Германия се готви за война? Призив за 900 000 резервисти в армията

Берлин е загрижен от агресивната политика на Москва
2 юни 2024 13:25, Петър Бойчев
658
Германия се готви за война? Призив за 900 000 резервисти в армията
Снимка Die Zeit

"Ръководителят на комисията по отбрана на Бундестага Мари-Агнес Щрак-Цимерман смята, че Германия трябва да ускори отбранителната подготовка с оглед на действията на Русия и да привлече стотици хиляди резервисти", пише Die Zeit.

Ръководителят на комисията по отбраната на Бундестага е заявила в интервю, че Русия е заплаха за сигурността на Германия и е призовала да бъдат регистрирани и ангажирани 900 000 резервисти. "Путин подготвя своя народ за война и го настройва срещу Запада. Затова ние трябва да бъдем способни да се отбраняваме възможно най-скоро", смята политикът.

"Русия произвежда само оръжие. Печатат се учебници, които представят Германия като агресор. Децата от по-малките класове се учат как да боравят с оръжие. Всичко това е плашещо", е коментирала тя, пише Фокус.

Щрак-Цимерман е критикувала това, че в продължение на десетилетия Бундесверът не е регистрирал войниците, които са напуснали активна служба в резерва: "Ако успеем да наемем поне половината от тях като резервисти със съответните им познания, това би било невероятно предимство".

Според асоциацията на резервистите в Бундесвера в момента в Германия могат да се регистрират около 900 000 резервисти на възраст под 65 години.

Преди няколко седмици ръководителят на асоциацията Патрик Сенсбург също предложи да бъдат регистрирани всички бивши членове на германските въоръжени сили, за да могат да бъдат използвани за гарантиране на вътрешната сигурност, националната отбрана и отбраната на НАТО.

Призивът идва на фона на проблемите на Бундесвера да намери достатъчно войници. В края на миналата година броят им е намалял до 181 500 души, докато според плана до 2031 г. числеността на въоръжените сили на Германия трябва да нарасне до 203 000 военнослужещи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


658
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
286
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен 286 За съжаление руските ядрени оръжия не са в москва. Каквото и да се случи с москва няма да промени хода на битката. Освен да добави голяма доза озлобление и никаква пощада.
285
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен 299 Точно тези, които ти наричаш неугледни и пребити от живота износват войните. А такива минджи като теб или умирате на ден 2, или бягате на другия край на света.
284
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен 301 Защото си гoлтaк, затова. Бедността е справедливо наказание за глупостта. С бедняци горя само когато трябва да ми ремонират нещо или да ме закарат до някъде. Неудачни твари.
283
0
 
1
 
! Отговори
на изборите преди 1 месец
На изборите ще има як шок и голям смях! Сега сТЪКМИСТИЦИ и мисирррки пускат партиите в НС и техните лакеи (Григорова, Янев, кои ли не, които нямат и 1% иначе), но не пускат други, които ще влязат? Как 1% не им дадоха??? Или както каза Слави Трифонов преди време "искаха ми Х лв за да ме вкарат в социология, иначе ИТН въобще я няма в бланката и съответно в резултата, а сме в НС" или полк. Марков, който каза "едните ми искат 45К, другите 80К на ПРОЦЕНТ да ме включат, иначе ПП Величие я няма там"?
282
1
 
4
 
! Отговори
Българин преди 1 месец
До Защо? Муахаха. КВо става, проектчето на руснаците докъде стигна? Щяхте да сте новото Възраждане. НЕслучайно споменаваш Атака, тва е поточната линия на руснаците за псевдопатриотичните партии. Беше въпрос на време да изплюете камъчето, че "историческия парк" не е нищо повече от схема за финансирането ви.
281
1
 
2
 
! Отговори
до 292 преди 1 месец
това е верно,ако е с Една Бойна Глава, варианта дето е с няколко има 650 000 квадратни киломента радиус на унижожение,което e 2 Германии и е повече и от цяла Франция-най-голямата по територия НАТО-вска държава в Европа! така, че при желания,Русия може да изпари и то буквално всяка Една НАТО-вска държава, а САЩ са големи, но тях ще ги Ударят с Ядрени Посейдони,от които Цунамито ще откъсне и потопи цялата Източна Част на САЩ,така че 2 са достатъчни - Един Посейдон в Атлантика и Един в Тихия океан!
280
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен 291 То съветските человеци бяха готови фанатично да бранят степта от враговете. Разпадна се страна огромная почти без перипетии и с много малко жертви. Иначе клавиатурни смелчаци бол.
279
0
 
