Владимир Путин готви военна офанзива през лятото?

Валерий Тодоров: Може да се очаква по-твърда външна политика от Русия
Обновена: 15 май 2024 09:37 | 15 май 2024 08:29, Елка Василева
381
Владимир Путин готви военна офанзива през лятото?
Валерий Тодоров. Снимка: архив, БГНЕС

Руският президент Владимир Путин готви военна офанзива през лятото. Това каза пред bTV журналистът Валерий Тодоров, който е бивш кореспондент на БНР в Москва.

Още по темата
„От цялата рокада, която руският президент Владимир Путин направи в правителството, е очевидно, че се засилва военнопромишленият комплекс. Мисля, че Русия наистина влиза в един мобилизационен режим, тъй като ключовите фигури, които оттук нататък ще определят политиката и линията на войната, са свързани с именно с военнопромишления комплекс“, поясни той.

За него не е изненада, че Сергей Шойгу напусна поста си. „Отдавна вървяха такива слухове, но все пак той в момента заема един достатъчно висок пост като председател на Съвета за сигурност и ще продължи да бъде в пряк контакт с Владимир Путин – те са много близки“, каза още той.

Валерий Тодоров коментира и фигурата на Андрей Белоусов. „Той е известен с това, че е добър организатор и ефективен управленец. Има добър имидж в обществото и тъй като той е цивилно лице, вероятно ще се занимава с всички въпроси от стопанската част на войната, на армията и на страната“, посочи журналистът.

Той припомни също така, че генерал Валерий Герасимов остава на поста си. „На мястото на Белоусов като вицепремиер пък застава Денис Мансуров, който също е свързан с военнопромишления комплекс и то най-вече с ракетите и космическите технологии. Петима губернатори също бяха изтеглени на по-високи постове в правителството и в президентската администрация“, каза още той.

Според него може да се очаква една по-твърда политика във външен план, както и концентриране на всички усилия към една евентуална военна офанзива.

„Путин ще се опита да провежда оттук нататък една политика на свършените факти, т.е. „това, което сме взели, то е наше и нека сега да преговаря по-нататък“. За мен това е резултат от погрешното тълкуване на резултатите от Студената война – те не бяха изтълкувани като победа на демокрацията над автократизма, а като победа на една страна над друга“, каза още Валерий Тодоров.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


381
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
322
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Руснетата не са бира, а бояршчик
321
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Клавиатурата ми е повредена и много трудно пиша. Едвам напиша нещо и модерратора ми го цензурира/краде още на екрана. Това е ужасно. Моля ви подкрепете ме.
320
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Модерратора непрекъснато ми пречи на мненията напълно умишлено. Непрекъснато ми краде мнения от екрана. Това е ужасно. Цензура е.
319
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Не трябваше да ръчкате руската мечка... Искате да превърнете Русия в Ирак, Либия и Сирия, но руснаците са друга бира.
318
0
 
1
 
! Отговори
Асброх преди 3 месеца
Кадиров, боеспособен и предан, разбирате ме
317
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
"толкова долна зган няма , алкохолик и леки жени това е русия , ние знаещите и можещите ще унищожим това гнусно долнопробно племе." Вие, знаещите и можещите пишете Зган? Големи сте, поклон!
316
1
 
2
 
! Отговори
Боби преди 3 месеца
До селянин Ако разстоянието е 10-20км полетното време на снарядите е много малко за да може един временен мост и непосредствената околност да бъде опразнен от превозни средства. Тоест да няма жертви. Ако ВСУ ще стреля с ХИМАРС или АТАКМС първо ще има предизвестие най-малко, Ако има ПВО може да ги свалят. Най-малкото ще има тревога и всеки ще хукне да се спасява.
315
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Харков няма да го превземат, Харков ще бъде обкръжен.
314
7
 
2
 
! Отговори
Dubliner преди 3 месеца
Uncle John много си прав такъв упадък и толкова долна зган няма , алкохолик и леки жени това е русия , ние знаещите и можещите ще унищожим това гнусно долнопробно племе.
313
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Освободиха Волчанск. Градът се върна в Русия.
312
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Това деде коментира Владимир Владимирович! Смех у залата.
311
6
 
5
 
! Отговори
Uncle john преди 3 месеца
Скоро на красният площад статуя на свободата , жив алкохолик няма да остане а само , леки руски жени готови да бъдат напълнени със западна семейна течност
310
0
 
4
 
! Отговори
селянин преди 3 месеца
абре кви са тия 200 войничета дека ке пращаме у одеса да пазят българите там
309
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Анонимен 307 На Украйна постоянно са й "свършили" войниците, пък руските фашисти "напредват" само с месни щурмове и гигантски загуби на бронетехника. Ходи разбери паралелната реалност.
308
1
 
2
 
! Отговори
Рендето преди 3 месеца
Брейй..., нашти "журналисти" специално получават свръх секретна информация направо от Генералния Щаб на МО на РФ!!! Бравус, Натовската "разведка" всяка сутрин Задължително чете наштъ пресъ! -)))))
307
0
 
0
 
! Отговори
селянин преди 3 месеца
до Боби 15-20 км са мако щото се си мислим дека сите имат джепане дека хвърля по надалече
306
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Историк 303 Ха ха ха ха ха ... абе ти наистина ли твърдиш това? Заеми се да пишеш фантастика, може да се прочуеш като фантаст. Фактите са на съвсем други места, не на сайтовете на суульо или пууульо, направени по поръчка и срещу заплащане от някой, който си изгражда пропагандни мрежи
305
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Кирил Буданов е пратил главорезите от ГУР да помагат на "захистниците" в харковска област. Изпратили са и полиция. Резервите от храбри киборги от ЗСУ явно свършиха. Гражданинът Зеленски май наистина никъде няма да ходи, освен ако не бяга да си спасява кожата. Руснаците са докопали изверг от "Кракен". Не мисля, че ще има съд за него, само присъда. Отбранителната линия, която ЗСУ били подготвили се оказа купчини "драконови зъби", очевидно изсипани от самосвалите на купчини. Пълна трагедия.
304
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Че те руснаците са в офанзива от две години, голямо пророчество.
303
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Историк Абе дооосаднико, спри да досаждаш бе, с твоята "пост истина" - издевателрство над фактите в угода на някакви политически цели. Ти си толкова историк, колкото аз съм космонавт. Гвата ти е пълна с пропагандни клишета без никаква фактическа и камо ли историческа основа. Надолу всичките ти твърдения хората ги коментираха и те направиха смешен, но понеже от Сороското НПО ти се плаща за постове, дращиш ли дращиш измислиците си...