Русия произвежда снаряди три пъти по-бързо от НАТО и четири пъти по-евтино

Един 155-милиметров струва на Запада 4000 долара, а Москва го прави за 1000
30 май 2024 11:34, Петър Бойчев
334
Русия произвежда снаряди три пъти по-бързо от НАТО и четири пъти по-евтино
Снимка БГНЕС

Нов доклад твърди, че Русия произвежда артилерийски снаряди по-бързо и по-евтино от съюзниците на Украйна в НАТО. Според анализ на консултантската компания Bain & Company, получен от Sky News, се очаква руската военна индустрия да произведе или ремонтира 4,5 милиона артилерийски снаряда тази година, пише Business Insider.

За сравнение САЩ, Обединеното кралство и други европейски съюзници ще произведат колективно само 1,3 милиона тази година.

Отбелязва се също, че производството на един 155-мм снаряд, който Западът доставя на Украйна, струва около 4000 долара, докато използваният от Русия 152-мм снаряд струва около 1000 долара.

Bain & Co са използвали данни с отворен код в своя анализ. Изданието Business Insider не успя да потвърди независимо автентичността на данните, пише Фокус.

Украинската армия страда от липса на снаряди от месеци, отчаяно опитвайки се да попречи на Русия да пробие отбранителните й линии в източната част на страната.

Битката е ескалирала в конфликт на изтощение, като и двете страни изстрелват хиляди боеприпаси на ден в опит да пробият взаимно отбранителните си линии.

Но докато западните съюзници на Украйна се затрудняват да задоволят неумолимото търсене на снаряди, Русия премести икономиката си на военна основа и увеличава производството на снаряди и друго военно оборудване. Така изображения, получени от Wall Street Journal в понеделник, показват завод за производство на дронове, който ще позволи на Русия значително да увеличи производството си.

Очаква се пакет от помощ на стойност 61 милиарда долара, приет наскоро от Конгреса, да помогне на Украйна да отблъсне руските атаки, но дори скорошни доклади признават, че Украйна продължава да отстъпва във въоръжението в ключови части от фронтовата линия.

Военният анализатор от Center for a New American Security Стейси Петиджон наскоро заяви пред Business Insider, че конфликтът в Украйна е разкрил сериозни проблеми във военно-промишления комплекс на САЩ - особено в производството на оръжия, боеприпаси и артилерия.

Анализаторите смятат, че Русия се готви за продължителна конфронтация на изтощение, надявайки се, че решимостта и подкрепата на Запада за Киев ще започнат да отслабват.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


334
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
185
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Украинската съпротива води неравна борба с окупаторите от 1944 до 1967г. Тези факти и до днес се крият в засекретени архиви на кремъл
184
4
 
6
 
! Отговори
аха преди 3 месеца
Ами с блогъри, инфлуенсъри, интериорни дизайнери и всякакъв офис планктон - толкова. Но пък иначе се напъват да наврат и другите колонии между шамарите.
183
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Киев няма да го взимат. Сергей Караганов каза в интервю, че Русия няма нужда от западна Украйна, след победата на Русия там могат да се установят миротворчески военни контингенти от страни като Иран, Китай, Индия, Пaкистан гарантиращи извънблоковия статут на Украйна, като в замяна за опазване на мира ще получат достъп до качествена украинска пшеница.
182
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
А знаете ли какво ще направим скоро с всички кoпейки? М? По-добре да не знаете )))))
181
12
 
6
 
! Отговори
Синонимът на Русия преди 3 месеца
Е ВОЙНА! Те работят и живеят заради войната!Поради тази причина е и този факт! Там всичко е подчинено на войната.Не ги интересува какъв е жизнения стандарт на населението им, имат ли течаща вода,тоалетни, дали изобщо дишат и живеят.Заради това много образовани и млади руснаци напускат Русия и търсят друг пристан-там където не се говори за война и където най-висшата ценност е човешкият живот! Което налага да се търсят хора и поради това е и войната в Украйна - не за територии, за ХОРА!
180
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Някой няма ли да напише нещо на някой снаряд за Ники Хейли ?
179
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
А какво става с контранастъплението? Върнаха ли вече Крим?
178
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Ах, поредната доза от "лошия запад и добрият рашистан", поднесена от днесаджийницата и крепостното мекoтeло Пешо обратното-на-острото.
177
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
А западът защо не може да произвежда снаряди. Оня Борел какво се цепи с "победа на бойното поле", като дори и снаряди не могат да произведат, дори и Северна Корея може да произвежда, да не говорим за високотехнологични оръжия където Русия ще ги попилее.
176
3
 
