Русия произвежда снаряди три пъти по-бързо от НАТО и четири пъти по-евтино

Един 155-милиметров струва на Запада 4000 долара, а Москва го прави за 1000
30 май 2024 11:34, Петър Бойчев
334
Русия произвежда снаряди три пъти по-бързо от НАТО и четири пъти по-евтино
Снимка БГНЕС

Нов доклад твърди, че Русия произвежда артилерийски снаряди по-бързо и по-евтино от съюзниците на Украйна в НАТО. Според анализ на консултантската компания Bain & Company, получен от Sky News, се очаква руската военна индустрия да произведе или ремонтира 4,5 милиона артилерийски снаряда тази година, пише Business Insider.

За сравнение САЩ, Обединеното кралство и други европейски съюзници ще произведат колективно само 1,3 милиона тази година.

Отбелязва се също, че производството на един 155-мм снаряд, който Западът доставя на Украйна, струва около 4000 долара, докато използваният от Русия 152-мм снаряд струва около 1000 долара.

Bain & Co са използвали данни с отворен код в своя анализ. Изданието Business Insider не успя да потвърди независимо автентичността на данните, пише Фокус.

Украинската армия страда от липса на снаряди от месеци, отчаяно опитвайки се да попречи на Русия да пробие отбранителните й линии в източната част на страната.

Битката е ескалирала в конфликт на изтощение, като и двете страни изстрелват хиляди боеприпаси на ден в опит да пробият взаимно отбранителните си линии.

Но докато западните съюзници на Украйна се затрудняват да задоволят неумолимото търсене на снаряди, Русия премести икономиката си на военна основа и увеличава производството на снаряди и друго военно оборудване. Така изображения, получени от Wall Street Journal в понеделник, показват завод за производство на дронове, който ще позволи на Русия значително да увеличи производството си.

Очаква се пакет от помощ на стойност 61 милиарда долара, приет наскоро от Конгреса, да помогне на Украйна да отблъсне руските атаки, но дори скорошни доклади признават, че Украйна продължава да отстъпва във въоръжението в ключови части от фронтовата линия.

Военният анализатор от Center for a New American Security Стейси Петиджон наскоро заяви пред Business Insider, че конфликтът в Украйна е разкрил сериозни проблеми във военно-промишления комплекс на САЩ - особено в производството на оръжия, боеприпаси и артилерия.

Анализаторите смятат, че Русия се готви за продължителна конфронтация на изтощение, надявайки се, че решимостта и подкрепата на Запада за Киев ще започнат да отслабват.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


334
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
65
0
 
2
 
! Отговори
Бай Дрън преди 3 месеца
Хаха, Русия щяла да се готви за продължителна конфронтация на изтощение. А не се ли опитват от 2 години това да направят САЩ, но с обратен знак? От мен да знайте- САЩ ще влязат в релси, чак когато ги притиснат. Китай да им дръпне кранчето и гледайте, как набързо САЩ ще са в крачка с Русия :)
64
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Какво стана .. от Златния милиярд нищо не става.. Слабоумните краварски предатели в БГ , ще напечатите пари и ще победите ама в някой друг живот и реалност..
63
2
 
6
 
! Отговори
жалки посерковци преди 3 месеца
Сами нищо не могат да направят, без западна помощ и 2 дни няма да издържат укрофашистите. Нагли просяци, а половината избягаха, 20 милиона избягаха от страх, не стига това, но и половината помощ от запада окрадоха и дори оръжията продават на черно.
62
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
2023-а в Оентагона казаха, че могат да оравят едва по 18000 снаряда на месец в САЩ, като в моемтна наливат сериозни пари, за да стигнат поне по 86000 на месец, нонтова шяло да стане по към края на 2025-а. Тук в коментарите уйнаха, че това било лъжа и едва ли не, в САЩ ей така си седят заводи ибхора от 50 години и чакат поръчка...
61
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Первые поставленные для ВСУ истребители F-16 уже уничтожены на Украине. Причм самолты даже не успели подняться в воздух.
60
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Това не може да е вярно. Украинската армия вече наближава Москва, според нашите новини.
59
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Анонимен 'Урсула и ЕК готвят забрана в ЕС на партии като Възраждане и Алтернатива за Германия." --------------------- хихихи, нека се пробват.. поздрав с джиджи д'агустино л'амор тожур
58
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
А те знаят ли, че огън не се гаси с бензин??!!
57
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Нас на интерсува джурджака Сорос и няколко стотинте хиляди роднини на Хазароефрейските Мафиозки фамилий банкери който унищожават населението на Европа,чрез войни и бежанци.
56
2
 
