Владимир Путин готви военна офанзива през лятото?

Валерий Тодоров: Може да се очаква по-твърда външна политика от Русия
Обновена: 15 май 2024 09:37 | 15 май 2024 08:29, Елка Василева
381
Владимир Путин готви военна офанзива през лятото?
Валерий Тодоров. Снимка: архив, БГНЕС

Руският президент Владимир Путин готви военна офанзива през лятото. Това каза пред bTV журналистът Валерий Тодоров, който е бивш кореспондент на БНР в Москва.

Още по темата
„От цялата рокада, която руският президент Владимир Путин направи в правителството, е очевидно, че се засилва военнопромишленият комплекс. Мисля, че Русия наистина влиза в един мобилизационен режим, тъй като ключовите фигури, които оттук нататък ще определят политиката и линията на войната, са свързани с именно с военнопромишления комплекс“, поясни той.

За него не е изненада, че Сергей Шойгу напусна поста си. „Отдавна вървяха такива слухове, но все пак той в момента заема един достатъчно висок пост като председател на Съвета за сигурност и ще продължи да бъде в пряк контакт с Владимир Путин – те са много близки“, каза още той.

Валерий Тодоров коментира и фигурата на Андрей Белоусов. „Той е известен с това, че е добър организатор и ефективен управленец. Има добър имидж в обществото и тъй като той е цивилно лице, вероятно ще се занимава с всички въпроси от стопанската част на войната, на армията и на страната“, посочи журналистът.

Той припомни също така, че генерал Валерий Герасимов остава на поста си. „На мястото на Белоусов като вицепремиер пък застава Денис Мансуров, който също е свързан с военнопромишления комплекс и то най-вече с ракетите и космическите технологии. Петима губернатори също бяха изтеглени на по-високи постове в правителството и в президентската администрация“, каза още той.

Според него може да се очаква една по-твърда политика във външен план, както и концентриране на всички усилия към една евентуална военна офанзива.

„Путин ще се опита да провежда оттук нататък една политика на свършените факти, т.е. „това, което сме взели, то е наше и нека сега да преговаря по-нататък“. За мен това е резултат от погрешното тълкуване на резултатите от Студената война – те не бяха изтълкувани като победа на демокрацията над автократизма, а като победа на една страна над друга“, каза още Валерий Тодоров.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


381
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
282
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Боби В РФ се "гласува" само по един начин - този, по който нареди диктатора, независимо какви бутафории на "избори" се правят. Дори не се крият: видеата с членове на избиратели комисии попълващи бюлети "след работно време" и такива пълнещи урните с бюлетини"от другаде" са достъпни. Тъй като няма човек, кйто да е толкова заблуден какви точно "избори" се провеждат в Русия, е ясно какво правиш тук.
281
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Нито глас от почтен българин за партиите на политическото безгръбначие,плазмодие от сглобката.
280
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Историкв Народния съд почти нама невинен осъден. Кръволоците и техните блюдолизци са повечето от осъдените. Ти наследникс на такива ли си та толкова злъч... ами ако е така господ те е наказал да се давиш в злобата си.
279
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Анонимен 277 Доста по-малко за доста повече време.
278
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Историк Лъжец, искаш да кажеш диктатори, като първите приятели на САЩ и самите САЩ нали? Примерно Зеленски, диктатора на Филипините, и насам във времето стотици и хиляди, някои от които дори бяха човекоядци
277
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До ИсторикАМА ТЕ С ТАЛИБАНИТЕ НАЙ-ДОБРЕ РАБОТЯТ сащ, ДАЖЕ ИМ ЗАВЕЩАХА И ДЕМОКРАТИТЕ КОИТО СИ ОТГЛЕДАХА В КАБУЛ, НЕ ГИ КАЧИХА НА САМОЛЕТИТЕ ХАХАХАХА
276
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Едно куче поискало да стане член на една вълча глутница. Умилквало се, кандидатствало и вълците го приели. Сприятелили се и започнали да живеят заедно. Ходила глутницата на лов, първи ден,нищо, втори ден, не хванали нищо, след още дни ги налигнал глад и решили вълците че трябва да изядат някой член на глутницата. Естествено, избрали кучето и го изяли. Накрая един от вълците рекъл нека все пак да погребем нашия доскорошен член. Погребали го написали "С признателност от евроатлантическитеПАРТНЬОРИ
275
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Анонимен Отворко нахален, я да видим колко излязоха в същите "пардесюта" от САЩ и прислужниците му? А колко мирни хора САЩ избиха в местата, от където после бягаха - Виетнам, Корея, Могадишо, Авганистан, Ирак и т.н. ...
274
0
 
