С помощта за Киев НАТО не е част от войната, предприета от Москва

Столтенберг: Нямаме намерение да изпращаме войски от НАТО в Украйна
28 май 2024 16:00, Елка Василева
284
С помощта за Киев НАТО не е част от войната, предприета от Москва
Снимка: архив, БГНЕС

Нямаме никакво намерение да изпращаме войски от НАТО в Украйна, заяви днес генералният секретар на пакта Йенс Столтенберг пред журналисти в Брюксел, където участва в заседание на Съвета на ЕС по външни работи. Той добави, че осигуряването на военна помощ за Киев не прави алианса част от войната, предприета от Москва.

Още по темата
По неговите думи правото на Украйна на самоотбрана по международното законодателство позволява поразяването на военни цели в Русия. Иначе на украинците ще им бъде трудно да се защитят, поясни той. Имаме право да подкрепяме украинците, това не прави съюзниците част от конфликта, обобщи генералният секретар.

Той отбеляза, че най-спешните нужди на украинската страна са от системи за противовъздушна отбрана. Украйна има нужда от дългосрочна и предвидима подкрепа, посочи Столтенберг. Генералният секретар призова за повече бдителност и обмен на разузнавателни данни срещу руските опити за саботиране на доставките с военна помощ за украинците. Не виждаме признаци Русия да се стреми към прекратяване на войната, Украйна преценява кои решения са приемливи за мирно споразумение, добави той.

Столтенберг уточни, че днес предстои заседание на Съвета НАТО-Украйна. Той допълни, че не е предвидено днес да се срещне с украинския президент Володимир Зеленски в Брюксел, защото пътуването на украинския държавен глава е по покана на белгийското правителство.
(кор. на БТА Николай Желязков)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


284
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
213
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Не може восъчният ...Столтенберг да дава старт на 3та световна война,от София. Така ни вкарват директно в " окото на урагана",който ще задуха откъм северо- изток
212
1
 
8
 
! Отговори
Е как да не е преди 3 месеца
Те само я подпалват, поддържат огъня и нищо друго не правят ясна е работата
211
1
 
5
 
! Отговори
До 220 преди 3 месеца
Истината по руската телевизия, затам наистина трябва БЕЛО че да повярваш
210
1
 
10
 
! Отговори
Тоталменте преди 3 месеца
Европа се Обединява за Масов Протест. На 4 юни фермери от цяла Европа ще се съберат в Брюксел, за да се противопоставят на дневния ред на ЕС за климата. Споделяйте широко, тъй като основните медии може да пренебрегнат това решаващо събитие.
209
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Анонимен---217 Представям си , Зеленски след БЕЛОТО , какво вижда !?
208
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Не може човек, който със връзки се е отървал от казармата, после да ни вкарва в НАТО - става въпрос за Соломон Паси. И после да ни натиска да воюваме с Русия. Да даде личен пример, и да отиде първи там като доброволец. Украинската армия ще го облече и въоръжи. От там нататък - каквото му е писано. И нека Паси, Тагаренко, и всички останали български ястреби да хванат влака за Киев, обаче не да се крият по баровете, а да застанат лице в лице срещу руснаците. Но преди това да си сложат памперси. Защото най-кресливите са и най-страхливите.
207
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Столтенберг : САЩ е на далавера , ЕС ни плаща войната с/у Русия , Украйна дава СВОИ жертви , И ВСИЧКО Е ТОЧНО ...
206
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
В Русия е на одеколон, смесват се Тройной и Саша и му викат коктейл Александър Трети
205
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Мисля, че следващата, напълно логична стъпка на руснаците е да подарят няколко противокорабни ракети на хусите или на други луди групировки по света и да видим как ще светнат като факли строените за парад НАТО-вски кораби в региона. И по извpaтената логика на Столтенберг, това си е напълно нормално и Русия няма да има нищо общо с потапянето на НАТО-вския флот. Жалко, че отново и по традиция сме на грешната страна!
204
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
доставчика на оръжие, разузнавателни данни и обучение няма нищо с войната? на тези и учениците от 2-ри клас им се смеят.
203
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Тук много хора са се "развикали" - Да излизаме от НАТО. Попиташ ги, какво правим след това и вдигат раменете. Почват едни глу_пости от 1001 нощ. Китай ще те пази, Русия ще те пази, ние ще се пазим. Те не могат да планират и 20 минути в бъдещето какво ще стане, ако излезем от НАТО хахаха Нито на Китай, нито на Русия им пука за България. На вас ви пука, но добре че не зависи нищо от вас, защото наистина ще трябва да учим кой турски, кой гръцки, кой сръбски. София най-лесни - македонски... :)
202
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Василев...Русия е на ВОДКА -СТАЛИЧНАЯ , а Запада е на БЕЛО !
201
3
 
13
 
! Отговори
ЗОЗО преди 3 месеца
САЩ нямат приятели , имат ИНТЕРЕСИ !
200
6
 
2
 
! Отговори
Василев преди 3 месеца
Така ли , а Русия на какво съществува, на отворената руска душа и водката???Агент Джина Рамбалджи!ЦРУ!!!
199
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Василев...кАКВО ПРАВЯТ В тАЙВАН ?Там има забито знаме ... А защо има ЗАБИТО знаме на Украйна , пред столичната община ?
198
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
"Няма какво да се спори.Редно е да се направи референдум и каквото каже народа,точка.Само че не смеят защото във нато не сме равноправен член а окупирана територия." - Ми те затова не смеят да направят Референдум, защото повечето сте толкова големи стратези, че ако играете шах, ще изкарате 3-4 хода максимум хахах Излезем ли от НАТО, НАТО ни напада и приключваме след 20-30 минути. България изчезва от картата. То не е само да го вадиш голям, а трябва и да знаеш кога и къде да го вадиш!
197
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
199 ... От извора :"САЩ нанесоха нов удар в Йемен '' ... ЧЕТИ В ГУГЛЕТО !
196
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Василев - Зарежи опорките, информирай се. Виж завзетите от Русия градове как са възстановени. Не е тайна.
195
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Анонимен 201 - Направо се престарават наш,те управници да ни направят колкото се може по-скоро легитимна цел. Не че отдавна не сме, ама сега, дето от тая асамблея в София позволиха на Зелника да обстрелва руски градове, съвсем затвърдяват позицията ни на цел.
194
14
 
3
 
! Отговори
Василев преди 3 месеца
Кога САЩ са водили войни в най-новата история , за да анексират територии???Отиват и свалят терористични режими, имат най-силната армия, но никога не са забили американското знаме да заграбят територии!Това се прави с акъл, със завладяване на ресурси и пазари, но трябва да даваш нещо и да построиш нещо, или да направиш живота на хората по-добър!А каква е философията на Руската Империя, философията на Чингис Хан, повече жертви, повече кръв и заграбване на територии!Какво е останало от него?Мо!ЦРУ