Киев отново е под руски обстрел, поразени са жилищни сгради

Нападението било в отговор на обръщението на Зеленски към Г-20
15 ное 2022 17:30, Нели Христова
400
Киев отново е под руски обстрел, поразени са жилищни сгради
Снимка: Twitter

Украински официални лица обвиниха Русия за ракетно нападение срещу столицата Киев, като заявиха, че жилищни сгради са били поразени, а в цялата страна звучат сирени за въздушно нападение.

"Има атака срещу столицата. По предварителна информация са поразени две жилищни сгради в Печорския район", заяви кметът на Киев Виталий Кличко в изявление в социалните мрежи. "Няколко ракети бяха свалени над Киев от системите за противовъздушна отбрана. На мястото на ударите се намират медици и спасители. Повече подробности по-късно", добави той.

Заместник-ръководителят на канцеларията на президента Кирил Тимошенко заяви в изявление в интернет, че ракетите са били изстреляни от руските сили. Той разпространи кадри от очевидното място на ударите, на които се вижда пламък, излизащ от пететажна жилищна сграда от съветската епоха.

"Опасността не е преминала. Останете в убежищата", добави той.

Ръководителят на администрацията на президента на Украйна Андрий Ермак заяви, че нападението е в отговор на обръщението на президента Володимир Зеленски пред Г-20, по време на което той призова лидерите да окажат натиск върху Кремъл да прекрати инвазията си.

"Някой сериозно ли си мисли, че Кремъл наистина иска мир? Той иска послушание. Но в края на краищата терористите винаги губят", заяви Ермак.

През последните седмици руските сили се насочиха към енергийната инфраструктура в цяла Украйна и изстреляха баражи от ракети и изпратиха рояци безпилотни самолети към столицата. За последен път Киев беше атакуван от руските сили преди почти един месец на 17 октомври.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


400
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
9
 
7
 
! Отговори
Белгород тръгна преди 1 година
Белгород тръгна! ПОСЕЙДОНИТЕ са заложени! 6 торпедота по 100 мегатона всяко! По крайбрежието на Краваристан! Фашистите няма да имат дори време да се прекръстят когато ги залее ядрено цунами с височината на 50 етажна сграда.
47
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Чий е Херсон бе *** ***? Ха-ха-ха!
46
4
 
2
 
! Отговори
Да идва преди 1 година
Заредил съм мазата! Имам буркани и зарзавати за 3 години 5 кубика чиста вода със сребърни монети вътре! 7 бурета 200 литрови с вина и ракии. Бидони бидони с трушия! А сега по Коледа 5 шопара 150 килограмови ще бъдат превърнати на харни колбаси! Нека почва АРМАГЕДОНА!
45
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Защо само САЩ и УК имат право да нападат други държави терегално и безнаказаноло!! Защооо?
44
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тия с кво ги бъхтят прошляците,нали уж още май месец бяха свършили ракетите,да не са ги зачесали с прашки???!!!!!!!!!
43
4
 
7
 
! Отговори
ВГермания преди 1 година
масови оротести заради цените. Пред очите ми пребиха група Украинци, които бяха татуирани с пречупени кръстове. Германците ги биха и им казаха да си ходят в Украйна. После скандираха Слава Русия, Слава П-у-ти-н. Германците добре знаят кой саботира потока. И вече пренастроиха геополитическия си компас.
42
4
 
7
 
! Отговори
До Ок преди 1 година
Така ли бе? Щото САЩ не наложиха вето в Съвета за сигурност но ООН при нелегалните си войни в Виетнам, Корея, Сърбия, Афганистан, Либия, Лаос, Панама, Ирак??? Неееее, само Русия е агресор и слага вето!
41
3
 
