Германия се готви за война? Призив за 900 000 резервисти в армията

Берлин е загрижен от агресивната политика на Москва
2 юни 2024 13:25, Петър Бойчев
658
Германия се готви за война? Призив за 900 000 резервисти в армията
Снимка Die Zeit

"Ръководителят на комисията по отбрана на Бундестага Мари-Агнес Щрак-Цимерман смята, че Германия трябва да ускори отбранителната подготовка с оглед на действията на Русия и да привлече стотици хиляди резервисти", пише Die Zeit.

Ръководителят на комисията по отбраната на Бундестага е заявила в интервю, че Русия е заплаха за сигурността на Германия и е призовала да бъдат регистрирани и ангажирани 900 000 резервисти. "Путин подготвя своя народ за война и го настройва срещу Запада. Затова ние трябва да бъдем способни да се отбраняваме възможно най-скоро", смята политикът.

"Русия произвежда само оръжие. Печатат се учебници, които представят Германия като агресор. Децата от по-малките класове се учат как да боравят с оръжие. Всичко това е плашещо", е коментирала тя, пише Фокус.

Щрак-Цимерман е критикувала това, че в продължение на десетилетия Бундесверът не е регистрирал войниците, които са напуснали активна служба в резерва: "Ако успеем да наемем поне половината от тях като резервисти със съответните им познания, това би било невероятно предимство".

Според асоциацията на резервистите в Бундесвера в момента в Германия могат да се регистрират около 900 000 резервисти на възраст под 65 години.

Преди няколко седмици ръководителят на асоциацията Патрик Сенсбург също предложи да бъдат регистрирани всички бивши членове на германските въоръжени сили, за да могат да бъдат използвани за гарантиране на вътрешната сигурност, националната отбрана и отбраната на НАТО.

Призивът идва на фона на проблемите на Бундесвера да намери достатъчно войници. В края на миналата година броят им е намалял до 181 500 души, докато според плана до 2031 г. числеността на въоръжените сили на Германия трябва да нарасне до 203 000 военнослужещи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


658
Още от Свят
Зеленски призова азиатските държави да участват в мирната конференция
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
366
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До LinaОоооо, Линче, здрасти. Кога ще минаваш пак към Дъбника, че тука те забравихме. Или ще ми ставаш англичанка. А за груповите изпълнения се правиш, че не ги помниш, а душко.
365
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Дивизиите на вермахта ще бъдат ГГ - геггей дивизия, Афрогерманска дивизия, диввизия СС - Свободна Сирия, ЛГБ дивизия, Дивизия "Зелените перки", Дивизия "Чия и коприва", Дивизия "Смути в манерката", Дивизия "Летящите тротинеткаджии", Електротанкова дивизия.
364
1
 
6
 
! Отговори
Lina преди 3 седмици
Новото модерно - по босфортв едни тьоти говорят за това , че е великолепно да има международни военни сили , извън Нато. И въобще наполеончо бил великолеоен държавник.
363
2
 
9
 
! Отговори
хе хе хе преди 3 седмици
Германските евроатлантици ще си имат огромни проблеми, ако мобилизират такова количества хора и им дадат оръжие. Не знам дали са наясно с това обстоятелство:)
362
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Стига писА едни и същи небивалици под различни имена. По-перспективно занимание нямаш ли?
361
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До Анонимен 366 Няма нужда да чакаш толкова. Тия опорки, за които говориш са още от ленинско време. Още тогава за говорили за Запада като за прогнила стена, която аха и ще рухне. Та честита 100-годишнина на съвеЦките опорки.
360
2
 
7
 
! Отговори
Гадна Твар преди 3 седмици
Това не е нищо повече или по-различно от КОВИД пропагандата, за да се изчистят фалиралите икономически *** държави от по-застаряващото си население, от което не могат повече да взимат, а трябва да дават /а хората са си го заслужили зял живот къртовски труд.../.
359
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Ако се готви за война, да се готви да си воюва сама.
358
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Най-странното е, че другарчетата знаят, че са социални аутсайдери, че животът им не струва и, че са голи и боси като битолски просяци. Но не правят нищо да се образоват, обучат и да подобрят обществения си статус. Предпочитат да си седят в тинятa и да обвиняват целия свят за мизерното си положение.
357
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Германия Няма Причина да се " готви за война"!! Освен " внука" на Бившите Есесовци Шолц,да е решил да " възражда" Нацизма Пак???!-:( Германия Никой не се Кани да я Напада!!; Дезинформация ако питате мен и то Лично от Немска страна!!!-:) Ама тя Меркел,не напразно се оттегли! С тия " бившите", не се излиза на глава!!!-:(
356
2
 
2
 
! Отговори
Public enemies преди 3 седмици
Доста наивна статия, за да стигне Русия до Германия трябва да мине през Полша, страна с размерите на Украйна, а все още са далеч от победа в Украйна, уморената и уредяла руска армия ще се разправя 10 години с поляци ако реши да продължи агресия.
355
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
След ПСВ и ВСВ само кръгъл ид_от би последвал Германия.
354
2
 
13
 
! Отговори
Георги преди 3 седмици
Хора, западната пропаганда казва, че Русия трябва да бъде победена. Но как, не казва? Още не е измислено как се побеждава ядрена държава. А ако стане необходимо ще използват ядрено оръжие, не се притеснявайте за това. Някои хора, които разбират от това, казват че това не е възможно. Говорели го били 30, 40, може би и повече години. Къде ви е гаранцията, че при сегашната ситуация няма да го използват. Смешни сте. И САЩ и Русия са империи, с ние каква роля играем в този сблъсък....
353
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До АнонименТи китайска кола ли караш, чебypaшкин. А, да бе, ти ходиш го града с маршрутката.
352
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До 370: Я провери Русия не е ли подписала парижкото споразумение за климата. Хубаво е да си говорим цялата истина.
351
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До Съюз на идиотиКакво толкова се казва в тази зелена сделка. Не съм компетентен, но не искам да се информирам от казионните медии. Та какво толкова има там?
350
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Българите, дето са на Запад да си стоят там. Масово са арматуристи, гипсокартонаджии, миячи, гледачи, берачи, общаци, див.ци. Малкото образовани и успели, които съм срещал, са съвсем друго качество, но в масовия случай са дефектна, деградирала биомаса. Личи им по простоватите физиономии. От 20 метра се чете по ниските им чела, че са бачкатори. Да си стоят там.
349
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Китай вече прави по добри коли от немските.
348
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Американците им взривиха тръбите, но според мъпетите в Берлин, Русия била заплаха за немската сигурност...
347
2
 
7
 
! Отговори
Съюз на идиоти преди 3 седмици
Искате ли България да членува в педерастичен съюз, чиято основна политика е идиотщина като Зелената сделка и промоция на сексуални извращения?