Мигрантите са вече по-голяма заплаха за Германия от Русия

Страхът от радикалния ислям изпревари войната
12 фев 2024 14:03, Петър Бойчев
190
Мигрантите са вече по-голяма заплаха за Германия от Русия
Снимка БГНЕС

Русия не показва никакви признаци, че планира да прекрати военните действия срещу Украйна две години след започването на пълномащабна инвазия. Въпреки това германците вече гледат на проблеми като миграцията и заплахата от радикалния ислям като на по-непосредствена грижа от действията на Москва, пише европейската редакция на Politico.

Това сочи ново проучване, публикувано в понеделник преди Мюнхенската конференция по сигурността, среща на висши политически служители и представители на отбраната, която започва в Германия в петък, предава Фокус.

Докато Русия беше възприемана като заплаха номер едно в Германия в миналогодишния Мюнхенски индекс на сигурността, сега тя се върна обратно на седмо място в годишния доклад. Моделът се възпроизвежда в групата държави от Г7 – заплахата, представлявана от Русия, беше посочена като най-голямото безпокойство в проучванията, проведени в края на 2022 г. за Мюнхенския индекс на сигурността за 2023 г., но година по-късно падна до четвърто място като цяло.

Констатациите идват в решаващ момент от войната, тъй като Украйна се опитва да укрепи европейската подкрепа, докато ангажиментът на Съединените щати към военните усилия се колебае поради продължаващата републиканска опозиция в Конгреса на САЩ. Мюнхенският индекс за сигурност 2024 също разкрива как войната в Украйна се конкурира с други геополитически заплахи и приоритети.

Загрижеността относно масовата миграция и радикалния ислямски тероризъм сега са на първо място в списъка на заплахите в Германия – обрат спрямо предходната година.

Заплахата от радикалния ислямски тероризъм скочи на второ място в сравнение с 16-то миналата година. Масовата миграция в резултат на война или изменение на климата, която беше на второ място миналата година, сега се нарежда на първо място. Авторите на доклада приписват тенденциите на атаките на ХАМАС срещу Израел на 7 октомври, отбелязвайки, че проучването е направено през октомври и ноември миналата година.

"Както в много други страни, терористичната атака на ХАМАС на 7 октомври изглежда е предизвикала скок в германската загриженост относно радикалния ислямски тероризъм“, се отбелязва в доклада. "Германия сега има най-високо ниво на загриженост относно миграцията сред изследваните страни“/

Проучването, в което бяха интервюирани 12 000 души миналата есен, също дава мрачна представа за настроението в много от най-богатите страни в света. Големи части от населението на страните от Г-7 вярват, че техните страни ще бъдат по-малко сигурни и богати след 10 години, се посочва в доклада. Но перспективите за така наречените БРИКС - Бразилия, Русия, Индия, Китай и Южна Африка - се оценяват по-положително от населението им.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


190
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Има кой да се погрижи за тях!
27
17
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
На никого няма да липсват северните расистки нации. Да ги превземат арабите, семитите и африканците. Дреме ни на чушката.
26
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Натоварват ги и по обратния път кой от къдей.
25
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
ПП, ДБ, ГЕРП и ДПС са една и съща фирма. ПП са по маркетинга и рекламата, ДПС са връзки с инвеститорите, ГЕРП са специалисти по усвояването и отчетността, ДБ са правен отдел! Баце е прокуриста, Пеефски е шеф на надзорния съвет. Кирчовците са изпълнителни директори. Денков е рекламно лице на компанията.
24
2
 
15
 
! Отговори
:) преди 7 месеца
И двете опасности, както и всички други, идват от едно място. Един център управлява целия свят на стария принцип "Разделяй и владей!". Или "Създай заплаха, предложи защита!" - добрият стар принцип на рекета.
23
26
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Действително мигрантите от арабските държави и Близкият Изток са единствения шанс за Европа да се дефашизира. Не е никак лоша тенденцията с новото преселение на народите. Всички големи злини през 20 век да дошли от средно-европейците, които са твърдо убедени в своята специалност, уникалност и свишето си право да управляват едва ли не целия свят. Господ ще се погрижи да коригира това.
22
3
 
13
 
! Отговори
морски преди 7 месеца
Ляго 24` ще е с мнооого обеднели европейски туристи по брега. За идващите социалтуристи скъсани, няма смисъл пак да говоря.
21
18
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Нормално, след като видяхме какво може, или по-точно: какво не може "могучая"... Много е любопитно че руската армия изглеждаше по-страшна преди войната, отколкото сега
20
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Мигрантите вече се размножават като зайци. Защо да ги превзема Путин. Русия ще работи добре с тях един ден, след 20-40 години когато ще имат широко политическо представителство и дай боже канцлер.
19
21
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
И как ще ги претопят? Мигрантите са г0лтаци е бе чак колкото рашъните, ама се доближават. Те не са пълноправна част от немското общество. А както знаем немеца като избухне става страшно.
18
2
 
30
 
! Отговори
Morski преди 7 месеца
Аде бе! Не вЕрвам! Фрау Меркел каза "Елате! Ще се справим!" А аз мнооо вЕрвам на фрау Меркел! Ферщейн?
17
42
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Най-голямата заплаха са руските г0лтацu. Скоро този проблем ще бъде разрешен и ще бъдат върнати обратно в блатото откъдето изпълзяха.
16
36
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
И ква заплаха са пък тия? В Германия хората имат какво да си купят от супермаркета за разлика от Русия. Ако беше лошо нямаше всеки да иска да ходи там, а щеше да ходи в Русия.
15
5
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Лесно не увира чутурата на нацисткия внук, но истината не можеш да я скриеш. Русия не е заплаха за Германия.
14
1
 
74
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Мдааа нас християните едно време като искахме да отидем и просто да работим не ни пускаха,визи -мизи не знам кво си,ама иначе мюслитата и ннеграта добре дошли,айде дондуркайте си ги сега ***.
13
1
 
32
 
! Отговори
Българин преди 7 месеца
Guten Morgen Deutschland
12
1
 
59
 
! Отговори
хахаха преди 7 месеца
кво стана с - добре дошли и подмладяването на Германия , и Европа като цяло ? германките май се наситиха на миличките мигранти :)
11
1
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Що бе когато Меркел ханъм си правеше селфита с мигрантите рече " ще се справим" помните ли, а справете се сега.
10
16
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Едните са вътрешна, а другите външна заплаха. Мигрантите в Германия подкрепят Русия, защото Русия стои зад Хамас и палестинците. Германия днес е в същото положение, както преди сто година, когато евреите в голямата си част подкрепят арксизма и СССР. И тогава, както и днес, Москва има проблеми с украинците. После идва един австриец и знаем какво става... Предполагам, историята се повтаря и пак ще се случи нещо подобно.
9
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Тя меркела На покани.