5
 
! Отговори
Нови Бучи преди 1 година
Западните медии отново излизат с публикации за Буча. Този анализатор им направи пропагандата на пух и прах. https://youtu.be/Y8kt9RUpYqk
40
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ще порипат още малко Укронацистите, преди да клекнат и да паднат. Ще се сгромолясат така че ще се чуе чак във Вашингтон!
39
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бъдеще за Русия вече не съществува. Вероятно нейната територия ще влезе в територията на нова държава Украина-Русь с нова столица в Киев.
38
3
 
6
 
! Отговори
В САщ преди 1 година
Траверсите напират! Завладяват всякакви постове, всичко. Морално падение, хаос и разруха. А на фона на това тия изсипаха 60 милиарда за Украйна за да увеличат максимално загубата на човешки животи там.
37
3
 
3
 
! Отговори
Да последваме Укрия преди 1 година
И да пристанем на ФАЩ! ДБ и ПП мокрият им сън е да инициират референдум по примера на Пуерто Рико да минем под контрола на САЩ и да им признаем конституцията. А Кирчо, Кокорчо, Ристю Иванов и разните му там Хазарти и други влечуги да влезнат в ролята на гъ-зо-лиз-ци и с чевръстите си дупета да заработят по някой долар и потупване по рамото от големия брат.
36
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хванаха един ,който подготвял пак атентат в Крим, на леглото му книгата "основи на исляма" ... цял свят пълно със спящи клетки, в Европа ги няма като руските служби кой да ги спре..
35
4
 
4
 
! Отговори
Ок преди 1 година
До Боби ... Така ли бе Бобчо? А като Рашистан наложиха 11 ПЪТИ!!! вето на ООН, вкл. ВВС Russia и каквито се сетиш медии по света и у нас за отразяването на т. нар. "геноцид" в Донбас, удобно не го споменаваш това нали? Що така? Май и това е било една мазна лъжа в крайна сметка
34
3
 
4
 
! Отговори
Нарко клоун такъв преди 1 година
махай се от Украйна! Не си никакъв Украинец! Предател и унищожител на народа си. За 30 сребърника ги хвърли като съчки в огъня разпален от САЩ! Отивай си във виката в Маями или в Швейцария и не се показвай повече, псе?
33
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Стотина ракети изстреляни срещу Украйна,свалени са не повече от десет,ударите са пак срещу енергийната структура,ударите са довели енергоснабдяването на цяла Украйна до колапс!
32
4
 
4
 
! Отговори
Зеленски преди 1 година
Зозо, такива украински патриоти ми трябват на източния фронт! Момче, цяла Украйна разчита на тебе! Твоят талант е загубен в България!
31
8
 
3
 
! Отговори
Хора вразумете се! преди 1 година
Хора вразумете се! Русия няма армия. Няма ракети! Всичко това е една ХОЛОГРАМА! Ракетите и дроновете са ХОЛОГРАМНИ! Украйна не е загубила 130 хиляди квадратни километра територия! Това е една лъжа и инсинуация. А тази територия дори не съществува. Тя е имагинерна. Така че разбира се, че доброто побеждава. И още стотици деца ще бъдат безмилостно избити в Донбас от Украинските неонацисти! Успокойте се! Нищо не се е променило!
30
4
 
11
 
! Отговори
Зозо преди 1 година
Психото плаши със Сармат, ама е само на анимация. Евентуално 2025г.-2027г. Руското ЩЕ цапа и мирише :)))))))))))))))))))))))))))))))) Новата Волга кога???????????????
29
12
 
7
 
! Отговори
Джеф Безоса написа преди 1 година
В Уошингтън Пост излезна статия че всичко което се случва в Украйна не е реално. Руската армия д колапсирала още Март, а ракети вече няма. Няма и газ и бензин. А ударите с дронове и ракети са холограмни за да ни заблудят! Във Вашингтон скоро ще обявят че са победили а после просто ЩЕ СПРАТ ДА ПИШАТ КАКВОТО И ДА БИЛО ЗА УКРАЙНА. Защото като победиш имаш право да забравиш за случая. Ето за Авганистан, Ирак, Либия, Сирия почти не се пише нищо. Там победиха! И във Виетнам победа беше!