Русия произвежда снаряди три пъти по-бързо от НАТО и четири пъти по-евтино

Един 155-милиметров струва на Запада 4000 долара, а Москва го прави за 1000
30 май 2024 11:34, Петър Бойчев
334
Русия произвежда снаряди три пъти по-бързо от НАТО и четири пъти по-евтино
Снимка БГНЕС

Нов доклад твърди, че Русия произвежда артилерийски снаряди по-бързо и по-евтино от съюзниците на Украйна в НАТО. Според анализ на консултантската компания Bain & Company, получен от Sky News, се очаква руската военна индустрия да произведе или ремонтира 4,5 милиона артилерийски снаряда тази година, пише Business Insider.

За сравнение САЩ, Обединеното кралство и други европейски съюзници ще произведат колективно само 1,3 милиона тази година.

Отбелязва се също, че производството на един 155-мм снаряд, който Западът доставя на Украйна, струва около 4000 долара, докато използваният от Русия 152-мм снаряд струва около 1000 долара.

Bain & Co са използвали данни с отворен код в своя анализ. Изданието Business Insider не успя да потвърди независимо автентичността на данните, пише Фокус.

Украинската армия страда от липса на снаряди от месеци, отчаяно опитвайки се да попречи на Русия да пробие отбранителните й линии в източната част на страната.

Битката е ескалирала в конфликт на изтощение, като и двете страни изстрелват хиляди боеприпаси на ден в опит да пробият взаимно отбранителните си линии.

Но докато западните съюзници на Украйна се затрудняват да задоволят неумолимото търсене на снаряди, Русия премести икономиката си на военна основа и увеличава производството на снаряди и друго военно оборудване. Така изображения, получени от Wall Street Journal в понеделник, показват завод за производство на дронове, който ще позволи на Русия значително да увеличи производството си.

Очаква се пакет от помощ на стойност 61 милиарда долара, приет наскоро от Конгреса, да помогне на Украйна да отблъсне руските атаки, но дори скорошни доклади признават, че Украйна продължава да отстъпва във въоръжението в ключови части от фронтовата линия.

Военният анализатор от Center for a New American Security Стейси Петиджон наскоро заяви пред Business Insider, че конфликтът в Украйна е разкрил сериозни проблеми във военно-промишления комплекс на САЩ - особено в производството на оръжия, боеприпаси и артилерия.

Анализаторите смятат, че Русия се готви за продължителна конфронтация на изтощение, надявайки се, че решимостта и подкрепата на Запада за Киев ще започнат да отслабват.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


334
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Белгийски следователи са претърсили работните помещения на сътрудник на Европейския парламент по разследване за опити за руска намеса в дейността на ЕС, съобщиха местни медии. Уточнява се, че са били проверени помещения в Брюксел и Страсбург, както и в жилището на заподозрения, чиято самоличност не се уточнява.
44
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Гледайте телеграм каналите zачистка,енот херсон,изнанка,оркестр вагнера,глазамиЧеловека,бобр и др. Влезте във фронтовик18+(скрит канал)и гледайте как урките стават на парчета
43
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Полският режисьор Патрик Вега, известен в тесните кръгове под никнейма Besaleel(герой от Стария завет) представи в Кан филма "Путин". Картината обхваща приблизително 60-год период от живота на руския диктатор и е артистичен протест срещу агресора и войната в Украйна, включва истории за връзките му с руската мафия, за подходите както към вътрешната, така и към международната политика и за смъртта му където руският диктатор се изхожда в панталоните си в болничното легло. "Защото трябва да има щастлив край", обясни Веселиил творческата си визия пред кореспондента на BILD Тобиас Рендер.
42
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
От запада нищо не става , гейове и наркомани снаряди не произвеждат , и милиони чували пари да напечатат.. Нямат нито хора нито енергия за производство на снаряди.
41
8
 
2
 
! Отговори
Владо преди 3 месеца
Когато диктатор ти е стъпил на врата е нормално да произвеждаш без пари. Заводите работят 24 часа в денонощието, на персонала се дават огризки и със закон са задължени да работят и да не напускат. Могат и безплатно да почнат да произвеждат, ако Путин се напъне още малко. Друг е въпроса, колко качествено произвеждаш, когато не си материално стимулиран. Справка ***, произвеждани в БГ през комунизма, които само СССР купуваше.
40
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Всички произведени от Русия снаряди са предназначени за Украйна. Факт!
39
14
 
