Владимир Путин готви военна офанзива през лятото?

Валерий Тодоров: Може да се очаква по-твърда външна политика от Русия
Обновена: 15 май 2024 09:37 | 15 май 2024 08:29, Елка Василева
381
Владимир Путин готви военна офанзива през лятото?
Валерий Тодоров. Снимка: архив, БГНЕС

Руският президент Владимир Путин готви военна офанзива през лятото. Това каза пред bTV журналистът Валерий Тодоров, който е бивш кореспондент на БНР в Москва.

Още по темата
„От цялата рокада, която руският президент Владимир Путин направи в правителството, е очевидно, че се засилва военнопромишленият комплекс. Мисля, че Русия наистина влиза в един мобилизационен режим, тъй като ключовите фигури, които оттук нататък ще определят политиката и линията на войната, са свързани с именно с военнопромишления комплекс“, поясни той.

За него не е изненада, че Сергей Шойгу напусна поста си. „Отдавна вървяха такива слухове, но все пак той в момента заема един достатъчно висок пост като председател на Съвета за сигурност и ще продължи да бъде в пряк контакт с Владимир Путин – те са много близки“, каза още той.

Валерий Тодоров коментира и фигурата на Андрей Белоусов. „Той е известен с това, че е добър организатор и ефективен управленец. Има добър имидж в обществото и тъй като той е цивилно лице, вероятно ще се занимава с всички въпроси от стопанската част на войната, на армията и на страната“, посочи журналистът.

Той припомни също така, че генерал Валерий Герасимов остава на поста си. „На мястото на Белоусов като вицепремиер пък застава Денис Мансуров, който също е свързан с военнопромишления комплекс и то най-вече с ракетите и космическите технологии. Петима губернатори също бяха изтеглени на по-високи постове в правителството и в президентската администрация“, каза още той.

Според него може да се очаква една по-твърда политика във външен план, както и концентриране на всички усилия към една евентуална военна офанзива.

„Путин ще се опита да провежда оттук нататък една политика на свършените факти, т.е. „това, което сме взели, то е наше и нека сега да преговаря по-нататък“. За мен това е резултат от погрешното тълкуване на резултатите от Студената война – те не бяха изтълкувани като победа на демокрацията над автократизма, а като победа на една страна над друга“, каза още Валерий Тодоров.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


381
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
302
1
 
5
 
! Отговори
ъ преди 5 месеца
Пък Зеля нямало да ходи в Испания и Португалия. Нещо взеха да се дърпат от него "партньорите". Евроатлантически ценности.
301
3
 
1
 
! Отговори
Историк преди 5 месеца
До Анонимен 302 Разбра се, че даже не си проверил, че там се публикуват данни, които са конкретни на базата на регистрираните случаи, а не някакви общи приказки.
300
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До Историк Случайно да знаеш за съществуването на сайтове "Свободна Х" за всички републики на Руската федерация? Има и сайт "Свободна Русия". И колко плоско - като "радиостанция Свободна Европа"! Плюс има тайфа храненици на САЩ, с претенцията, че са "истинските представители на руското население", които преди месец се събраха пак в Литва, за да обсъждат как Украйна да пиквидира Русия. А случайно да знаеш къде се намират съответните сървъри, кой ги управлява и с какъв софтуер работят? Трооллче.
299
2
 
2
 
! Отговори
Боби преди 5 месеца
До Анонимен 292 дай ми линк за прословутите 25% БОНУС НА ГЛСОВЕТЕ???
298
6
 
2
 
! Отговори
Историк преди 5 месеца
До Анонимен 297 "И с фалшименто сайта "Совободна Бурятия"" Кое му е "фалшиментото"? Че не е "благословен" от шефа ти ли? Така ли върви руската пропаганда - щом е е от Кремъл, значи е "фалшименто"?
297
2
 
