Германия се готви за война? Призив за 900 000 резервисти в армията

Берлин е загрижен от агресивната политика на Москва
2 юни 2024 13:25, Петър Бойчев
658
Германия се готви за война? Призив за 900 000 резервисти в армията
Снимка Die Zeit

"Ръководителят на комисията по отбрана на Бундестага Мари-Агнес Щрак-Цимерман смята, че Германия трябва да ускори отбранителната подготовка с оглед на действията на Русия и да привлече стотици хиляди резервисти", пише Die Zeit.

Ръководителят на комисията по отбраната на Бундестага е заявила в интервю, че Русия е заплаха за сигурността на Германия и е призовала да бъдат регистрирани и ангажирани 900 000 резервисти. "Путин подготвя своя народ за война и го настройва срещу Запада. Затова ние трябва да бъдем способни да се отбраняваме възможно най-скоро", смята политикът.

"Русия произвежда само оръжие. Печатат се учебници, които представят Германия като агресор. Децата от по-малките класове се учат как да боравят с оръжие. Всичко това е плашещо", е коментирала тя, пише Фокус.

Щрак-Цимерман е критикувала това, че в продължение на десетилетия Бундесверът не е регистрирал войниците, които са напуснали активна служба в резерва: "Ако успеем да наемем поне половината от тях като резервисти със съответните им познания, това би било невероятно предимство".

Според асоциацията на резервистите в Бундесвера в момента в Германия могат да се регистрират около 900 000 резервисти на възраст под 65 години.

Преди няколко седмици ръководителят на асоциацията Патрик Сенсбург също предложи да бъдат регистрирани всички бивши членове на германските въоръжени сили, за да могат да бъдат използвани за гарантиране на вътрешната сигурност, националната отбрана и отбраната на НАТО.

Призивът идва на фона на проблемите на Бундесвера да намери достатъчно войници. В края на миналата година броят им е намалял до 181 500 души, докато според плана до 2031 г. числеността на въоръжените сили на Германия трябва да нарасне до 203 000 военнослужещи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


658
Още от Свят
Зеленски призова азиатските държави да участват в мирната конференция
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
346
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
"Ръководителят на комисията по отбраната на Бундестага е заявила в интервю, че Русия е заплаха за сигурността на Германия"--------------Немските управляващи са единствената заплаха за сигурността на Германия.
345
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Ясно е, че блaтнитe не намират причина да живеят и затова бълнуват все за ядрени конфликти. Но аз наскоро открих още една причина да доживея дълбока старост. Искам след 50 години, когато ще съм вече на 90+, да чета/слушам/гледам същите блатни опорки, дето за няколко десетилетия така и не ги смениха.
344
2
 
10
 
! Отговори
Георги преди 3 седмици
Какъв член сме на НАТО, ксто ние не изпълняваме нито едно условие... И още нещо, вижте в какво състояние е Украйна след огромната помощ... Вие искате ли така да ви помагат... А за тези, които искат да се бият, нас която и да е страна, да отиват, няма дс ги върнат :) ще ги приемат с удоволствие... Голяма част от населението на тези страни не иска да се бие, но вие отивайте :) Смелчаци нс думи, пък може и да се върнете :)
343
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
На немците ще им писне други да им казват как да живеят. На времето римляните не са ги подчинили, но сега американците са им го набутали завинаги.
342
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Те българите които живеят на запад са по-наясно, и почти всички са за Възраждане, само в България още си мислят, че в ЕС нещата ще се оправят, и някога ще ги приемат богатита западни колониалисти и тях raньовцитe с цървyлитe да седнат като равни на масата в клуба на богатите, a не само да ги държат в задния двор в пристройката за слугите.
341
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
В едно далечно и необозримо бъдеще светът е свършил и всички са мъртви. Та и прогнозите на кремълските стратези така. Не знам как е било преди, но за 30 години съзнателен живот все едно и също слушам от тях.
340
2
 
