Владимир Путин готви военна офанзива през лятото?

Валерий Тодоров: Може да се очаква по-твърда външна политика от Русия
Обновена: 15 май 2024 09:37 | 15 май 2024 08:29, Елка Василева
381
Владимир Путин готви военна офанзива през лятото?
Валерий Тодоров. Снимка: архив, БГНЕС

Руският президент Владимир Путин готви военна офанзива през лятото. Това каза пред bTV журналистът Валерий Тодоров, който е бивш кореспондент на БНР в Москва.

Още по темата
„От цялата рокада, която руският президент Владимир Путин направи в правителството, е очевидно, че се засилва военнопромишленият комплекс. Мисля, че Русия наистина влиза в един мобилизационен режим, тъй като ключовите фигури, които оттук нататък ще определят политиката и линията на войната, са свързани с именно с военнопромишления комплекс“, поясни той.

За него не е изненада, че Сергей Шойгу напусна поста си. „Отдавна вървяха такива слухове, но все пак той в момента заема един достатъчно висок пост като председател на Съвета за сигурност и ще продължи да бъде в пряк контакт с Владимир Путин – те са много близки“, каза още той.

Валерий Тодоров коментира и фигурата на Андрей Белоусов. „Той е известен с това, че е добър организатор и ефективен управленец. Има добър имидж в обществото и тъй като той е цивилно лице, вероятно ще се занимава с всички въпроси от стопанската част на войната, на армията и на страната“, посочи журналистът.

Той припомни също така, че генерал Валерий Герасимов остава на поста си. „На мястото на Белоусов като вицепремиер пък застава Денис Мансуров, който също е свързан с военнопромишления комплекс и то най-вече с ракетите и космическите технологии. Петима губернатори също бяха изтеглени на по-високи постове в правителството и в президентската администрация“, каза още той.

Според него може да се очаква една по-твърда политика във външен план, както и концентриране на всички усилия към една евентуална военна офанзива.

„Путин ще се опита да провежда оттук нататък една политика на свършените факти, т.е. „това, което сме взели, то е наше и нека сега да преговаря по-нататък“. За мен това е резултат от погрешното тълкуване на резултатите от Студената война – те не бяха изтълкувани като победа на демокрацията над автократизма, а като победа на една страна над друга“, каза още Валерий Тодоров.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


381
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
262
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До Боби - пак ли си оставил жълтата Дачия Логан пред БАН?! Човек, до края на месеца има още много време ей! Некой трябва да върти геврека!
261
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До Историк Хайде бе?!? Лъжецо, всички процедури при народния съд са спазени съобразно закона. Виж съденето на 37 000 невинни граждани от фашисткия режим в царска България са протичали точно по описания от теб ред. При това от жандармеристите зверски са избити и нарязани на парчета множество хора, рязали са глави и са ги набивали на колове, които са държали по площадите, а не малко хора са изгорени живи в къщите им. Определено твърде меко са действали срещу тези изверги на народния съд после.
260
1
 
5
 
! Отговори
Костя преди 5 месеца
Укрите и техните приятели джендърите в Брюксел да вдигат белия флаг и да се приключва
259
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До Анонимен 251 - там ще се намери място и за членове на българския Отечествен фронт, както и за внуците им! Побързай - Матушка Русь завьот! Стига възхищения на думи! Дела нада!
258
0
 
0
 
! Отговори
Боби преди 5 месеца
До Сът В СССР имаше НАБОРНА Армия дори ПАЦИФИСТИТЕ служеха в "Строителни Войски"
257
4
 
2
 
! Отговори
Слава я! преди 5 месеца
До Слава на Русия - ех, а как величествено и непобедимо някак избягаха от Афганистан руските мужици през 1989 година, а? Съвсем друго си беше! Победно някак!
256
0
 
3
 
! Отговори
Боби преди 5 месеца
До Историк В РФ 50% от вота е МАЖОРИТАРЕН - тоест гласува се за ЛИЧНОСТ която познаваш и той/тя ще защитава твоите интереси. 50% е Пропорционален което дава шанс на по-малки партии да влезнат във властта.
255
1
 
