Украйна порази 12 руски рафинерии

Атакувани са с дронове
17 мар 2024 18:40, Стела Стоянова
361
Украйна порази 12 руски рафинерии
Снимка БГНЕС, архив

Украински щурмови дронове с голям обсег на действие, изпратени от Службата за сигурност на Украйна (СБУ), са поразили 12 руски петролни рафинерии от началото на войната, каза днес за Ройтерс източник от украинското разузнаване, предава БТА.

Представители на властите в Краснодарска област в Южна Русия, съобщиха, че украински дронове са атакували тази нощ петролната рафинерия в Славянск, на 70 км северно от главния град в областта.

Украинският източник заяви, че рафинерията, която преработва около 4,5 милиона тона суров петрол годишно и произвежда гориво главно за износ, е била атакувана при операция, организирана от СБУ и други украински сили.

"Службата продължава да прилага стратегия за подкопаване на икономическия потенциал на Русия и намаляване на притока от петродолари, които врагът насочва към войната", каза той. "Дронове на СБУ успешно атакуваха наскоро общо 12 петролни рафинерии в Русия", допълни източникът.

Това число не включва операциите, осъществявани от украинското военно разузнаване (ГУР), което също атакува рафинерии с дронове, отбеляза втори източник от разузнаването.

Русия обвинява Украйна, че използва "терористични дейности", опитвайки се да саботира тридневните президентски избори. Официалните руски медии съобщиха, че през последните седмици дронове са атакували рафинерии в множество райони, включително рафинерии, собственост на "Роснефт" и "Лукойл".

Петролът и петролните продукти са важен източник на приходи за Русия, която ги изнася в десетки страни по света.

Киев разработи и използва дронове с голям обсег в опит да отвърне на Русия, която през февруари 2022 г. предприе пълномащабна инвазия в Украйна и извършва въздушни нападения с ракети и дронове с голям обсег на действие, припомня Ройтерс.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


361
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
201
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Руснаците си горят рафинериите да не попаднат в чужди ръце! Това е стар номер! Те са палили и Москва и Ленинград и не се знае дали няма пак да ги опоражат!
200
3
 
1
 
! Отговори
само питам преди 3 месеца
Що си мисля, че по голямата част от тук пишещите скоро ще са покойници?
199
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
ЕС дава 7 милиарда помощ на Египет! Русия колко дава?
198
4
 
4
 
! Отговори
Кирдиков преди 3 месеца
Укрите се явиха айсберга за титаника расиюшка. Ше потънат като крейцера мацква, но понеже оркестъра още свири бодро в непотъналата част, у родните друзя се зараждат надежди rовежди, че все идет по плану.
197
8
 
10
 
! Отговори
A luta continua преди 3 месеца
Като човек прекарал детството си във Виена (дете на български политически емигранти). Трябва да ви кажа, че сегашния запад няма нищо общо с този от преди 40 години. Сегашния е много по фашизитан и терористичен от преди! Преди на запад имаше демокрация, сега джендъризъм, тоталитализъм, фашизъм и заглушаване на правото на лично мнение и алтернативна гледна точка!
196
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Друзята мое се утешават с победата на путин на изборите в nyтuнapнuka!
195
3
 
6
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 месеца
РАФИНЕРИИТЕ СА ТОП ПРИОРИТЕТ , ЗАЩОТО СА ПЪЛНИ С ПЕТРОЛ И БЕНЗИН И НЕФТЕНИ ПРОДУКТИ И ЗАПАЛЯТ ЛИ СЕ ВЕДНЪЖ НЕЗНАМ ДАЛИ МОЖЕ ДА СЕ УГАСЯТ ПРЕДИ ДА Е ИЗГОРЯЛО ПОВЕЧЕТО :D
194
5
 
