Германия се готви за война? Призив за 900 000 резервисти в армията

Берлин е загрижен от агресивната политика на Москва
2 юни 2024 13:25, Петър Бойчев
658
Германия се готви за война? Призив за 900 000 резервисти в армията
Снимка Die Zeit

"Ръководителят на комисията по отбрана на Бундестага Мари-Агнес Щрак-Цимерман смята, че Германия трябва да ускори отбранителната подготовка с оглед на действията на Русия и да привлече стотици хиляди резервисти", пише Die Zeit.

Ръководителят на комисията по отбраната на Бундестага е заявила в интервю, че Русия е заплаха за сигурността на Германия и е призовала да бъдат регистрирани и ангажирани 900 000 резервисти. "Путин подготвя своя народ за война и го настройва срещу Запада. Затова ние трябва да бъдем способни да се отбраняваме възможно най-скоро", смята политикът.

"Русия произвежда само оръжие. Печатат се учебници, които представят Германия като агресор. Децата от по-малките класове се учат как да боравят с оръжие. Всичко това е плашещо", е коментирала тя, пише Фокус.

Щрак-Цимерман е критикувала това, че в продължение на десетилетия Бундесверът не е регистрирал войниците, които са напуснали активна служба в резерва: "Ако успеем да наемем поне половината от тях като резервисти със съответните им познания, това би било невероятно предимство".

Според асоциацията на резервистите в Бундесвера в момента в Германия могат да се регистрират около 900 000 резервисти на възраст под 65 години.

Преди няколко седмици ръководителят на асоциацията Патрик Сенсбург също предложи да бъдат регистрирани всички бивши членове на германските въоръжени сили, за да могат да бъдат използвани за гарантиране на вътрешната сигурност, националната отбрана и отбраната на НАТО.

Призивът идва на фона на проблемите на Бундесвера да намери достатъчно войници. В края на миналата година броят им е намалял до 181 500 души, докато според плана до 2031 г. числеността на въоръжените сили на Германия трябва да нарасне до 203 000 военнослужещи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


658
Още от Свят
Зеленски призова азиатските държави да участват в мирната конференция
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Запада иска война, защото иначе ще бъдат съдени за педофилия, трафик на деца, трафик на органи, сатанистки ритуали и извличане на адренохром от децата, коронавирус и лъжеваксините. Или са всички доживотен затвор или гилотината, ама те са елит.. няма как да се дадат толкова лесно. Най-удобно им е да има война и да намалее населението.
25
2
 
16
 
! Отговори
До 23 преди 4 седмици
Дали няколко тактически ядрени носители по Варшава ще направят резултата равен а ?
24
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
На германците им беше малко явно през Втората световна война, завършила с пълен техен разгром. Искат още жертви и още загуба на територии!
23
19
 
4
 
! Отговори
Бг патриот преди 4 седмици
Тука никога не се говори за това как Русия винаги ни е пречила след освобождението как сме били врагове със тях във различни съюзи каксме се били едни срещу други ! Да те са ни освободили и никой не го отхвърля но монетата има и втора страна русофилите или не са чели нищо или са купени да говорят само пропагандни клишета да те са руски патриоти служещи на русия ама много здраве да се наричат български патриоти .
22
5
 
30
 
! Отговори
ъцз преди 4 седмици
всички искащи война са свободн ида отидат добровилци в Украйна и да помогнат за разгрома на Путин, а да пишете тук как трябвало да се воюва с Русия но вие да не сте на фронта е изключително нагло
21
9
 
28
 
! Отговори
Пародия преди 4 седмици
Хора които не са държали оръжие и не са виждали оръжие на живо става въпрос за Евроатлантиците и фенките на Украйна ни обесняват как НАТО щяло да победи. А тези от Западна Украйна които най много скачаха по площадите, крещяха за НАТО, ЕС и демокрация не искат да отиват да воюват и да защитят интересите си. Е това е пълна пародия на Евроатлантизма искаш нещо ама нямаш топки да го отстояваш.
20
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
До 21 . Трябва да ти припомня , че съюза БРИКС е икономически , финансов , не е военен . И Индия е протекторат на Великобритания . Не е на Китай. Дори и Китай няма военен интерес да подпомага Русия. Тя има интерес да притежава далечния и среден Изток на Русия включително и Сибир до Урал . Границата на Европа
19
30
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
На Путин му беше казано съвсем ясно - или си сядаш на зaдника, или се готви за голяма война! Повече отстъпки пред руските диваци няма да бъдат правени!
18
17
 
