Украйна порази 12 руски рафинерии

Атакувани са с дронове
17 мар 2024 18:40, Стела Стоянова
361
Украйна порази 12 руски рафинерии
Снимка БГНЕС, архив

Украински щурмови дронове с голям обсег на действие, изпратени от Службата за сигурност на Украйна (СБУ), са поразили 12 руски петролни рафинерии от началото на войната, каза днес за Ройтерс източник от украинското разузнаване, предава БТА.

Представители на властите в Краснодарска област в Южна Русия, съобщиха, че украински дронове са атакували тази нощ петролната рафинерия в Славянск, на 70 км северно от главния град в областта.

Украинският източник заяви, че рафинерията, която преработва около 4,5 милиона тона суров петрол годишно и произвежда гориво главно за износ, е била атакувана при операция, организирана от СБУ и други украински сили.

"Службата продължава да прилага стратегия за подкопаване на икономическия потенциал на Русия и намаляване на притока от петродолари, които врагът насочва към войната", каза той. "Дронове на СБУ успешно атакуваха наскоро общо 12 петролни рафинерии в Русия", допълни източникът.

Това число не включва операциите, осъществявани от украинското военно разузнаване (ГУР), което също атакува рафинерии с дронове, отбеляза втори източник от разузнаването.

Русия обвинява Украйна, че използва "терористични дейности", опитвайки се да саботира тридневните президентски избори. Официалните руски медии съобщиха, че през последните седмици дронове са атакували рафинерии в множество райони, включително рафинерии, собственост на "Роснефт" и "Лукойл".

Петролът и петролните продукти са важен източник на приходи за Русия, която ги изнася в десетки страни по света.

Киев разработи и използва дронове с голям обсег в опит да отвърне на Русия, която през февруари 2022 г. предприе пълномащабна инвазия в Украйна и извършва въздушни нападения с ракети и дронове с голям обсег на действие, припомня Ройтерс.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


361
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
181
4
 
5
 
! Отговори
Да ви светна преди 3 месеца
Русия има 7 стратегически подводници който носят името княз!!! Князь Юрий Долгорукий, Князь Александр Невский, Князь Владимир Мономах, Князь Владимир, Князь Олег, Княз Генералиссимус Суворов, Князь Пожарский!
180
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Зеленски си пише отчета ,защото скоро ще сдава поста. Написано така заглавието все едно укрите тази нощ са поработили. А то било сумарно. Стараят се горките украинци, *** като мухи, само и само Господарят Бай Дън да е доволен и да прати пари за кока на шефа. Ама парЕ нема и им беше казано в прав текст. Па като са проЗди, да ***.
179
2
 
5
 
! Отговори
Библията казва: преди 3 месеца
Ще свирнат тръбите на 7 те княза и Архангела Господен ще поведе войните си в битката със злото! Сатаната ще бъде окован за 1000 години и ще настъпи МИР на Земята и благоденствие. Ще води битката Архангел Император Александр III! Те идват пастирки !!! А с тях и края на Сатанинската ви система на злото!
178
12
 
8
 
! Отговори
Василев преди 3 месеца
Макрон ще си го върне на Русия за Сирия и Африка!И Джуджето не може да бафне, защото Франция има ядрен арсенал да унищожи Русия!В Библията пише не хапи ръката , от която се храниш, и точно това направи Русия с ЕС , започна война срещу богатите си партньори, които изкупуваха всякакви руски суровини!!!Агент Джими Васър!ЦРУ!!!
177
11
 
10
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 месеца
ВСЯКА РАФИНЕРИЯ И ХРАНИЛИЩЕ ЗА ПЕТРОЛ И ПЕТРОЛНИ ПРОДУКТИ НА ТЕРИТОРИЯТА НА РУСКАТА ФЕДЕРАЦИЯ ТРЯБВА ДА СЕ ИЗГОРИ ДО ОСНОВИ ! БРАВО НА УКРАЙНА , ЧЕ СЕ СТАРАЕ
176
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Копейката, който пише по 10 поста един след друг, да си смени дилъра. Смее се сам на неграмотните си постове. Загубил е пълна връзка с реалността и приема мечтите си за действителност. Психиатрията да не е пуснала пациентите си в отпуск за Сирни Заговезни. Прости ми, Боже, той не е виновен, акълът му толкоз.
175
2
 
