Киев отново е под руски обстрел, поразени са жилищни сгради

Нападението било в отговор на обръщението на Зеленски към Г-20
15 ное 2022 17:30, Нели Христова
400
Киев отново е под руски обстрел, поразени са жилищни сгради
Снимка: Twitter

Украински официални лица обвиниха Русия за ракетно нападение срещу столицата Киев, като заявиха, че жилищни сгради са били поразени, а в цялата страна звучат сирени за въздушно нападение.

"Има атака срещу столицата. По предварителна информация са поразени две жилищни сгради в Печорския район", заяви кметът на Киев Виталий Кличко в изявление в социалните мрежи. "Няколко ракети бяха свалени над Киев от системите за противовъздушна отбрана. На мястото на ударите се намират медици и спасители. Повече подробности по-късно", добави той.

Заместник-ръководителят на канцеларията на президента Кирил Тимошенко заяви в изявление в интернет, че ракетите са били изстреляни от руските сили. Той разпространи кадри от очевидното място на ударите, на които се вижда пламък, излизащ от пететажна жилищна сграда от съветската епоха.

"Опасността не е преминала. Останете в убежищата", добави той.

Ръководителят на администрацията на президента на Украйна Андрий Ермак заяви, че нападението е в отговор на обръщението на президента Володимир Зеленски пред Г-20, по време на което той призова лидерите да окажат натиск върху Кремъл да прекрати инвазията си.

"Някой сериозно ли си мисли, че Кремъл наистина иска мир? Той иска послушание. Но в края на краищата терористите винаги губят", заяви Ермак.

През последните седмици руските сили се насочиха към енергийната инфраструктура в цяла Украйна и изстреляха баражи от ракети и изпратиха рояци безпилотни самолети към столицата. За последен път Киев беше атакуван от руските сили преди почти един месец на 17 октомври.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


400
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
68
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Гуйло Грездин им изчисти панелките
67
11
 
7
 
! Отговори
Зозо преди 1 година
nyтлер не разполага с модерни оръжия. Даже зимните им униформи са все едно от битака в Димитровград - криви ватирани шуби+yшaнka :))))))))))))))))))))))))))))))))))))
66
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ко става козячета-натовци , рашата нали нямаше ракети аааахахахахах
65
2
 
3
 
! Отговори
Ракетит са виртуални преди 1 година
Успокойте се хора! Нищо кой знае какво не е станало! Виртуална реалност е това! И ВСЕ ПАК НАМАЖЕТЕ СЕ С ЙОД ЗА ВСЕКИ СЛУЧАЙ!
64
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Зозо Армата има само 3-4 броя. Сармат е в един единствен опитен образец и в момента е повреден и неизползваем, СУ57 са под 5 броя, Миг31 са 4 броя и с тях изстрелват прословутите Кинжали които общо са под 15 броя. Самите Кинжали са всъщност Искандер М префасониран за въздушно базиране на Миг31.
63
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Явно руснаците имат ракети още много.В момента ударите са най мощните досега.Нещо украинците бяха казали че ракетите свършили ама май не са.
62
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
как така след като е ударен жилищен блок се оказва, че половината киев няма ток ?май някой иска да имитира втора лъжлива буча?
61
8
 
10
 
! Отговори
Пъклен план преди 1 година
Киевския режим щял да смени флага на украйна с флаг с цветовете на дъгата. Така щели да привлекат всички дже-нд-ъри и т-рав-ерс-и да отидат в Укронациланд на свещен г-е-й дж-и-хад да се бият с Руската армия! Зеленката го измислил!!
60
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ами така става Укрите като не си пазят пералните,ей на,руснаците ги крадват,обезкостяват ги и ракетите им нямат свършване!Изводът какъв Е-укри пазете си пералните за да не бъхтят!
59
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Американски тролей са такива лицемери! Псуват един агресор, а защитават друг ( САЩ)
58
6
 
9
 
! Отговори
Зеленски оттича преди 1 година
Зеленски май ще го чегъртат от някой тротоар скоро. И няма да е заради Руските удари или Американско предателство. Неговият собствен народ ще му ПОТЪРСИ СМЕТКА ЗА ПОЛОЖЕНИЕТО ДО КОЕТО ГИ ДОКАРА! ЗАЩОТО ТОЯ Б-О-КЛ-УК ДОЙДЕ С ОБЕЩАНИЕТО ЗА МИР, А НЕ МУ СПИРА УСТАТА ДА ГОВОРИ ГЛУПОСТИ. 2021 Новмври каза че атомна бомба щели да правят. Онзи ден говори за превантивни ядрени удари по Москва. Мост взривиха. Е виждат се резултатите!!
57
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Защо само САЩ и УК имат право да нападат други държави терегално и безнаказаноло!! Защооо?
56
6
 
10
 
! Отговори
Прощаваме ви фашки преди 1 година
Вече започвам да разбирам тези, които възхваляват фашисткият режим в Украйна. Те са жалки нещастни човечета които са преминали през няколко стадия на развитие през своя живот и в злобата, страха и омразата си към Русия са станали и фашисти. Засега прикриват своята фашистка идентичност, само зад русофобията си и затова с такава надежда и лелеяна мечта очакват фашистка Украйна да победи за да започне победоносният ход на новия фюрер, наркомана със зелените парцалки.
55
6
 
8
 
! Отговори
КокаинЕ слава преди 1 година
Кокаиновия ги закОпа! направо зарови цялата си държава и нация под земята! Наркотиците са му изпилили мозъка, а пишман приятелите му от ФАЩ довършиха и малкото останали му неврони. Останалото е история.
54
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В момента е започнала третата вълна.Съобщава се че това са най мощните ракетни удари досега.Явно ракетите въобще не са свършили.В тази ситуация май тока в Украйна ще спре съвсем.
53
7
 
7
 
! Отговори
Зозо преди 1 година
Путлерасти, къде ви е Армата, Сармата, Су-57, МиГ-31.....??? Айде пускайте ги, че смърдите вече яко на фекал:))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
52
5
 
3
 
! Отговори
Зеленски преди 1 година
Снимам Буча 4! Хвърлил съм око на Зозо и Ок за статисти!
51
6
 
9
 
! Отговори
Наглост са преди 1 година
САЩ пращат пращат милиарди върху милиарди оръжия! Вече десетки милиарди станаха! Обаче в изявленията си казват НИЕ НЕ СМЕ СТРАНА В КОНФЛИКТА! САЩ НЕ УЧАСТВА! Когато Русия обаче ползва дронове направени по Ирански патент. Изведнъж ИРАН СЕ ПРЕВРЪЩА В СТРАНА В КОНФЛИКТА И ЗАХВЪРЧАВАТ САНКЦИИ! Тия са епитомията на ДВУЛИЧИЕ и НАГЛОСТ!
50
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Путин унизи малцината участници в Г20 които се застъпваха за някакви преговори между Русия и Украйна. Видя се че преговори с Русия може да има само след като бъде пребита като бясно куче на бойното поле. С руските терористи преговори не може да има.
49
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Навремето руската пропаганда беше някак по-тънка. По-премислена, човек чак се хващаше тук-там на някоя опорка. Ама сега... Боби и някакво психо, дето уж е в Германия. Пълна скръб.