Путин с ултиматум: До две седмици Авдеевка да бъде срината със земята

Прочистването на левия бряг на Днепър е другата поставена цел
7 фев 2024 12:48, Петър Бойчев
589
Путин с ултиматум: До две седмици Авдеевка да бъде срината със земята
Снимка БГНЕС

На командването на руската армия е бил поставен нов срок за постигането на победи на фронта в Украйна. Това увери военнополитическият анализатор от групата "Информационна съпротива“ Александър Коваленко, предава УНИАН.

По думите му срокът е скъсен до две седмици. Основните цели на руските сили са Авдеевка и прочистването на левия бряг на река Днепър в Херсонска област. В същото време Купянск и Часов Яр са определени като вторични цели, превземането им е отложено за втората половина на 2024 година.

"По-рано беше известно, че Путин лично начерта границите за постигане на целите преди началото на изборите в Русия. Но диктаторът е капризна личност и иска да опакова посланието до Федералното събрание в победна опаковка. Посланието на Путин до Федералното събрание, което като цяло ще зависи пряко от ситуацията в зоната на бойните действия, може да бъде отменено, ако всичко върви зле. И ако това се случи, тогава ще се търкалят глави, в преносен смисъл. При това първият, който ще отлети за Сирия, е генерал Теплински, който от миналата година е в устите на хората в Кремъл“, отбелязва Коваленко.

В тази връзка, според експерта, се очаква сериозен натиск върху Авдеевка. Руснаците там ще атакуват с пехотен компонент в северния и североизточния сектор на бойното поле, пише Фокус. "Концентриране на всички усилия върху градските битки. За да се увеличи натискът, акцентът на тактическата авиация ще бъде точно на Авдеевско направление. Ще изравнят всичко, което може да се използва за отбрана в града. Т.е. през следващите две седмици Авдеевка ще бъде изравнена със земята“, прогнозира Коваленко.

В същото време руските сили ще пестят от механизирания компонент, смята наблюдателят. Според него вече няма да има щурмове с техника като онези, които се наблюдаваха през октомври-ноември 2023 година.

Коваленко оцени и ситуацията на левия бряг на Днепър в Херсонска област. "Руското командване възнамерява да доведе използването на тактическа авиация до нивото на декемврийския инцидент със Су-34. Миша (Михаил Теплинский) наистина не иска да ходи в Сирия и да ръководи паради някъде близо до Кобани и затова ще поемат рискове. Освен това Днепърската групировка войски е натрупала доста приличен механизиран компонент на левия бряг и в името на целта те могат да пожертват 10%-20% от него, но да пробият плацдарма“.

В същото време руснаците отлагат опитите за превземане на Купянск в Харковска област и Часов Яр в Донецк "за след изборите“. Според плановете на Москва след превземането на Авдеевка ще бъде направена дълга пауза за възстановяване на боеспособността, казва експертът.

"Но в същото време от Авдеевската групировка част от силите и средствата, в частност от групировката войски "Център“, ще се върнат към оста Лиман-Купянск, но не към Лиманското направление, а за укрепване на Западната групировка войски на Купянско направление“, уверен е Коваленко.

В района на Часов Яр руснаците ще се съсредоточат върху създаването на благоприятни условия за настъпление, при което чрез мобилизация ще бъдат формирани нови части, отбеляза Коваленко.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


589
Още по темата: днепърпутинАвдеевка
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
5
 
8
 
! Отговори
До Анонимен преди 4 месеца
За Зелю ли пишеш, м?Много си прав, да знаИШ!Все някога ще му се потърси отговорност - освен държавата ликвидира и "народа".. и за какво?! За съмнителна слава и бело...
53
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Миналата година един друг военнополитически анализатор от групата "Информационна съпротива" твърдеше, че Президентът Путин бил заповядал руснаците да превземат Авдеевка до Нова година. Заработват. Така и баба знае. На всеки два месеца "ултиматум".
52
11
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Нормално за Русия и за Путин да разруши, убие, заграби, отрови .Нищо съзидателно!
51
8
 
20
 
! Отговори
Дойчо Велев преди 4 месеца
Това е фалшива новина! Още миналата година Дойче Веле, CNN, BBC, Свободна Европа и др. авторитетни и утвърдени медии съобщиха, че Русия няма нито ракети, нито самолети, нито снаряди и армията й е дезертирала на Запад, за да мие чинии и клозети. Така, че с какво ще сриват Авдеевка? С кирки и лопати ли? Слава кокаiни!
50
11
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Колко "човеколюбив" е фашиста Путин- как завря Русия в блатото.
49
10
 