4
 
! Отговори
Бай Дрън преди 5 месеца
Тая война не можеше да бъде избегната, още повече, че почна 2014 година с подстрекателството и помощтта на САЩ. Дори да не бе почнал военни действия Путин, пак щеше да се стигне до военни действия от страна на украинската армия. Войната си бе неизбежна с тая политика на Западния свят.
254
6
 
2
 
! Отговори
Сът преди 5 месеца
Значи излиза,че всеки управленец в Русия е или е бил някакъв военнослужещ?! Еххх тази мирна страна! А в главата и само оръжие! Колко удобно дръпна икономически след войната,а? А нашите nymuнофили още мислят,че Запада започнал войната,а Русия се защитавала. Хахахах. Путин и обкръжението му станаха милиардери и се оправиха живота до 20то коляно на цената на бедните войничета и кйопавите pycoфили. Ама неееее,Запада виновен хахаха
253
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До Боби - ама разбира се, че е по справедлива! В Русия изборите се провеждат съгласно най демократичния и справедлив процес начертан от Великия Ким Чен Ун. Има само едно основно правила и то гласи "..Избори с повече от един кандидат са голяма бъркотия.."! Когато избора е сведен до Бащицата Самодържец и Судар на Русия от 20 и кусур години - как да не е справедливо?!
252
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Ми лайковете не работят освен че се надписват но не е редно.
251
8
 
3
 
! Отговори
Кравар Евроатлантик преди 5 месеца
А непабедимите приключиха ли вече с тридневната специална операция? До Вашингтон стигнаха ли или до Берлин се спряха? За един приятел питам.
250
2
 
2
 
! Отговори
Историк преди 5 месеца
До Анонимен 248 В цивилизования свят " съд" означава истински съдебен процес, със съответните права и закони регулиращи престъпленията. В България "народен съд" представялва една масова екзекуция без никакви истински съдебни процеси, нито придържането към правните норми. "Обвиняемите" често са били довеждани в залата, "присъдата" им е била изчитана без процес, след което са било отвеждани за екзекуция. Множество от т.нар. "съдии" не са имали юридическо образование и т.н.
249
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Войната е за дълго, и всичко е подчинено на това. Ключовата посока на Белоусов е осигуряване на технологичен суверенитет и фокус върху най-належащите програми, изискващи дългосрочно финансиране. Как цивилно лице, което дори не е служило и няма военно звание, може да командва военни генерали? Но парадоксално е, че точно това обозначение показва: Русия води не просто специална военна операция, а отечествена война.
248
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Съобщава се, че Белоусов периодично служи като олтарник (мъжът който прослужва на свещеника при богослужение) в една от църквите - вероятно във Владимирска област.
247
1
 
6
 
! Отговори
Слава на Русия преди 5 месеца
След позорното оттегляне на САЩ от Афганистан след 20 години окупация там, войната в Украйна ще бъде още едно голямо поражение за САЩ и сателитите им.
246
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Във Франция осъдените от народния съд са 90 хиляди (френският Народен съд е издал 6 000 смъртни присъди, включително на бивши министри и премиери. ), в Белгия 53 хиляди, в Холандия 45 хиляди, в Чехословакия 38 хиляди, в Унгария 26 хиляди, в Дания 15 хиляди.
245
4
 
2
 
! Отговори
Историк преди 5 месеца
До Боби "В РФ има по-справедливи избори от колкото в България" Такива несериозни неща можеш да ги предлагаш другаде.
244
1
 
2
 
! Отговори
Точно обратното преди 5 месеца
До Анонимен 240: Нито един договор със САЩ не струва дори ихартията, на която е написан. САЩ се отказаха от много международни договорои с просто обяснение "вече не съответствана интересите на САЩ".
243
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Има ли война по света в която САЩ да не е страна и доставчик на оръжие, да не печели от тази война