Русия произвежда снаряди три пъти по-бързо от НАТО и четири пъти по-евтино

Един 155-милиметров струва на Запада 4000 долара, а Москва го прави за 1000
30 май 2024 11:34, Петър Бойчев
334
Русия произвежда снаряди три пъти по-бързо от НАТО и четири пъти по-евтино
Снимка БГНЕС

Нов доклад твърди, че Русия произвежда артилерийски снаряди по-бързо и по-евтино от съюзниците на Украйна в НАТО. Според анализ на консултантската компания Bain & Company, получен от Sky News, се очаква руската военна индустрия да произведе или ремонтира 4,5 милиона артилерийски снаряда тази година, пише Business Insider.

За сравнение САЩ, Обединеното кралство и други европейски съюзници ще произведат колективно само 1,3 милиона тази година.

Отбелязва се също, че производството на един 155-мм снаряд, който Западът доставя на Украйна, струва около 4000 долара, докато използваният от Русия 152-мм снаряд струва около 1000 долара.

Bain & Co са използвали данни с отворен код в своя анализ. Изданието Business Insider не успя да потвърди независимо автентичността на данните, пише Фокус.

Украинската армия страда от липса на снаряди от месеци, отчаяно опитвайки се да попречи на Русия да пробие отбранителните й линии в източната част на страната.

Битката е ескалирала в конфликт на изтощение, като и двете страни изстрелват хиляди боеприпаси на ден в опит да пробият взаимно отбранителните си линии.

Но докато западните съюзници на Украйна се затрудняват да задоволят неумолимото търсене на снаряди, Русия премести икономиката си на военна основа и увеличава производството на снаряди и друго военно оборудване. Така изображения, получени от Wall Street Journal в понеделник, показват завод за производство на дронове, който ще позволи на Русия значително да увеличи производството си.

Очаква се пакет от помощ на стойност 61 милиарда долара, приет наскоро от Конгреса, да помогне на Украйна да отблъсне руските атаки, но дори скорошни доклади признават, че Украйна продължава да отстъпва във въоръжението в ключови части от фронтовата линия.

Военният анализатор от Center for a New American Security Стейси Петиджон наскоро заяви пред Business Insider, че конфликтът в Украйна е разкрил сериозни проблеми във военно-промишления комплекс на САЩ - особено в производството на оръжия, боеприпаси и артилерия.

Анализаторите смятат, че Русия се готви за продължителна конфронтация на изтощение, надявайки се, че решимостта и подкрепата на Запада за Киев ще започнат да отслабват.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


334
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
205
4
 
13
 
! Отговори
Факт преди 3 месеца
И унищовава бързо "скъпа и модерна"натовска техника...
204
5
 
10
 
! Отговори
Бай Дрън преди 3 месеца
184 и какво ще направиш с всички "копейки", какеото и да означава това, я кажи. Щото аз знам какво ще стане с всички псевдоевроатлантици-ще се заврът в миши дупки чак в Новозеландските земи.
203
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Анонимен 198 "аха, даже бяха докарали Янукович на границата с Беларус и обясняваше от там че е готов да поеме управлението на Украйна" И аз това си го спомням :)))Руските мечти да си "усвоят" Украйна. Ботоксьо се виждаше като Петър Първи вече .... и почти толкова висок хахаха
202
0
 
4
 
! Отговори
Боби преди 3 месеца
До бре РФ има 3 стандарта. Първия най-масовия е от наистина от ВСВ. Втория това са само системите Гиацинт Б и С водещи се резерв на командването и далекобойна артилерия на СССР и третия е чисто Руски - КОАЛИЦИЯ СВ който съответства на последните НАТО стандарти еди колко си голяма камера за метателен заряд и 76 калибъра дълго оръдие. Системата е минала тестове, приета на въоръжение но не се приоизвежда защото няма къде. Последно ударно се проектира и строи нов завод(и не само за тази система)
201
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Какво му струва толкова ?Парче желязо с барут вътре.
200
11
 
5
 
! Отговори
офффффф преди 3 месеца
Толкова много снаряди произвежда Русия, че половината складове на Северна Корея се опразниха. Кой ги съчинява тези пасквили? Лавров лично се похвали, че е уредил цяла влакова композиция, направиха от това новина в Русия.
199
0
 