3
 
! Отговори
Европеец преди 3 месеца
ЕС трябва да отреже Калининград от Русия, да наложим тотална транспортна и логистична блокада.
38
7
 
3
 
! Отговори
Елементарно Уотсън преди 3 месеца
По-бързо и по-евтино защото явно Китай ги снабдява тайно...
37
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Анонимен 22..А бе те ни сложиха на масата,ама май от обратната страна на вилицата!
36
9
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
"Единственият път към мира в Украйан минава през победата на бойното поле", заяви финландския президент Александър Стуб в интервю за германското издание Frankfurter Allgemeine. Ето от такъв президен в България имаме нужда сега ние българите, а не от мyнчовец като Радев.
35
0
 
2
 
! Отговори
До Българин преди 3 месеца
е кво има да се готвиш. месиш една питка, зимаш малко сол и отиваш при другите посрещачи.... :)
34
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
29,6% от населението на Латвия са руснаци, а общият дял на националните малцинства, живеещи в републиката, огромното мнозинство от които общуват помежду си на руски, е 42,3%. Ето защо Латвия започна акция за прочистване на страната от руското население и задължитени изпити по латвийски език, вече започна екстрадирането на първите които не издържаха изпита.
33
1
 
10
 
! Отговори
да преди 3 месеца
и ония лалугери ще правят седянки из швейцария, и украйна щяла да победи русия......на кукуво лято!!!!
32
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Вилнюс подкрепя и насърчава идеята за пряка намеса на НАТО в украинската война. Президентът Гитанас Науседа обяви: "Нашата отбранителна линия минава покрай Днепър и Донбас. Колкото повече съюзници има в окопите на украинските въоръжени сили, толкова по-дълго Кремъл няма да може да нахлуе в Литва".
31
6
 
3
 
! Отговори
Източноевропеец преди 3 месеца
Русия ще се страхува да използва ядрено оръжие, защото подобна стъпка ще бъде краят й, заявиха висши литовски служители. Затова ние източноевропейците не трябва да се страхуваме да започнем война с Русия и да изпратин войски в Украйна.
30
6
 
3
 
! Отговори
Българин преди 3 месеца
Военният бюджет на Литва се е утроил и през 2024 г. възлиза на 2,75% от БВП. В страната обикаля петиция, чиито автори събират подписи за увеличаване на разходите за отбрана до 4% от БВП на фона на заплахи от Русия. Според независима информация, обръщението към кабинета на министрите вече е подписано от 55 000 патриотични граждани. Ние българите трява също да организираме петиция за увеличаване на военния бюджет до 4% за да се подготвим за войната с Русия.
29
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
"Кремъл се страхува от война с НАТО и няма да нахлуе, ако Европа е достатъчно силна. Москва е много умела в сеенето на страхове и създаването на заплахи. Но тя е предпазлива там, където няма възможност за победа", заяви президентът на Латвия Гитанас Науседа.
28
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Западните страни имат висок БВП, но само на теория, на практика основният дял на икономиката е в сферата на услугите, например всеки втори вече е писател, инфлуенсър, журналист, актьор, козметик или маникюрист. Към бвп се причисляват хонорари на адвокати от порядъка на 250К и тн.
27
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
НАТО не разполага с ресурси затова всичко е скъпо. Отделно че има и злоупотреби защото са намесени частни фирми и подизпълнители и посредници. В Русия тези производства са държавни. Русия има ресурси и може да произвежда каквото си поиска. Имат абсолютно всички суровини, метали, евтина ел. енергия, евтини горива, газ, и евтина работна ръка. НАТО изобщо не може да се конкурира с Русия.
26
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Над Русия буквално пуснаха 100 мегатерананотонна атомна бомна - 18 хиляди санкции, всички компании се изнесоха от Русия, отрязани от SWIFT, взривиха газовите потоци да няма доходи валути от износ на газ, останаха без резервни части и подръжка, гражданската авиация трабваше да спре, Русия трябваше да се парализира, руснаците да излязат на улиците, да свалят Путин и тогава всички ресурси на Русия бяха на тепсия за запада, и тогава дълговете нямат значение, всичко е както преди, но нещо не се получи, а стратегията на запада беше правилна.