1
 
! Отговори
Боби преди 3 месеца
До Бай Дрън Неточно но максимално приближено до истината. Военните ползват основно Въздушни атомни/термоядрени взривове - Ударната вълна се отразява от земята и буквално се удвоява. Атомно заразяване ОТНОСИТЕЛНО МАЛКО!!! Но при атомна авария в централа и/или наземан/подземен(до 50м) взрив в атмосферата се изхвърлят ХИЛЯДИ ТОНОВЕ ОБЛЪЧЕН И РАДИОАКТИВЕН МАТЕРИАЛ - тогава и *** може и да не уцелеят...
175
7
 
10
 
! Отговори
Свинар квичи на луна преди 3 месеца
А какво стана с Киев? Превзеха ли го за 3 дни или май станаха 3 години?
174
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Анонимен 171 "Русия никога не е нападала и не води война с така наречената "държава" Украйна." Бълнуванията на руските пропагандисти не са релевантни към реалността.
173
3
 
6
 
! Отговори
Да преди 3 месеца
"Киев ще бъде превзет за 3 дни" - той вече беше. Преди 3 години. Тогава умряха много руснаци. И сега умират много руснаци. И след 3 години ще умират много руснаци (при това от двете страни). ;-)
172
0
 
1
 
! Отговори
Бай Дрън преди 3 месеца
162, мисля бе анализ на Блумбърг или някаква подобна икономическа медия. Преди месец коментирахме въпроса тук. Статията бе пусната мисля във Фокус. Та анализът беше, че Русия не може да произвежда цеви за оръдията, защото това си е бавен и скъп процес. Нещо такова, цитирам по памет. Тоест, няма да могат да подновяват оръдията си до края на тая година. Все пак една цев се износва, други оръдия се унищожават, а производството е малко.
171
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Боби "Стига с тоя КИЕВ за 3 дни" Редица руски официални канали и близки съюзници на Кремъл използваха точно тази формулировка за очакванията си. Излишно е да казваме, че сега всичките руски наколенки отричат такова нещо да е имало, но доказателствата, че са правени, са ЖЕЛЕЗНИ.
170
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
гледах един клип за некачествени снаряди, които се взривяваха по време на полет
169
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Русия никога не е нападала и не води война с така наречената "държава" Украйна. Русия провежда на територията на бившата УССР специална военна операция за освобождаване на украинския народ от фашисткия режим в Киев. Ако Русия нападне и започне война с "държавата" Украйна както Израел в Газа, "държавата" Украйна ще бъде размазана и изтрита от лицето на земята буквално за 3 дни. Укронацистите и терористичната държавата Украйна все още съществуват само и единствено поради милостта и благородството на Русия.
168
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Руският президент възложи на Сергей Шойгу да започне конфликта през 2022 г. със заповед за превземане на Киев в рамките на няколко дни. Киев беше обграден още на вторият ден! Сами украинците започнаха да си бутата мостовете в града и вдигат барикади за да се съпротивляват при нахлуване! Руснаците решиха да не нахлуват заради опасността от много цивилни жертви!
167
2
 
2
 
! Отговори
пияница мистик преди 3 месеца
Ами то като не могат нищо друго да произведат, какво им остава освен бомби :))))
166
1
 
5
 
! Отговори
Боби турбото :D преди 3 месеца
АЗ МОГА ДА СИ НАВРА ЕДНОВРЕМЕННО 3 СНАРЯДА 155 МИЛИМЕТРА В МОЯ ЛАКОМ ПУТИН!