Украйна трябва да мобилизира 200 000 души до края на годината

Военните извършват проверки по улиците
2 юли 2024 08:52, Петър Бойчев
127
Украйна трябва да мобилизира 200 000 души до края на годината
Снимка БГНЕС


Недостигът на войници е изключителен проблем за Украйна. Армията трябва да мобилизира 200 000 души до края на годината, се твърди в публикация на Die Welt.

Германската медия отбелязва, че страната е разширила мобилизацията, а военните извършват проверки по улиците. В градове като Киев някои мъже на възраст над 25 години, които въпреки указанията не са се включили във военния регистър и се страхуват от военна повинност, почти не излизат от къщи, пише Фокус.

"За да компенсира загубите и да сформира нови бригади, Украйна се нуждае от поне 50 000 нови войници на тримесечие и общо 200 000 до края на тази година", отбелязва Die Welt. Германската медия е научила от европейските кръгове по сигурността, че през последните месеци Украйна далеч не успява да постигне тези цифри.

Полковник Маркус Райзнер, началник на Института за подготовка на офицери към Терезианската военна академия във Виена, смята, че нуждата от нови войници е още по-голяма. От 2022 г. насам Украйна е загубила голяма част от бойния си опит, е обяснил той. "Освен това много от останалите войници са в нестабилно физическо и психологическо състояние, тъй като армията почти не е в състояние да извършва ротации", е заявил Райзнер.

На фона на недостига на войници Украйна е започнала да набира затворници. Наборната служба се основава на нов закон, приет от украинския парламент през май. Според този закон затворниците могат да бъдат освободени предсрочно, за да се присъединят към украинските въоръжени сили по договор. Това се отнася например за осъдените за трафик на наркотици, насилствени престъпления и някои убийства. Затворници, осъдени за умишлено убийство на две или повече лица, сексуални престъпления или тежки корупционни престъпления, не могат да се включат в програмата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


127
Още от Русия
От болницата директно на фронта: Руски войници се бият с патерици
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
0
 
7
 
! Отговори
До 45 преди 4 дни
Ами като гледам май повечето ги дават украинците
47
20
 
2
 
! Отговори
До 24 преди 4 дни
Фашистите и нацистите са в Русия. Без война животът им няма никакъв смисъл. Чечня, Молдова, Грузия, Сирия, Украйна...
46
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Нали имаха 5млн.доброволци и Бла, Бла. Какво стана? Май на никой не му се мре за Крим и Донецк които са си руски с проруско население.
45
19
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
За руснака, колкото повече жертви даде, толкова по слатка е победата!
44
14
 
0
 
! Отговори
До 29 преди 4 дни
Понеже в Русия семействата изпращат доброволно мъже, синове , че и дядовци на заработка денег. Схващаш ли разликата ?
43
2
 
30
 
! Отговори
до 29 преди 4 дни
Не бе напиши, че РФ изгуби 6 милиона да ти олекне. Абе оFца Русия направи досега само една мобилизация преди година и половина от 300К и повече не е правила. А Укрозомбитата вече правят 13-та мобилизация. Гледа ли интервюто на Зеленски миналата седмицица на срещата на върха. Той през зъби процеди, че Украйна не е в състояние сама да се защити поради огромния брой жертви и ранени има го качено в Телеграм калите. Аман от зомбирани заблудени разбирачи.
42
0
 
16
 
! Отговори
До 41 преди 4 дни
Ами и аз познавам няколко такива,които Зеленски и компания не са успели да ги превърнат в зомбита
41
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
14, не е логично да са политически бежанци, бягащи от война. В Европа бягат предимно западно-украинци, а истински страдащи от военните действия са рускоговорящите в Източна Украйна, но те нямат възможност да избягат и живеят в мазетата с постоянен риск за живота.
40
5
 
2
 
! Отговори
До преди 4 дни
Един украинец ти бил разправял....
39
3
 
30
 
! Отговори
Петър преди 4 дни
Украйнците до сега са загубили 800 000 и Зеления Наркоман ще бъде линчуван от соцстения си народ.
38
26
 
2
 
! Отговори
До 30 преди 4 дни
Руснакът е агресор, който не дава и пукната пара за живота си, какво остава за живота на другите. Какво е контрактник? Човек, решил да заработи пари, поради некадърност или човек без воля, комуто са казали ***.
37
1
 
27
 
! Отговори
Един украинец преди 4 дни
ми разправя че могат да те извлекат и от кафене . Той затова избягал защото няма никакво желание да умира за престъпен режим.
36
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
до 23, на фронта пращат и жени, имаше размяна на военнопленници, 100 руски мъже срещу 99 украински жени, едната е отказала размяна
35
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
В Лондон се напълни с Украинци, ходят си на ресторанти пият коктейли и шампанско и въобще нямат намерение да се бият.Нашите продажници продължават да пращат помощи на Украинските неблагодарници обаче за Българите са напълно абдикирали.
34
0
 
13
 
! Отговори
бай Гоце преди 4 дни
да де, ама като се смени заглавието (от "мобилизация" на "мобилизиране"), с това не се променя нищо. Просто "мобилизиране" в условията а укро-наци-условията всъщност означава "могилизиране"...при това абсолютно сигурно...
33
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Уркофилите пак ръсят евтини лозунги и си мечтаят НАТО да се намеси обаче НАТО е отбранителен съюз и Украйна не е член на тоя съюз
32
20
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Руснаците да се изнасят от Крим! Че nyкаме топчето!
31
1
 
8
 
! Отговори
Разхода преди 4 дни
*** се изтърва преди време за украинските загуби и я тричаха здраво. 200 000 до края на годината трябват за да държат сегашния незавиден хал. Вчера беше Джулая ,до Нова година има 6 месеца. Математика - 200:6 =? хиляди месечно за да се крепи фронта. Ако са замислили още един юруш пък колко ще трябват.
30
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
"Руснакът е мързелив и затуй е и грозен, а като бонус и беден" - Казваш, че това било мнение. Ние приемаме твоето мнение за сведение, но имаме мнение, че само откачен човек може да изкаже мнение като твоето.
29
32
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Нормално. РФ до момента изгуби около 600к души и още толкова са осакатени до живот. Цялата армия на Украйна с все резервистите беше 200к души. Трябват още толкова. За жалост, Украйна няма помощ от милиони снаряди и жива сила от КНДР, Иран и всички бананови републики. Краят ще дойде, когато НАТО се намеси решително.