14
 
! Отговори
Георги преди 3 седмици
Уважаеми коментиращи, русофили, русофоби, американофили, американофоби, патриоти и други, пак сме на грешната страна на историята... Блъскат ни ежедневно в конфликта, а ние като народ мълчим... САЩ няма да рискува себе си заради нас. Член 5ти си е един *** член. САЩ заявиха многократно, че не си и помислят за директен сблъсък с Русия. И вие да сте на тяхно място, така ще искате... Иначе цената е непосилна... равна на унищожение... При тези оръжия така стоят нещата..
339
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До Бюлетина 12 Тия привърженици на Вг.зраждане защо са из цяла Европа. Защо не са в обичаната си Путландия. Май и на путландеца му се гледа цветна телевизия и му се разхожда по бели плочки. Западът зле, зле, но вг.зрожденецът все натам го тегли.
338
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До 344. Не чакай а отивай веднага доброволец. Докато чакаш може нищо да не остане за спасяване.
337
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Може да подгонят емигрантите, за да ги научат да работят.
336
1
 
1
 
! Отговори
ядрен физик преди 3 седмици
Сегашните атоми са поливалентни а хирошимските и нагазакските атоми бяха моновалентни, тука в тематиката играе ВАЛЕНЦИЯТА, затова сегашния атом е различен от хорошимските и нагасаксия атоми, и затова сега всички ще умрем и ще стреляме с прашки, няма да е като Хирошома и Нагасаки след няколко години животът да си протича нормално.
335
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Аз съм учил до 10-ти клас, безработен съм, на 40 години и живея от пенсията на майка. Чакам да дойде Путин, да ме освободи от това еврогe.ско робство. САЩ и Гe.ропа са единствените виновни за моето положение. Иначе аз съм си тип-топ.
334
2
 
3
 
! Отговори
Развеселен преди 3 седмици
До Анонимен 354 Ау, ужасТ, значи пак се "отлага" за "светлото бъдеще". Пак ли бе, другаре, тва и преди 40 години ни го пробутвахте - как "ще пабедите" "там някъде". Нека позная "тоя път" ще е "наистина" :)))
333
4
 
8
 
! Отговори
Бюлетина 12 преди 3 седмици
100% ще гласувам за Възраждане. Говоря с хора от цяла Европа, които също ще гласуват за националистически партии, защото искат мир, а не - Трета световна война, подпалена от глобалисткото лоби посредством неговите марионетки от ранга на ППДБГЕРБДПСБСПИТН. Хората искат и възстановяване на европейската икономика, а не - смазването й чрез въвеждане на още и още безумни саморазрушителни санкции. Особено остри в изказванията са хора от държави, които вече са наводнени от арабски, азиатски и африкански маси - чувстват се малцинство в собствените си държави.
332
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До Анонимен 348 Сравмението с Хирошима и съвременните ядрени оръжия показва ПЪЛНО НЕПОЗНАВАНЕ на тематиката.
331
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До Анонимен "Отивам да прегледам социалните медии, да се посмея как са наводнени от апокалиптични предсказания за скорошния крах на германската икономика, фалит на концерните им и скоро ще се молят на русията за паница леща и чаша картофена водка". -- не се търси такива предсказания, няма да намериш. Крахът на немската икономика и на цялата икономика на ЕС ще бъде продължителен, няма да е апокалиптичен, агонията ще бъде бавна и мъчителна и ще продължи с години.
330
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
На Мopдор вече и ядрена война не може да помогне.
329
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Айнщайн е най-великият физик, но Макс Планк е бил прос, е затова не е могъл да разбере теорията на относителността.
328
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Ще бъдат унищожени САЩ и ЕС и големи части от Русия, но Русия ще се запази. Останалия свят - Южна Америка, Африка, Австралия, Азия, Индия ще си живее както преди, вторичната радиация е решим проблем и след няколко години ще изчезне, опасна е само пряката радиация от облъчването в първите мигове на ядрения взрив.
327
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Да, за невярващите в Айнщайн, да знаете че земята е плоска.