3
 
! Отговори
новините преди 3 месеца
Гледах репортажа на руския военкор Калашников от предните позиции. Хора, там ситуацията наистина е супертежка. Руски картечар плачеше докато разказва какво се случва. Фронта... просто няма да издържи още дълго. Няма как. Максимум до лятото и после ще стане някоя... голяма беля.
174
3
 
2
 
! Отговори
A luta continua преди 3 месеца
Всъщност и другият възможен резултат унищожаването на проекта Антируска Украйна също не е лош. Украйна си свърши работата създаде проблеми на Русия, Украйна може да се отиде. Но преди да си отиде в този си вид и размер, има още пушечно месо. И героитe в бункера са налице и не са почнали още да се ядат един друг. Тъй че A luta continua
173
2
 
2
 
! Отговори
A luta continua преди 3 месеца
Значи тактиката е ясна поредният супергерой геройски се съпротивлява от бункера, жертвайки стотици хиляди за пушечно месо, после -геройска смърт, смяна на властта, сключване на сепаративен мир с цел запазване на проекта налечен Антируска Украйна. Нелош резултат.
172
4
 
1
 
! Отговори
A luta continua преди 3 месеца
Технологията за това вече е отработена смазване на проруската опозиция в тези райони след като подпишем сепаративен мир с Русия и и дадем тези територии, които и без това е превзела. Ще й дадем и юнаците от бившия украински режим да ги съди като военопрестъпници, а пък ние ще си направим преходна Ваймарска република, в която да изкристализира власт на приятели на народа, жадуващи за реваншизъм спрямо Русия. Проектът запазен, даже след 10-на години пак ще има пушечно месо, което да може да бъде хвърлено срещу Русия.
171
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
И моста на Крим беше взривен с камион през Бургас и Турция. Укрите са работили за КГБ и знаят доста.
170
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Сега да ви обясня ситуацията - истинската война още не е започнала. А като започне, след това жив русофил няма да остане. Нито русофилка, нито русофилче.
169
4
 
1
 
! Отговори
A luta continua преди 3 месеца
Като резултат от сътресенията, способността на Украйна за отбрана ще намалее още. Руската армия е твърде вероятно да отмести фронта на няколко десетки километра и да се приближи опасно близо до Харков или Одеса. Тогава, чичо Сам може да реши, че марионетките трябва да се сменят, за да се запази проекта. И може да се появи правителство, което да се стреми да сключи мир с Русия със задна мисъл - да не допусне преминаването на Харков и Одеса в руски ръце.
168
3
 
4
 
! Отговори
A luta continua преди 3 месеца
Та въпросът, който ни интересува е какво ще има да става с властта в Киев. Властта си е тоталитарна отвсякъде, промива съзнанието на народа и все още го държи в подчинение въпреки чудовищните загуби. Но количественото нарастване на загубите ще премине в качествени изменения и се очаква да започнат вътрешни сътресения.
167
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
и какво следва от това, руснаците ще произвеждат по-малко петрол при което останалите играчи ще се възползват и цената му ще се вдигне. Добре че ЕС е се стабилиза последните 2 години
166
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Руснаците гонят в Украйна, наемателите, дето искат да си задържат имота.
165
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
брех, блядистанците ще останат без бензин за москвичите и ладите Raven ;-)
164
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Тия нямат удържане бе,сега геронтофила като им прати на помощ останалите франсета геронтофили и руснаците моментално ще се предадат. Муахахахахаааааа...
163
6
 
7
 
! Отговори
Ужас преди 3 месеца
Фашистите в Украйна се опитват да запалят нова война днес сутринта украински безпилотник е атакувал летището в Приднестровската Молдовска република.
162
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Анонимен Повторение на войната от 1923 г.