8
 
! Отговори
Бг патриот преди 4 седмици
Единствените които ни дадоха да стъпим във нашите отнети несправедливо територии от тогавашните ни врагове беше Германия ,неодобрявам нацистките извращения ,но като цяло са били длъжни да ударят ссср преди да се превъоръжи и тогава той да ги удари ! СССР също е ламтял за територии и по точно войната със Финландия ! Дали комунисти или не те винаги са искали да са империя и са империя да със най-различни имена !След освобождението ни са ни пречили със каквото са могли и то постоянно и накрая и 45г
17
8
 
9
 
! Отговори
Хахахахаха преди 4 седмици
Укроландска пропаганда. Руска пропаганда. Ей ви резултата от "не можем да сме неутрални". Дано имата деца и внуци за пушечно месо! Слава Какаина! Слава руские алкохолика!
16
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Китай зависел от САЩ и ЕС охохохо било е преди 20 г. Сега те зависят от него. Най големия кредитор на Щатите, притежава концесии на всички континенти и без неговото производство ЕС и САЩ са заминали. Щатите са си виновни с тая политика да наливат пари в Китай заради евтината работна ръка. Е да ама Тайван винаги ще е проблем. Китай вече има и новите технологии благодарение на САЩ. Що иначе беше тоя зор да баннат Хуауи, най големия производител на телекомуникации в света. Света се промени жендери
15
5
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Колкото и да пропагандирате и да обслужвате американските интереси няма да заблудите българина.България не иска да участва във война.Българите искат мирно разрешаване на конфликта.Не желаем децата ни да умират за задокеански интереси.
14
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Китайците имат нужда от руските ресурси защото при тях най голямата част от производството. Естествено опитват да диверсифицират и със позиции в Австралия, Африка, и Южна Америка. Но Русия си остава основен доставчик.
13
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Германистане лъжите за Русия колонизирате, източният блок със САЩ Хазарите,Като приехте България в ЕС и какво? защо като приехте България в ЕС давате привилегийте социялни жилища парични помощи на бежанците от АзиятоАфриканските и Индиянските от сюд Америка и на някой Роми и мохамедани от България а нас Българите ни оставите да спим по улиците. Лъжци и измамници са Соросоите от Запад.Вечна омраза към този Хазарски Сащ, ЕС, Нато-Сатанински режим по зЗъл от съветският.
12
27
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Мисленето на страхливия русофил си личи от далеч. Голташка Русия е силна, да седим и да си мълчим срещу нея. После, беден русофиле, не се чуди защо си пръв бедняк. Защото си страхлива снишена главица. Бой по руските тикви до край!
11
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
До 8 . Трябва да ти припомня. Подкрепата на СССР - сталинисти те . Получиха на голямата помощ от САЩ и Великобритания да победят хитлеристите . Тази помощ от милиарди / военна техника , муниции, жито ,самолети , кораби / бе при условие че Сталин трябваше да спазва договора по известен като трите DDD/ Демилитаризация , Декомунизация ,Демокрация/ . Но той след като стигна Берлин се присмя на президентите от САЩ ВЕЛИКОБРИТАНИЯ . И най открито им каза няма да връщам пари и техника. Отказа и плана ***
10
7
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
И как точно ще са полезни срещу ядрено оръжие? Ако се стигне дотам, всички са загубени, без значение дали се наричат войници или не.
9
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Онзи с комплексите за малоценност да му обясня, че само Русия, Китай и Индия, а те ще са заедно имат три пъти повече население от НАТО вското и възможности за армия поне десет пъти повече при инженери и математици 50 пъти повече.
8
35
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Германия СМАЗА Русия през Първата световна война, почти я размаза и през Втората, и само Западната помощ за Маскве предотврати рухването на руската ко-чи-на! Немския войник се е доказал през годините, докато руската пиянка се е доказала само в кръчмата
7
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
То малко, по малко започнаха да се ядосват на евроатлантическата общност и китайците, китаец трудно се предизвиква, но случи ли се веднъж...нещата не са на добре.