9
 
! Отговори
ПУТИН СЕ УПЛАШИ... преди 4 месеца
РУСНАЦИТЕ МАСОВО НЕ ОДОБРЯВАТ КРЪВОПРОЛИТИЯТА НА ТЕХНИ РОДНИНИ В УКРАЙНА И НА ПРЕЗИДЕНТСКИТЕ ИЗБОРИ ЩЕ ГЛАСУВАТ ПРОТИВ ПУТИН, КОЙТО ЩЕ БЪДЕ СВАЛЕН. ЗАТОВА БЪРЗА, ХАЙ. ВАНА....
48
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Мхм... Щом ще приключват Украйната значи вече са ни нагласили следващия сценарий... Не ми се мисли кво ли ще е...
47
9
 
9
 
! Отговори
мдааа преди 4 месеца
Много травми има от детството си Путин и много тежко се отразява това на целия свят. Затова хора насилвани и унижавани, хора със зависимости и пороци, хора които крият своята хомосексуалностт и/ или педофилия, а на всичко отгоре (или може би в резултат на горепосоченото) хора бездарни и нямащи капацитета да управляват - на тях не трябва да им се дава достъп до власт на такова ниво, защото виждаме плачевните резултати.
46
7
 
16
 
! Отговори
Исус Йосифов преди 4 месеца
Уж Русия е във война, а пък Европа минава от два хляба и пет риби на две риби и пет хляба. А в германската детска градина намаляват грамажа на вурста в сандвича, за да има за Украйна.
45
6
 
2
 
! Отговори
Източник: УНИАН преди 4 месеца
<>Копи-пейст ми$$ирчУ : Пепа Бойчевска (малкото Кукунели)<>Хонорар на брой пропагандна "статия" : 50 гривни.<>Достоверност: евроатлантическа!<>блажени вЕрващи : 0,000001 % от съфорумците.:) :) :)
44
12
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Гледам с погнуса и недоумение как копейките тук защитават тоя сатрап.И как все още има хора,които им се връзват.
43
7
 
7
 
! Отговори
14000 преди 4 месеца
Опорката на путин---украйнците убиха 14000 руснаци. Нека бъдат 50000, другарю.... а сега колко руснаци вече са мъртви?
42
5
 
10
 
! Отговори
Мда преди 4 месеца
В момента, който чуя някой Нананенко да ми разкрива тайни от будоара на Путин, спирам да чета. Явно като върл враг на "Диктатора", всяка сутрин Хохоленко си пие чая с него и му биват разкривани най-съкровени и секретни информации...Няма смисъл да си губя времето с безкрайни и патологични лъжи!Сега и нашите копи-пейст драскачи ги разбирам - трябва да се папка, ама скоро да са се поглеждали в огледалото за някакви остатъци от достойнство?!
41
4
 
7
 
! Отговори
хайде преди 4 месеца
Публикувайте този ултиматум на Путин. Иначе е ЕЖК. И тук 80% приемат всичко за чиста монета и кълват на гола кукичка.
40
3
 
11
 
! Отговори
До Дядо Мраз преди 4 месеца
Защото УНИАН е единствената информационна агенция, която нашите проукронацистки *** признават. Само че, ние гледаме и слушаме и други чужди СМИ. Сега Тъкър Карлсон ще ви го на..ч.,ка с интервюто с Путин от Москва. По всяка вероятност ще се излъчи късно през нощта. Илон Мъск няма да блокира сайта си, за да може да се гледа в цял свят!! А сега де, нашите *** даже няма да споменат, вече са се на пи ка ли от страх, какво да правят!!
39
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Не Путин е наредил, а Коваленко предполага, че Путин е наредил. Умрем неумни хора да говорят какво мисли или прави Путин. Войната има своя логика и тя в повечето случаи е насочена към унищожаване на силата на противника отколкото към взимането на някакво село. А селото може да е важно, ако в него има достатъчно противник, както е Авдеевка. Руската позиция както там, така и при днепър е добра: украинците пращат войска в една посока.
38
7
 
9
 
! Отговори
Да преди 4 месеца
Време е Путин да действа както Израел в Газа ..
37
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До 34 - Глупости! Целото НАТо, с натрупаните си резерви от 75 години насам - успява да поддържа Укропия 2 години, ама сега и резервни оръжие нема, нито пък от Варшавския договор, нито янките искат да им наливат милиарди, а и Германия също НЕ ИСКА... Ерго, всичко може да се сгромоляса в Укр. за нула време. Е, предполагам, че ще ги задържат някак си до изборите отвъд океана, ама толкова ))
36
15
 
10
 
! Отговори
Путине Путинеееееее преди 4 месеца
2г вече не можеш да превземеш 15% от Украйна която е въоръжена с 0.5% от арсенала на САЩ... Щял да смаже НАТО :D :D :D Смех баткоооо. Руски пи..я...ици. Пак ще фалират както стана 1991 и ще се разпаднат на племена.
35
7
 
12
 
! Отговори
Беляков Т. преди 4 месеца
Той и Хитлер е тропал и крещял, но знаем какво се е случило в началото на м. май 1945г. ...