2
 
! Отговори
Боби преди 3 месеца
До Анонимен 265 в РФ се гласува по 4 начина: 1. предварително примерно воени на фронта, Полярници, Корабен персонал и прочие)2. Дистанционно - необходим ти е цифров сертификат. 3. Непосредствено - Изборния пункт и Урната е под постоянно видео наблюдение. Може да се регистрираш и ти да гледаеш и контролираш онлайн. 4. В чужбина но там мисля е само пропорционален Вот(това трябва да го провери)
273
4
 
1
 
! Отговори
Историк преди 3 месеца
До Анонимен 270 Не, не са това "причините". Причините са, че освен дикатури, никой не иска да работи с талибаните. По една случйност, Русия е такава и затова така "добре се разбират".
272
0
 
2
 
! Отговори
аха преди 3 месеца
На тези хора, анализаторите, дали им плащат? Питам, понеже обичайно говорят неща, за които може да се сети всеки средно интелигентен човек с достатъчно информация. Що се отнася до "възможната" офанзива на руснаците, тя май започна вече.
271
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Сът Я не се прави на утрепан! Точно същото е и в САЩ. Почти всички топ менидждъри и сенатори от мъжки пол са преминали военно обучение, а много от тях са завършили военна академия. (примерно Трамп и не само той) Почти всички топ мениджъри на големите корпорации или поне заместниците им са пенсионирани генерали от Пентагона.
270
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Анонимен 270 Извинявам се, за 10 години.
269
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Анонимен 270 "ората си излязоха под строй и в добър ред от Авганистан" За 20 години 15 хиляди солдата излязоха под строй в поцинковани пардесюта, това е вярно.
268
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Слава я! Хората си излязоха под строй и в добър ред от Авганистан, а и до ден днешен авганистанците си ги спомнят с добро, на фона на НАТО. По тая причина сега талибаните официално канят обратно руснаците да развиват бизнес в Авганистан. Планирани са над хиляда икономически проекта в които Авганистан иска изключително и само руснаците да работят в Авганистан. В същото време славно бягаха САЩ и техните прислужници от НАТО, а техните агенти висяха отвън по самолетите и падаха като градушка.
267
4
 
2
 
! Отговори
Историк преди 3 месеца
До Анонимен 263 "всички процедури при народния съд са спазени съобразно закона" Поне прочети как и какво са правили съветските марионетки преди да пишеш явно неверни неща. Не сам, че "не са спазени съобразно закона", ами е имало хора, на които присъсдите им са били "постановени", СЛЕД като са били изпълнени. На други, осмелили се да си доведат адвокат, адвоката е бил задържан на място и "съден" на момента. Такива са били "практиките" на "законния" "народен съд".
266
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Анонимен 266 - мале, човек?! Ти и там ли си бил? Респект! "Безценен" опит си придобил!
265
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Костя - ем, иска им се - ама - нямат желание! Чакат Костя и българските приятели на Петин да вдигнат петалата първо, и тогава!
264
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Анонимен 261 За теб нали се е намерило топло и влажно място в ануса на Сорос? Какво си се затощил за описаните от теб хора? Гледай себе си, нали ти си в мечтаното от теб място и това силно те кефи?
263
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Боби Не разбираш И от избори и изборно законодателство. Мажоритарния вот не прави едни избори по-"демократични". Мажоритарния вот прави точно това - избираш хора, вместо платформи. Тук става дума за ТЕХНОЛОГИЯТА на изборите, която в демократичните държави е такава, че да гарантира тяхната ПРОЗРАЧНОСТ, ЧЕСТНОСТ и РАВНОПОСТАВЕНОСТ, наред със ЗАКОННОСТ, разбира се. Избори, където диктатора си избира противниците и отстранява с различни методи неудобните кскто е в Русия, не са НИЩО от изброеното.