Германия се готви за война? Призив за 900 000 резервисти в армията

Берлин е загрижен от агресивната политика на Москва
2 юни 2024 13:25, Петър Бойчев
658
Германия се готви за война? Призив за 900 000 резервисти в армията
Снимка Die Zeit

"Ръководителят на комисията по отбрана на Бундестага Мари-Агнес Щрак-Цимерман смята, че Германия трябва да ускори отбранителната подготовка с оглед на действията на Русия и да привлече стотици хиляди резервисти", пише Die Zeit.

Ръководителят на комисията по отбраната на Бундестага е заявила в интервю, че Русия е заплаха за сигурността на Германия и е призовала да бъдат регистрирани и ангажирани 900 000 резервисти. "Путин подготвя своя народ за война и го настройва срещу Запада. Затова ние трябва да бъдем способни да се отбраняваме възможно най-скоро", смята политикът.

"Русия произвежда само оръжие. Печатат се учебници, които представят Германия като агресор. Децата от по-малките класове се учат как да боравят с оръжие. Всичко това е плашещо", е коментирала тя, пише Фокус.

Щрак-Цимерман е критикувала това, че в продължение на десетилетия Бундесверът не е регистрирал войниците, които са напуснали активна служба в резерва: "Ако успеем да наемем поне половината от тях като резервисти със съответните им познания, това би било невероятно предимство".

Според асоциацията на резервистите в Бундесвера в момента в Германия могат да се регистрират около 900 000 резервисти на възраст под 65 години.

Преди няколко седмици ръководителят на асоциацията Патрик Сенсбург също предложи да бъдат регистрирани всички бивши членове на германските въоръжени сили, за да могат да бъдат използвани за гарантиране на вътрешната сигурност, националната отбрана и отбраната на НАТО.

Призивът идва на фона на проблемите на Бундесвера да намери достатъчно войници. В края на миналата година броят им е намалял до 181 500 души, докато според плана до 2031 г. числеността на въоръжените сили на Германия трябва да нарасне до 203 000 военнослужещи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


658
Още от Свят
Зеленски призова азиатските държави да участват в мирната конференция
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
306
5
 
7
 
! Отговори
л0ш пр0р0к преди 4 седмици
Путин ще Закрие НАТО, а Финландците ще се хапят, къде не могат, че позволиха на Ухилената Др0гирана Глобалистка Санна Марин да ги Вкара в НАТО след Векове НеУтралитет! тя и за тва Санна Марин вече не Живее във Финландия, а я направиха Шефче, на Института за Глобална Промяна и има Топло Офисче в САЩ!!
305
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Вода, гори, земя, гори, тук не говорим за нефт, газ, полезни изкопаеми и редки метали - всичко това са ресурси които ЕС ги няма. ЕС е беден като мишка, без приток на евтини ресурси икономическия модел на ЕС вече не работи.
304
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Германците отдавна нямат думата в държавата си.
303
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Путин и Медведев искат по-скоро да започне ядрен апокалипсис защото знаят, че още някоя и друга година и изкуствената им държавица ще се разпадне на съставните си части. Също като великия ССССССР, дето трябваше да поведе световния пролетариат към унищожителна за Запада революция.
302
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Германия е станала държава, в която германците лапат *** на мигрантите, за да им е за урок за концлагерите
301
0
 
3
 
! Отговори
Споко преди 4 седмици
Споко, ЕС минава на зелена сделка, и на зелени енергии от вятърни турбини и слънчеви панели.
300
2
 
7
 
! Отговори
Развеселен преди 4 седмици
До Путин Трябда Ауууу, "трябва", ама няма. И ся КВО ПРАИТЕ? :))) Довечера ще си бършете ли сълзите с портрета на късия кремълски фашист?
299
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Не само Германия, целия ЕС със санкциите срещу Русия, отказа от руска енергия, зелената сделка, васалното си положение спрямо САЩ, мигрантската политика, издигането на извращенията в държавна политика се постави в положение, при което единственото спасение е да се добере до ресурсите на Русия. А това може да стане само с победа на полето на боя, видя се че със санкции и хибринид атаки да се свали Путин не става. Затова ЕС трябва да се готви за война.
298
6
 
