Украйна отхвърли твърденията на Беларус за провокации по границата

Предприемат се мерки за подсилване на украинските отбранителни линии
30 юни 2024 09:51, Елка Василева
156
Украйна отхвърли твърденията на Беларус за провокации по границата
Снимка: архив, БГНЕС

Властите в Киев отхвърлиха твърденията на Беларус, че Украйна дестабилизира общата граница между двете страни и подчертаха, че се предприемат мерки за подсилване на украинските отбранителни линии, предаде ДПА.

„Няма никаква провокация“, каза говорителят на украинската гранична охрана Андрий Демченко. „Вероятно са се объркали“, допълни той.

„Истинската заплаха произтича от Беларус. Там са разположени достатъчно руски войски“, заяви от своя страна Андрий Коваленко, ръководител на центъра за борба с дезинформацията към Съвета за национална сигурност и отбрана на Украйна.  Коваленко обвини руската армия, че се опитва да попречи на прехвърлянето на украинските войски, разположени по границата с Беларус, в зоните на активни бойни действия.

Беларуската гранична охрана тази седмица обяви, че разполага допълнителни части по границата с Украйна в отговор на предполагаеми актове на шпионаж и саботаж, подготвяни от Киев, припомня ДПА.

По-рано в събота Минск заяви, че в района на границата е бил откритo скривалище с оръжия, както и че разполага с данни, че недалеч действат руски паравоенни части, които воюват на страната на Киев.

Беларуският президент Александър Лукашенко е силно зависим от Русия в икономически, политически и военен план и страната му е най-верният поддръжник на Москва във войната ѝ с Украйна, отбелязва ДПА. Въпреки че във военните действия няма пряко участие на беларуски войски, страната предостави територия на руската армия да атакува Украйна.
(БТА)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


156
Още от Русия
Смъртността на младите мъже в Русия се е увеличила двойно за година
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
4
 
6
 
! Отговори
до аноним 32 преди 6 дни
Няма такава държава Чългария. Има пендоска колония с гаулайтер уж избран, ама назначен от пендос-хегемон. Както всъщност във всички окупирани от пендосите територи, включитело тези на САЩ.
30
6
 
11
 
! Отговори
Запознат преди 6 дни
"Беларус е примера какво става с една държава ако опита "мирно" да се разбере с руснаците - просто изчезва."*** в центъра на Минск да видиш как Беларус е изчезнала. После като се прибереш в София ще се питаш как така европейска столица е толкова грозна.
29
10
 
5
 
! Отговори
Много си прав! преди 6 дни
Беларус е примера какво става с една държава ако опита "мирно" да се разбере с руснаците - просто изчезва. Виж, Украйна избра независимост /зависимост само от НАТО/ и немирно разбирателство и разви фантастичен успех! България трябва да следва нейния независим и процъфтяващ път!
28
15
 
4
 
! Отговори
Хо хо преди 6 дни
Путин раздрънка ядреното оръжием от което Финландия и Швеция бързо бързо влязоха в НАТО. Никой вече не вярва на Путин който наруши редица международни договори които уреждаха някакъв балансиран мир. Светът се готви за война с Русия. Всъщност пак се повтаря сратегията на Бжежински която катурна СССР през 80-те години. Който иска мир да се готви за война и който издържи в надпреварата в въоръжаването.
27
3
 
7
 
! Отговори
Украйна по стъпките преди 6 дни
На Парагвай. През 1871 войната на Парагвай срещу Бразилия, Аржентина и Уругвай води до унищожаване на половината население на страната. Някои историци считат че цифрата е по-голяма - от 67% до 90%. При преброяването след войната са регистрирани 221 079 жители, от които 106 254 жени, 28 746 мъже и 86 079 деца. Парагвай все още изплаща на Великобритания дълговете, направени за войната.
26
1
 
6
 
! Отговори
Толкоз преди 6 дни
До .... Беларус е ядрена държава ... Не е така. Просто на територията на Беларус са разположени руски ядрени системи. Те са под управлението на РФ. Беларус най-много да им доставя вода и храна.
25
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
До Христо Христов Бларус със сигурност лъже - като част от Русия.
24
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
До Анонимен 31 Няма такава държава Беларус. Има руска колония с гаулайтер назначен от Кремъл. Както всъщност във всички окупирани от руснаците територии , включитело тези в Русия.
23
7
 
11
 
! Отговори
Христо Христов преди 6 дни
Украйна със сигурност лъже. По навик.
22
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Беларус е ядрена държава.
21
9
 
6
 
! Отговори
@19 преди 6 дни
Опреснявам ти паметта. То по тая логика всяка ядрена държава може да си разполага ядрено оръжие където си пожелае. Не знаеш че между ядрените сили има Договор за неразпостранение на ядреното оръжие което Путин наруши. Колкото и да сте прости Путинските ***, все някой ще трябва да ви ограмоти.
20
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
83-та руска десентна-щурмова бригада във Волчанск е ИЗПАРЕНА!
19
4
 
2
 
! Отговори
82 ОМБР преди 6 дни
Гледаме едни други туитър-Х канали,те по-ни кефят,в тях има много страдание на прасета;)))
18
9
 
8
 
! Отговори
Мдаа преди 6 дни
Беларус е примера какво става с една държава ако опита "мирно" да се разбере с руснаците - просто изчезва.
17
5
 
0
 
! Отговори
82 ОМБР преди 6 дни
Не здрави глави много;)))
16
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
До 82 ОМБР 20. Научили са го от нездравата ти фантазия. Даже още не знят че са го научили. Такива картини се въртят само в твоята нездрава глава.
15
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
До Анонимен 18. Как ще го легитимира ? Украйна не е член на НАТО.
14
3
 
12
 
! Отговори
Тиква преди 6 дни
До 82 Омбр,Нацюга долна,след година ще пееш друга песен, няма да има окраина, Новорусия, укрофашисти ще изчезнат, в България също,тръгвай в Канада там ви зоопарка.
13
3
 
9
 
! Отговори
@4 преди 6 дни
Що се напъваш да пишеш като най-малкото нищо не си чел. Явно не знаеш че руската бронирана колона която стигна на 30км. от Киев влезе от Беларус. Другата подробност е че Путин разположи тактическо ядрено оръжие в Беларус и започна учения.
12
7
 
3
 
! Отговори
82 ОМБР преди 6 дни
Не е важно ти как ще го изтълкуваш,не е важно дори русия как би го изтълкувала...