2
 
! Отговори
Фют преди 3 месеца
"Изданието Business Insider не успя да потвърди независимо автентичността на данните, пише Фокус." ...Толкова за "достоверната" информация.
55
4
 
13
 
! Отговори
противен народ преди 3 месеца
Будят отвращение. На руснаците целия свят им обяви война, 18 хиляди санкции, всичко им спряха и всички западни компании се изнесоха, спряха им SWIFT, останаха почти без гражданска авиация и не се огънаха, приеха боя и побеждават и военно и станаха първа икономика в Европа. А украинците 8 години избиваха руснаци, и целият свят им помага, и нищо не могат сами да направят като се стигна до война, само просят, половината избягаха и не само това, ами и помощите окрадоха и Путин им виновен че използва корупцията като средство за война, инсталирал им корупция, отвратителни.
54
5
 
4
 
! Отговори
смеххх преди 3 месеца
И напреднаха с две села за две години
53
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
И са кво стана.. великото отан сто тай се нас... о4ка?
52
1
 
9
 
! Отговори
ароматния пръч преди 3 месеца
Не е новина,то си се знае,освен от шефа на британското разузнаване,който през октомври 2022 г. твърдеше пред ВВС"че Русия нямала ракети и снаряди и нямала приятели,които да и дадат".Проверявайте си!И на тази база еуфорията тогава бе голяма,но както се знае срещу Русияпри по-известните войни винаги в един момент е имало еуфория,достатъчно е да отворим и пресата на Царство България как тогавашните политици са прогнозирали кога ще падне Москва.Разбира се краят е винаги един - як мечешки въргал.
51
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Вчера един приятел се върна от Русия и разправя, че 90% от руснаците живеят без канализация и ползват външни тоалетна. Извън Москва и Петербург положението е страшна трагедия - някакви блата, няма пътища, разруха. Руснаците никога не са виждали друг живот като на запад при цивилизацията, и за това 90% гласуват за Путин.
50
10
 
7
 
! Отговори
Българин преди 3 месеца
Страхувам се, че България може отново да изпадне под влиянието на Русия. По-добре дъщеря ми като стане на 14 години да може свободно и демократично да си ампутира гърдите и да си смени пола да стане мъж ако така е решила и да живее щастливо, отколкото да изпаднем под влиянието на Русия и дъщеря ми да изнемогва да сглобява денонощно снаряди в подземията на путинските военни заводи на коричка хляб и чаша вода дневна дажба.
49
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
демилитаризация и депутинизация възможно най-скоро иначе всичко ще иде у ряката---
48
4
 
5
 
! Отговори
БАНко преди 3 месеца
СЪОТНОШЕНИЕТО НА УБИТИТЕ ОТ ДВЕТЕ СТРАНИ Е СЪЩОТО , УКРАИНЦИТЕ СА ПЕТ ПЪТИ ПОВЕЧЕ !!!
47
1
 
6
 
! Отговори
анонимен преди 3 месеца
каква е тая литва бе, какви са тия дребосъци - като я посочиш на картата и ще се скрие под показалеца ти!
46
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Урсула и ЕК готвят забрана в ЕС на партии като Възраждане и Алтернатива за Германия.