3
 
! Отговори
До286 преди 1 месец
При ядрен конфликт всичко ще е крематориум, няма никакво значение 1, 2, 3 разликата е няколко минути.
278
1
 
3
 
! Отговори
До Анонимен 284 преди 1 месец
До Анонимен 284 - "А ти заложи ли панелката и нивите, за да инвестираш в "историческия" парк:)))))))" - защо да си залагам нещо за да инвестирам? Второ, ако реша да инвестирам, кой си ти че да ми казваш какво да правя? Слушай симо тека наркомана-камикадзе на Капитал, и всичките медиапули, клуб-зетове и т.н., които "само цитират" за да не бъдат ОСЪДЕНИ ЗА КЛЕВЕТА! Как НИТО ЕДИН АКЦИОНЕР няма проблем с инвестицията си, но ония, дето искат да слагат вентилатори там ПРОТИВ ВОЛЯТА НА МЕСТНИТЕ, имат
277
2
 
5
 
! Отговори
Щурмбанфюрер преди 1 месец
Дано не са си забравили червилата и чорапогащите, когато се явят в казармите.
276
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Какви са смешни ***. Като ги срещнеш лично и ги гледаш едни такива неугледни, видимо пребити от живота, скарани с книгите и с личната хигиена. А по сайтовете все едни такива смели, ще скочат ей сега да се бият за блатото. А след 3-та шльокавица вече са превземат Берлин, Париж, Лондон, Мадрид. Нищо, че повечето са в споменатите градове и не припарват до блатото.
275
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Германия да си направи сметката колко от тях ще се завърнат, ако тръгнат срещу Русиа. Направо ще ги разтопят !
274
1
 
10
 
! Отговори
Бъдещ бежанец преди 1 месец
Представете си ЕС. Армиите им все едно събирани след прайд. ВПК с почти никакво производство. Населението масово го интересува единствено да има кинти, секс и пиене.И сега си представете фанатичните орди на Китай, Иран, Северна Корея и Русия. Не бих заложил и 5 стотинки, че ЕС някога може да победи в такава война.
273
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
България и без война изчезва. Българите са отвратени от управляващите ги българи и бегат, все едно са под робство.
272
8
 
4
 
! Отговори
Психиатър преди 1 месец
До до 283 Русофилите са шизотипни индивиди. Провери го.
271
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Спомням си един урок от учебника ни по руски 10ти клас по време на соца, в който отразяват гостуването на поета Е.Евтушенко в Берлин, за да чете лекция за победата на ЧА над хитлерофашизма, и германски ученици го питат: А защо в "победена" Германия хората живеят добре и в магазините има всичко, а в СССР нямате обикновени битови стоки и заплатите ви са ниски?
270
2
 
7
 
! Отговори
Българин преди 1 месец
До Анонимен 285 Колкото българите "си мечтаят" да си върнат земите по Беломорието. Смях. Всяка година съм в Гърция, не ми трябва да пише табела "България" на Халкидики. Морето е същото. Вие останахте в миналото с вашите "идеи".
269
2
 
10
 
! Отговори
до 283 преди 1 месец
ти па половин Германия, 100 Мегатона Сармат на Хартия има над 300 000 квадратни километра Обсег на Поражение - това e цяла Германия! шапка им Свалям на Немците колко са смели, при положение, че Противникът ти Има Ракета, която буквално за Минути, може да Изпари - цялата ти Държава! Обаче, това е, щото най-вероятно са толко Затъпени и политиците им и населението им, че изобщо не си дават сметка, що е то Сармат и че няма Аналог ни в САЩ, ни в НАТО!!
268
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен 289 Това само човек, който никога не е бил в Русия може да го каже. Те са фанатични патриоти, не такива меки като теб. Ти ще се насереш при първата криза :)
267
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Защо дават на жени думата за военни неща. Тая леля ще иде ли на първа линия да се бие с Русия?