С помощта за Киев НАТО не е част от войната, предприета от Москва

Столтенберг: Нямаме намерение да изпращаме войски от НАТО в Украйна
28 май 2024 16:00, Елка Василева
284
С помощта за Киев НАТО не е част от войната, предприета от Москва
Снимка: архив, БГНЕС

Нямаме никакво намерение да изпращаме войски от НАТО в Украйна, заяви днес генералният секретар на пакта Йенс Столтенберг пред журналисти в Брюксел, където участва в заседание на Съвета на ЕС по външни работи. Той добави, че осигуряването на военна помощ за Киев не прави алианса част от войната, предприета от Москва.

Още по темата
По неговите думи правото на Украйна на самоотбрана по международното законодателство позволява поразяването на военни цели в Русия. Иначе на украинците ще им бъде трудно да се защитят, поясни той. Имаме право да подкрепяме украинците, това не прави съюзниците част от конфликта, обобщи генералният секретар.

Той отбеляза, че най-спешните нужди на украинската страна са от системи за противовъздушна отбрана. Украйна има нужда от дългосрочна и предвидима подкрепа, посочи Столтенберг. Генералният секретар призова за повече бдителност и обмен на разузнавателни данни срещу руските опити за саботиране на доставките с военна помощ за украинците. Не виждаме признаци Русия да се стреми към прекратяване на войната, Украйна преценява кои решения са приемливи за мирно споразумение, добави той.

Столтенберг уточни, че днес предстои заседание на Съвета НАТО-Украйна. Той допълни, че не е предвидено днес да се срещне с украинския президент Володимир Зеленски в Брюксел, защото пътуването на украинския държавен глава е по покана на белгийското правителство.
(кор. на БТА Николай Желязков)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


284
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
233
15
 
30
 
! Отговори
кво? преди 3 месеца
НАТО не е част от войната, предприета от Москва - Оборудването -натовско, комуникациите -натовски, мунициите - натовски, бронетранспортьорите - натовски, сателитното разузнаване - натовско, ПВОто -натовско, танковете -натовски, артилерията -натовска, самолетите- натовски, дрончетата - натовски, крилатите ракети - натовски,вертолетите - натовски, инструкторите -натовски, командването -натовско, милярдите долари за наемници -натовски... та ко речи?
232
16
 
19
 
! Отговори
Щерю преди 3 месеца
Гледайте в ю-тюб, кой разпалва конфликтите по света: - Когато конспирациите оживеят. Или смразяващият анализ на д-р Саймън Ципис при Карбовски. Жестоките и нахалните юдео-ционисти са злодеите!
231
24
 
16
 
! Отговори
Путин=Хитлер преди 3 месеца
Хитлер=ПутинНационал-фашисти за унищожаване
230
18
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Пратете войски,натовци смели :) Те русите са натегнали спусъка отдавна-Е ТОГАВА ЩЕ ВИДИТЕ КАКВО Е ВОЙНА!Вас няма да ви пазят като украинците,те са си техни хора!Няма да разберете какво се случва даже,само ще товарите самолетите с цинкови ковчези.Че както са си калибрирали въоръжението вече,жална ви майка :) Афганистан ще ви се види като пионерски лагер до 5 клас,хаха.Пратете и абрамси още малко,че руснаците искат да пробват една нова джаджа,онези свършиха :)
229
14
 
27
 
! Отговори
Истината преди 3 месеца
С активната "помощ" на НАТО Русия бе притискана и принудена да започне специалната военна операция в Украйна. Украинското марионетно правителство като зомбирано слушаше западните си "партньори" докато стана най- лошото за украинския народ. В резултат украинците умират, а на Запада му харесва, че умират руснаци без те да се налага да се бият! Украйна е употребена коварно!
228
16
 
16
 
! Отговори
Чий преди 3 месеца
Чий Гуй търси кремълското Жуже в чуждите съседни държави - Украйна, Грузия, Молдова. Жужето намери ли нацисти в Грузия , че открадна 1/3 от територията на държавата.
227
16
 
15
 
! Отговори
Путин=Хитлер преди 3 месеца
По време на WW2 САЩ и Великобритания , Канада, Австралия помогнаха с милиони бройки боеприпаси, самолетни двигатели, превозни средства на СъветскияСъюз за разгрома на ХитлероФашизма . Сега същите демократични държави + Япония и Източна Европа помагат за разгрома на ПутлероФашизма
226
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
*** фашистка, не си играй с огъня. Ти луд ли си,или си на път да откачиш напълно? Гадни натовски лешояди,бих желал такива като теб,да се движат от точка А,до точка Б,със специалната двуколка...
225
13
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Все си мислех, че е останала капка здрав разум в украинците и ще изметат Зеленски и Квартал 95 от властта, но явно съм се лъгал.
224
13
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
ОТАН не е готово за война с Русия. Още си мерят оръжията в Украйна. ТСВ ще е най-рано след 10 години. До тогава ОТАН ще е приело де що може в редиците си, с цел да набере необходимата мръвка, която да дърпа спусъка.
223
14
 
4
 
! Отговори
С помощта преди 3 месеца
Дебелия Ким и ислямистки Иран , московският Жужак бомбардира училища, детски градини, болници и пазара в Харков.
222
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Човека е временно на тая земя. Русия е вечна.
221
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
А,що бе?Пратете войски,натовци смели :) Те русите са натегнали спусъка отдавна-Е ТОГАВА ЩЕ ВИДИТЕ КАКВО Е ВОЙНА!Вас няма да ви пазят като украинците,те са си техни хора!Няма да разберете какво се случва даже,само ще товарите самолетите с цинкови ковчези.Че както са си калибрирали въоръжението вече,жална ви майка :) Афганистан ще ви се види като пионерски лагер до 5 клас,хаха.Пратете и абрамси още малко,че руснаците искат да пробват една нова джаджа,онези свършиха :)
220
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
На всеки 80-100 години Западът се заиграва с Русия, за да стои още толкова години нассрран и да си ближе раните.
219
1
 
3
 
! Отговори
Боби преди 3 месеца
До ? Първите дронове на РФ още преди Сирия са Еврейски. Да РФ си купи лицензия за Еврейския ХЕРОН и си ги произвежда. Цялото Дроново наблюдение над Сирия е с такива джвъчки. Вярно вече парктически всичко в него е РФ производство, но това не изключва факта че Дядото е еврейски дрон.
218
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До БГ сме с Украйна...НО , КОМЕНТ...
217
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
План ''Б'' !Минаваме на ,... ДО ПОСЛЕДНИЯТ ЕВРОПЕЕЦ !Щом опряха и до най-слабата армия в ЕС , а това е Бг , смятайте !
216
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
История : САЩ запалват войните , Русия ги завършва !!!Айде , кой от къде е !
215
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
А Костя на какво е, че доста неуравновесен изглежда, вика, плюнчи.....
214
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До БГ сме с Украйна... Може ли по именно , не са много !