (естествено по- слаби от нея като въоръжение!). Но не и да се грижи за благосъстоянието на населението си. И в това отношение Путин е най-проклетият лидер на тази държава!
168
12
 
9
 
! Отговори
Ха-ха-ха преди 1 година
Когато Ердоган тресна руския изтребител , Жужето в Кремъл взе да се набира за "мъж"! Ердоган заяви, че това са детинщини! И когато се разходи до Кремъл, заговори му със цифри, и Руското Жуже клекна! Даже му построи и Турски паток!
167
13
 
14
 
! Отговори
Руский мастръбант преди 1 година
На Психопатът от Кремъл му трябва територии, да твърди че ги бил "освободил"! Нищо че преди това ги е сринал със земята! Ако хвърли атом, тези територии вече не вършат никому работа, да не говорим, че самата Русия ще пострада!
166
5
 
10
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 1 година
Ердоган,тъче на...два стана и от всякъде иска да...печели. На времето му се размина,че турците свалиха руски изстребител над Сирия,под претекст,че навлязъл над тяхна територия. Путин махна с ръка и замълча,но руснака забавя,но не...забравя. Сега също играе някаква...двойна игра и тако и...вако и не пропуска да ги...цака руснаците. По...кротко Реджепе,че да не ти се случи...случка.
165
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Путин може да бъде спрян само по един начин -- ако има технологии за свободна енергия от вакуума, които са във властта на военните и се възпрепятства използването им от цивилното население заради печалбите на петролната индустрия -- да бъдат освободени за ползване вместо да се замърсява природната среда с горене на петролни продукти. Всичко останало са празни приказки. Русия ще печели баснословно от газ и петрол, никакви санкции нямат ефект, американски дришльовци.
164
5
 
4
 
! Отговори
Ситуция 2022 преди 1 година
Западните държави 2022 още са колониални империи..........Гренландия очевидно не е люлката на Дания и прочие колонии...............Изтчневрпейсите микроорганизми не са дорасли до ЕВРОВЕЛИКАНИТЕ и като селяни да замълчат
163
8
 
19
 
! Отговори
Бум преди 1 година
Русия заеви че складовете на пристанището са били пълни с оръжие и те са направили място за зърното.
162
10
 
8
 
! Отговори
Бигот преди 1 година
Ердоган приложи на Путин същия номер с протоколното унижение преди срещата, ама това не ти е Урсула
161
6
 
3
 
! Отговори
Бай Илийчо преди 1 година
Фърлайте атома най сетне и сичко дъ приключва Койту остане джив ,,а провери дъл случайну няаа остали живи политици,банкери и пеераси и до ги заколи ! От те провалиха свето!