Украйна трябва да мобилизира 200 000 души до края на годината

Военните извършват проверки по улиците
2 юли 2024 08:52, Петър Бойчев
127
Украйна трябва да мобилизира 200 000 души до края на годината
Снимка БГНЕС


Недостигът на войници е изключителен проблем за Украйна. Армията трябва да мобилизира 200 000 души до края на годината, се твърди в публикация на Die Welt.

Германската медия отбелязва, че страната е разширила мобилизацията, а военните извършват проверки по улиците. В градове като Киев някои мъже на възраст над 25 години, които въпреки указанията не са се включили във военния регистър и се страхуват от военна повинност, почти не излизат от къщи, пише Фокус.

"За да компенсира загубите и да сформира нови бригади, Украйна се нуждае от поне 50 000 нови войници на тримесечие и общо 200 000 до края на тази година", отбелязва Die Welt. Германската медия е научила от европейските кръгове по сигурността, че през последните месеци Украйна далеч не успява да постигне тези цифри.

Полковник Маркус Райзнер, началник на Института за подготовка на офицери към Терезианската военна академия във Виена, смята, че нуждата от нови войници е още по-голяма. От 2022 г. насам Украйна е загубила голяма част от бойния си опит, е обяснил той. "Освен това много от останалите войници са в нестабилно физическо и психологическо състояние, тъй като армията почти не е в състояние да извършва ротации", е заявил Райзнер.

На фона на недостига на войници Украйна е започнала да набира затворници. Наборната служба се основава на нов закон, приет от украинския парламент през май. Според този закон затворниците могат да бъдат освободени предсрочно, за да се присъединят към украинските въоръжени сили по договор. Това се отнася например за осъдените за трафик на наркотици, насилствени престъпления и някои убийства. Затворници, осъдени за умишлено убийство на две или повече лица, сексуални престъпления или тежки корупционни престъпления, не могат да се включат в програмата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


127
Още от Русия
От болницата директно на фронта: Руски войници се бият с патерици
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
4
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
В Украйна не се извършват проверки по улиците, в Украйна се отвличат хора от улиците, магазините, заведенията и градския транспорт. Спират се шьофьори дори последно бяха отвлечени шофьори на линейки. Ние това го разправяме от една година в Телеграм каналите има хиляди клипа за това. Хаха "героите" свършват ще трябва неолибералните .оклуци подкрепящи тази фашистка страна да ги заместят вместо да пишат простотии.
27
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Да мобилизират и въоръжаваш немотивирани хора е опасно. Революцията в Португалия я извършват части , които тъкмо е трябвало да отплуват за Ангола.
26
3
 
32
 
! Отговори
Нане Вуте преди 4 дни
Глупаците умират на фронта докато жената на клоуна си поръчва последният модел Бугати за 4,5 милиона Евро!!!! Пушечното месо не знае ли посоката за Киев????
25
27
 
2
 
! Отговори
Слава на Украйна преди 4 дни
Колективния запад трябва да помогне на изстрадалия Украински народ и да изпрати войски на помощ! Слава на героите!
24
7
 
4
 
! Отговори
До 24 преди 4 дни
Кои сте вие нормалните хора? Ако вие нормалните хора се бяхте интересували, дотук нямаше да се стигне. Нормални хора, като вас никога нищо не ги интересува. За това и политици могат да правят с вас, каквото си поискат.
23
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Поправете си заглавието: 200 000 мъже!!!
22
1
 
21
 
! Отговори
Олимпий Панов преди 4 дни
Ко става Майдан няма ли да правят?
21
18
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Надарен, атлетичен. Лекувам пeдepacтия и русофилия!
20
7
 
0
 
! Отговори
До 23 преди 4 дни
По кой закон ? Дай да прочетем.
19
17
 
4
 
! Отговори
До 20 преди 4 дни
А колко избягали руснаци има по света с чужди паспорти? То затова на Путин му се налага да сабира армия от кол и въже. Затворници, наркомани и несретници. *** народ са руснаците. Зомбита.
18
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Зеления не е президент вече! Той в момента е престъпник, по украинските закони
17
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Те много от мъжете в Украйна са се скрили.
16
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
А какво ни интересува това нас нормалните хора?
15
1
 
23
 
! Отговори
Христо Христов преди 4 дни
Украинците в ЕС са избягали от войната. Про'с'таците в ЕС гласуват за война. КОЙ трябва да иде да воюва според вас?
14
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
до 6, не е логично, те вече са политически бежанци, бягат от война
13
2
 
33
 
! Отговори
Ужасът е голям!!! преди 4 дни
Да живееш във фашистка държава, в която нелегитимен президент-наркоман ти ограничава всички права и ти забранява да я напуснеш, за да те мобилизира като пушечно месо в една безсмислена и загубена война. Хора, гласувай4на изборите и не допускайте фашисти във властта, защото после виждате какво става!
12
3
 
19
 
! Отговори
До 12 преди 4 дни
И кой са тия братски страни щото соца е отдавна в историята и при капитализма няма такова нещо като "братска" страна ,а всеки си гледа интереса
11
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Щом се страхуват от военна повинност и не излизат от къщи, Просроченият трябва да разбива входните врати, да нахълтва в апартаментите, да ги пребива като кучета и да ги хвърля на фронта за пушечно месо.
10
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Елате ги берете от Слънчака!
9
0
 
22
 
! Отговори
Христо Христов преди 4 дни
До 7 "... за да запази зеленски президентския си комфорт, това е умишлено убийство" - ц. Евроатлантизъм в действие.