6
 
! Отговори
До 197 преди 3 месеца
До Анонимен Първо бяха войници на НАТО, после станаха офицери, първо бяха 100 загинали, сега вече са 500, утре - 1000, в други ден - 10 000. Абе, учети тоя руски език по-добре, че не можете да ги разчетете правилно инструкциите.
193
4
 
0
 
! Отговори
Василев преди 3 месеца
А американските,английските,френските ядрени ракети ще стигнат ли до Русия, ако те са в Баренцово море,Балтийско море,Средиземно море,Бяло море в Арктика,в Персийския залив, сухоземните силози пълни с ракети в Германия,Италия???Агент Леа Джанис!ЦРУ!!!
192
6
 
6
 
! Отговори
пророците казват: преди 3 месеца
Скоро Киев ще бъде превърнат в радиоактивна пустиня през която само руските Т55 ще могат да минат защото само тези машини са оборудвани със системи за радиационна защита и нямат цифрови джаджи по тях! След Киев, следващата столица която ще бъде превърната в радиоактивна пустиня ще бъде Варшава и чак след това Лондон! Вашингтон ще бъде предупреден да не се намесва за да не бъде ударен и американците ще си плюят на петите с оправданието, че са загрижени за бъдещето на човечеството и няма да се месят и така Европа ще бъде оставена сама да се бори със руската мечка.
191
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Друзята мое се утешават с победата на путин на изборите в ***!
190
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Василев , Русия няма нищо общо с конфликта между французи и африканци, това не е техен проблем, хората от Африка, не искат да бъдат повече екплоатирани и използвани.
189
6
 
3
 
! Отговори
запознат преди 3 месеца
На война като на война! Някои е решил да печели от търговия с органи! Дали този някой не живее в Киев и не управлява държавата! Така си плаща данъка на американците!
188
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Слабите места на руснетата са рафинериите, корабите, танковете, самолетите и ракетите и немотивирания и неподготвен бaши6okлyk!
187
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Да би мирно седяло кремълското джудже, не би чудо видяло. А бе, прави ли ви впечатление, че след като затвориха Руската църква в София, митрофанските тролейчета във форума намаляха драстично. Щото там беше едната тролейска централа. Сега едно тролейче се старае да пише за двайсетина. По стилистиката ще го познаете. Тежък е копейският труд. Колко мъка има по тоя свят, Боже!
186
6
 
3
 
! Отговори
припомням преди 3 месеца
При нацисткия поздрав дясната ръка е протегната напред под ъгъл от 45 градуса и почти винаги действието е придружено с думите Heil Зеленски!, изречени с твърд и обикновено силен глас. Ако се стои пред по-висша личност трябва едновременно с това да се тропне леко с пети.
185
4
 
6
 
! Отговори
Бербаков преди 3 месеца
Друзя добри новини за вас. В момента в расиюшка2/3 от новото строителство не могат да се продадат, въпреки че цените на всичко друго скачат, цените на жилищата ще спаднат, имате шанс да си купите евтино жиля в топ свръхдържавата Путинландия.
184
5
 
0
 
! Отговори
запознат преди 3 месеца
6 от подводниците са кръстени на князе! Седмият ракетоносец от семейство "Борей-А" се казва "Император Александър III" и е спуснат на вода на 29.12.2022 г. През тази година се очаква да бъде довършен осмия "княз Пожарски", като са заложени още два "Борей-А" - "Дмитрий Донской" и "княз Потьомкин". Всеки разполага с по 20 бр. твърдогоривни МБР "Булава" летящи на разстояние до 10 000 км. Това значи че от бреговете на Антрактида ще улучат Лондон, Варшава, Брюксел, Париж, Берлин и Вашингтон!
183
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Незнаят колко рафинерии са поразили укрите но защо не пишете , че около 500 офицера от НАТО е имало в поражения от руския Искандер щаб в Одеса ? Голяма проукрофашисткамърша сте22947
182
1
 
6
 
! Отговори
... преди 3 месеца
И като минат изборите и пак ще седят 2 дена в бункерите :)