Украйна отхвърли твърденията на Беларус за провокации по границата

Предприемат се мерки за подсилване на украинските отбранителни линии
30 юни 2024 09:51, Елка Василева
156
Украйна отхвърли твърденията на Беларус за провокации по границата
Снимка: архив, БГНЕС

Властите в Киев отхвърлиха твърденията на Беларус, че Украйна дестабилизира общата граница между двете страни и подчертаха, че се предприемат мерки за подсилване на украинските отбранителни линии, предаде ДПА.

„Няма никаква провокация“, каза говорителят на украинската гранична охрана Андрий Демченко. „Вероятно са се объркали“, допълни той.

„Истинската заплаха произтича от Беларус. Там са разположени достатъчно руски войски“, заяви от своя страна Андрий Коваленко, ръководител на центъра за борба с дезинформацията към Съвета за национална сигурност и отбрана на Украйна.  Коваленко обвини руската армия, че се опитва да попречи на прехвърлянето на украинските войски, разположени по границата с Беларус, в зоните на активни бойни действия.

Беларуската гранична охрана тази седмица обяви, че разполага допълнителни части по границата с Украйна в отговор на предполагаеми актове на шпионаж и саботаж, подготвяни от Киев, припомня ДПА.

По-рано в събота Минск заяви, че в района на границата е бил откритo скривалище с оръжия, както и че разполага с данни, че недалеч действат руски паравоенни части, които воюват на страната на Киев.

Беларуският президент Александър Лукашенко е силно зависим от Русия в икономически, политически и военен план и страната му е най-верният поддръжник на Москва във войната ѝ с Украйна, отбелязва ДПА. Въпреки че във военните действия няма пряко участие на беларуски войски, страната предостави територия на руската армия да атакува Украйна.
(БТА)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


156
Още от Русия
Смъртността на младите мъже в Русия се е увеличила двойно за година
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
До Анонимен 54 "В Беларус е чисто и спретнато и културно. Много приятна държава." Почти като в Северна Корея.
50
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
До Анонимен 51 "Украйна няма право да съществува" Има време, ще изтрезнеете от руския фашизъм, който ви е замъглил мозъците.
49
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
В Беларус е чисто и спретнато и културно. Много приятна държава. Много са хубави хора , въпреки че народа е пострадал най много през ВСВ а също и от облака на Чернобилската авария , която нарочно е избрана така че да порази повече страни. Провокация беше.
48
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
До Сравнение "Беларус е един век пред демократична България," Беларус е абсолютна дупка, в която диктаторчето обикаля и разправя какв бил сънувал, докат убива политическите си опоненти.
47
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
12-и БрСП "Азов"
46
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Украйна няма право да съществува, украинците се провалиха. Получиха всичко, Русия им даде плодородна земя, даде им икономика, 90те години имаха икономика сравнима с тази на Франция, всичко им беше дадено, и всичко разсипаха. Самото съществуване на Украйна е опасно и вредно защото се явява причина за война. Не само Западът е виновен, и украинците са виновни.
45
15
 
5
 
! Отговори
анонимен преди 3 дни
Няма държава Беларус. Лукашенко я подари на Путин. Позор.08180
44
13
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Руската колония Беларус прави умишлени провокации, защото такава е задачата й.
43
15
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Беларус защо не изядат тоягата и те. Тогава ще се сетят, че едно време когато имаше "майдан" и при тях, про-руските сили заглушиха гласа на хората с насилие и така остана да властва диктатурата която вече никой там не иска. Никой освен службите ангажирани с това насилие.
42
2
 
3
 
! Отговори
укропитеците преди 3 дни
кой им вярва ? е освен военните концерни - те наистина им "вярват"! :)
41
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
"като се прибереш в София ще се питаш как така европейска столица е толкова грозна" - Нямаше да е толкова грозна, ако поне я бяха почистили и измили. Минск блести от чистота и зеленина. Нощем е осветен като новогодишна елха.
40
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Много си прав пък цитира дори без кавички. Абе хора. Нищо не ви се разбира.
39
3
 
10
 
! Отговори
абе преди 3 дни
всеки си дрънка, ко фани....а путин си прибира украйната област, бавно и методично! СЛАВА НА БРАТУШКИТЕ!
38
3
 
8
 
! Отговори
Питате - отговаряме преди 3 дни
"Брей, наистина ли Украйна желае да превземе картофелното царство?" Глад майка, малкото останали украинци какво да ядат? Щатски консерви с изтекъл срок, долари или руски снаряди и ракети? Сигурно сънуват печен беларуски картоф на жар.
37
0
 
7
 
! Отговори
До Запознат преди 3 дни
Получи минус за цитата. Дори да е в кавички той заблуждава че е мнение. Напълно се съгласявам че в Минск е по добре от София и Варна са много зле. Съжалявам но е факт.
36
7
 
2
 
! Отговори
Джон Наш преди 3 дни
А някой знае ли защо СССР нападна Афганистан преди почти половин век. Точно заради атавистичните страхове на Брежнев че САЩ ако разположи ядрено оръжие в Афганистан ще може да достигне територията на СССР. Сега гледаме същите атавистичните страхове на Путин или нещо подобно, което беше повод за агресията в Украйна която е точно копие на Афганистан.
35
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Брей, наистина ли Украйна желае да превземе картофелното царство, барабар с царя им Лукаш, известен селски бек, който дори не владее белоруски език, затова пердаши само на руски.
34
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Допитването на общественото мнение показва че съветските народи не искат Съветския съюз да се разпадне. Но той се разпадна програмирано от Запада , който ги излъга жестоко и започна мащабно поетапно разширяване на Нато. Това не е честно.
33
3
 
8
 
! Отговори
Къде е Лукашенко преди 3 дни
в сравнение със Зеленски, та дори с нашия любим вожд Бойко? Да не говорим за президента на САЩ мъдрият пенсионер Байдън Джо? Е, единият комедиант, дрегият бандит, третият малко изперкал, но водят уверено народите си към един по-добър свят - на небето.
32
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
гледайте телеграм каналите Мертвые укропы 18+ изнанка, zачистка, кот бармалей, енот херсон, глазамиЧеловека,бобр и др. Влезте в СОЛНЦПЕК(скрит канал) и гледайте как урките стават на парчета31998