6
 
! Отговори
Боби преди 5 месеца
До селянин Абре Селя НИНО да беше малко попрочел МАЛКО ВСУ избомби всички мостове в района Руснаците напредват пеша защото техника не може да мине а за да се възстанови един мост дори като временно съоръжение фронта трябва да се премести на примерно 15-20 км за да не го унищожават този Ерзац мост по 3-4пъти дневно. Само че Рашките направиха същия Меъсен номер на ВСУ в тила им гръмнаха 4 моста и ВСУ в момента воюва без бронетехника. За ХАРКОВСКО НАПРАВЛЕНИЕ ГОВОРИМ САМО.
296
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Тя офанзивата почнала още началството не знае но валерката знае че ще е на лято ще ходим на море..
295
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До Историк Няма как да гребеш кал и да я изкараш добро вино. И с фалшименто сайта "Совободна Бурятия" изтрепа рибата в реката... Сега чакам да ми цитираш "президентката на Белорусия", "президента на Венесуела Гуидо", и всякакви други "достоверни" източници. Чети Христос и евангелията, за да видиш какъв си. Има и наказание за това поведение в божите заповеди.
294
3
 
1
 
! Отговори
Историк преди 5 месеца
До Анонимен 295 Ама моля те, дай ни информация за тези "факти", да се посмеем.
293
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До Историк 214 Понеже си си засрал очите, дай малко инфо кои булеварди в София се казваха "Адолф Хитлер" и "Дуче Мусулини"? Каква организация беше "Бранник"? Какво правеха преставителите на Гестапо и Абвера в България? Виждал ли си снимките на поздравяващи по хитлеристки управници в България по онова време? Защо от България са изпращани хора във фашистките концлагери в Германия? Има ли споразумение между Хитлер и Царя за съвместни действия? Кой обучаваше полицията и жандармерията тогава?
292
1
 
6
 
! Отговори
селянин преди 5 месеца
четете бре ора на руснаците им свръши техниката напредват пеша всеки има лопатка и на всеки двама се пада една пушка но па са земали некво село
291
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Укрите си направили безплатен солариум край Часив ЯР.
290
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До Боби "25% бонус на ПАРИТЕ които получават за месеца." Не другарю, БОНУС от 25% НА ГЛАСОВЕТЕ, КОИТО СА ПУСНАТИ ЗА ТЯХ КАТО КАНДИДАТИ.
289
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До Анонимен 289 "от както тя призна първа в света САЩ за независима държава" Ахахаха.
288
0
 
1
 
! Отговори
Боби преди 5 месеца
До Анонимен 287 25% бонус на ПАРИТЕ които получават за месеца.
287
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До Анонимен 236 Абе разбирачо, я моля те да изброиш всичките войни на Русия от както тя призна първа в света САЩ за независима държава и да я свериш със списъка кървавите грабителски войни на САЩ от тогава до мемента? Дай да видим числата. Но няма да го направиш, защото ще стане ясно кой може и кой не може без война и кой прави по една война не по-рядко от през 2 години от както съществува
286
1
 
16
 
! Отговори
ЕС трети свят преди 5 месеца
Какво сте се хванали с Русия и Украйна. Вкараха ЕС в капан, индустрията й умря, земеделието го убиват, суровини нямаме, но трябва да храним лавина от мигранти. Само война ни липсваше- срещу собствените ни интереси. И там ни вкараха.
285
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До Боби Вече ти казах, че няма човек, който да има и най-малки заблуди какво представляват "изборите" в Русия, тъй че е ясно за какво е зора ти. Впрочем, там пародията е ПЪЛНА: сега обявиха, че участниците в "специалната аперация" щели да получават .... 25% "бонус" на гласовете, които са пуснати за тях, ако се включат в изборите. С други думи, избирателната система в Русия ще изфалшифицира вота на хората при това НАПЪЛНО ОФИЦИАЛНО, За такива цинизми става дума при "изборите" в Русия.
284
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До Историк 269 Абе нахал, продължаваш ли пак да пробутваш твоите инсинуации. Ти прочете ли какво са правели марионетките на фашисткия режим от преврата 1923 г преди да пишеш явно неверни неща. Не само, че "не са спазени съобразно закона", ами е имало хора, на които присъдите им са били "постановени", СЛЕД като са били изпълнени. Включително отрязване главата на Стамболийски и гаврене с тялото му. Повечето без право на адвокат, избити без съд хиляди. Каквото повикало такова отвърнало справедливо!
283
0
 
2
 
! Отговори
Боби преди 5 месеца
До Анонимен 284 само за последните избори в РФ мисля 80 урни заради инциденти от всякакъв род вкл това което казваш бяха КАСИРАНИ - не взети в предвид изборните резултати. Има и осъдени примерно за хвърляне на боя в и върху урната.