2
 
! Отговори
Мирът = смърт за ЕС преди 4 седмици
Европа е бедна като мишка - няма си нищо! Нито плодородни земи, нито води, нито гори, нито енергии, нито полезни изкопаеми. Без ресурсите на Русия Европа бавно умира. Европа не трябва да се страхува от война с Русия, защото без достъп до ресурсите на Русия с Европа я чака cмъpт.
297
4
 
3
 
! Отговори
Путин Трябда преди 4 седмици
Час по-скоро, дори НеЗабавно, да Нанесе Унищожителен Ядрен удар върху някоя малка и НеЗначителна НАТО-ска Кл0ака, като Например - България! тогава, да Видите как на секундата ще се Кротнат, ще Забравят и Член 5ти и дори веднага ще си подадат всички Добоволно Молбите за НаПускане на НАТО!!
296
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
До Анонимен 308 (от 299) Значи познах - невзрачни, нечетящи и непрокопсани на живо, аслани пред клавиатурата. Как се издавате, без да се усещате. Но това е плебсът - примрял от страх, сервилен и (полу)изпълнителен. Надява се на някой да дойде да му оправи незавидното положение. Но и тогава ще е плебей. Тревопасното хищник не става.
295
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
До Dnes Щото руския чорап на това се надява, не си ли прочел? Той чака руснаците ако има някакъв начин да ни нападнат, за да каже, "ами, реалностите са, че не можем да се борим, предаваме се". Него ЗА ТОВА ГО ГОТВЕХА, не разбрахте ли? Даже после щяха да си го сложат начело на диктатурата с обяснението, че е "спасил братските ни отношения".
294
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
До Анонимен 308. Аааа, виж как знаеш, че само единица от стадото. Ясно ти е, че си част то биомаса, предназначена в мирно време да работи за господаря и да плаща данъци. А във време на война да отиде на фронта и да се гътне са частта и славата на същите тия господари. Утре пак ще трепериш или пред мен или пред някой като мен, да не изтървеш заплатката.
293
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
До Анонимен 308 "Точно тези, които ти наричаш неугледни и пребити от живота износват войните. А такива минджи като теб или умирате на ден 2," Затова СССР е с повече убити от всички останали взети заедно - щото така "изнасят войните", че не смогват да ги вкарат в мелачката. Точно като сега в Украйна, и после "празнуват" милиони жертви. Иначе ии обяснявате как "немало начин" да имат 7-8 пъти повече жертви от украинците. Не можете дори да се ориентирате какво пишете.
292
0
 
0
 
! Отговори
Dnes преди 4 седмици
А БГ защо не провежда учение за нападения а ракети над енергийната система, за десант във Варна, защо седим и чакаме да ни хванат по бели ***?
291
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Германия е третирана като необходимо зло от САЩ. Двигателя на Европа с една ръка го душата, с другата ръка го бият докато му обясняват как да прави правилно нещата.
290
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
До АнонименЧе то в Берлин, Париж и Лонодон са само пигментирани от цял свят, плюс български и руски поклонници на бункерния. Да ги удрят, на кого ще му е жал.
289
0
 
3
 
! Отговори
???????????????????? преди 4 седмици
Хубаво е и ние да се готвим.Само ако си подготвен ще си в безопасност.Ако си беззащитен никой няма да се замисли дори.преди да те нападне. Ако си.подготвен, загубите на нападателя може да го откажат от тази идея. Както и ако имаш големи батковци за приятели.Ако си сам и неподготвен...е знаеш.За това за да няма война е добре да се подготвяме за нея.
288
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Никой наяма да удря никого с оръжия за масово поразяване. Спирайте я тая домашнярка и си лягайте. Утре е работен ден.
287
1
 
5
 
! Отговори
Убавото е че преди 4 седмици
ако Путин нанесе Ядрен Удар, то Дебелият Ким в Северна Корея, няма да пропусне и той да пусне ИнтерБалистичните си Ядрени Ракети, секунди след това - от ЕвроАтлантите - няма да остане нищо!