5
 
! Отговори
Бай Дрън преди 3 месеца
Казвате, САЩ печелят от войната. Какво спечелиха, още няколко трилиона напечатани долари? Да, но това можеха да го направят и без СВО. Не, не, единственият печеливш или печеливши, са Русия и Китай.И то само заради новите санкции.
198
2
 
8
 
! Отговори
Били хлапето преди 3 месеца
Колкото и да имат за нищо не стават без чипове от перални,а каки Урсула им спря пералните.ха,ха,ха!
197
5
 
5
 
! Отговори
Ястреб Османлията преди 3 месеца
Много фалшиви новини в този сайт бря!. Россиа страда от недостиг на муниции и войници, руснаците се разбягаха навсякъде по света, икономиката им фалира, лилипутина Путин се крие в бункер под Кремъл, американските Абрамси са неуязвими и украинската армия е под пенджеретата на Маскве.
196
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Боби, аха, даже бяха докарали Янукович на границата с Беларус и обясняваше от там че е готов да поеме управлението на Украйна след превземането на Киев, това беше някъде около 1 март 2022 година, ама блицкрига се счупи, великата 65 километрова колона беше попиляна, още тогава спорих с теб лично, че така разположена тази колона нема да изгържи повече от 2 седмици, а ти ме убеждаваше че до дни Киев ще бъде взят:))) да не ти търся коментарите от тгова
195
1
 
13
 
! Отговори
Бай Дрън преди 3 месеца
Силата на Русия се променя. Ако до СВО Русия бе няколко *** по-слаба от НАТО, днес Русия е почти на кантар с НАТО. Факт :) САЩ се провалиха пак в плановете си. Вместо убита Русия се получи Велика Русия, хаха.
194
1
 
4
 
! Отговори
Боби преди 3 месеца
До Анонимен 187 вярно е но също така е вярно че целокупом Украинците от УПА и други подобнии организации 1945 година от служба на Абвера минават на служба на западните специални служби и са ползвани за диверсионно партизанска война срещу СССР.
193
7
 
2
 
! Отговори
бре преди 3 месеца
Това са снаряди от втората световна война и никоя модерна военна индустрия не ги произвежда... Правят ги, защото това имат от преди 75 години.... Не е за хвалене това , :Д
192
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Боби Ти ще ми кажеш какво да "потърся". Не е мой проблем, ако руските управляващи са искали да ЗАБЛУДЯТ руския народ каква е силата на Русия във военно отношение. ....
191
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Като нямат оръжия, защо продължават да дразнят руснаците? И после плачкат по медиите. Големи геюве.
190
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Боби "уцелеят..." Социалистическото "велико" обазование на показ. За кой ли път. Иначе фантасмагориите ги умеете ....
189
0
 
9
 
! Отговори
Боби преди 3 месеца
До Анонимен 173 Редица официални канали - тоест Пропагандисти и Журналисти включително някои популиски политици. Сега потърси изказване на основната петорка Путин, Песков, Шойгу, Лавров и Захарова за нещо подобно че еди коя си цел ще се достигне за 3 дни. НЯМА И ДА НАМЕРИШ - ПУТИН още с началото на СВО каза - НИКАКВИ ВРЕМЕВИ РАМКИ НЯМА ДА СЕ ПОСТАВЯТ ЗА ПОСТИГАНЕ НА РЕЗУЛТАТИТЕ.
188
4
 
6
 
! Отговори
Бай Дрън преди 3 месеца
То не е и необходимо да вземат Киев. Все пак прецедент има във ВСВ-2.5 милионен Ленинград не бе превзет от хитлеристите. Под 500000 са оцелелите, но въпреки всичко такъв голям град не падна. Вместо Киев, Путин ще задейства чеченските главорези пак, един по един, почвайки от Зеленски. Така Киев ще неще, ще падне ;)
187
3
 
2
 
! Отговори
до 184 преди 3 месеца
И какво ще им направите на горките копейки? Дълбоко гърло, може би:))))))))))))))
186
1
 
6
 
! Отговори
Маке преди 3 месеца
На мен не ми се воюва искам хубав живот, а тези който са готови да изгубят живота си или семейство къщи Нела да отиват. Но първо политиците да си изпращат децата и внуците