Американските танкове Abrams "лесна мишена" в Украйна

Руските дронове се справяли с бронята му
Обновена: 19 юли 2024 13:54 | 19 юли 2024 07:40, Петър Бойчев
60
Американските танкове Abrams "лесна мишена" в Украйна
Снимка БГНЕС

Американските танкове Abrams не са готови за бойните условия в Украйна. Това е така, защото Русия използва различни методи за унищожаване на тези високотехнологични бронирани машини, пише Business Insider.

В интервю за изданието танкист на украинските въоръжени сили с позивна "Закон“ призна, че руските дронове остават "огромна заплаха“ за Abrams. Дори оборудването за радиоелектронна борба, монтирано на него, не може да защити бронираните машини от атаки.

Според украинеца обаче БПЛА не са единствената опасност, пред която е изправена американската бронетехника. Abrams са "лесна мишена" за оръжия, които често се използват в битка, включително противотанкови ракети и ракетни установки.

"Закон“ отбелязва, че американските машини са способни да "издържат на удар“. В същото време той подчерта, че танковете имат остра нужда от повишена защита, по-специално динамични системи като ARAT-1 или съветския аналог "Контакт-1“, пише Фокус.

Друг проблем остава броят на танковете. САЩ са доставили само 31 Abrams на украинските въоръжени сили, от които поне десет вече са унищожени, така че те не могат да бъдат използвани като танкове за пробив, но играят поддържаща роля за подкрепа и укрепване на отбранителните позиции, посочва Business Insider.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
0
 
2
 
! Отговори
Бате Иво преди 1 месец
Интересно защо не им дадат МарковаЗа незнаещите ще обясня Защото тоя танк може да се бие само и единствено в Израел На така и абрамси леопарди и други боклукчийски кофи Те са правени за бой в пустинята при това им трябва въздушна подктепа Докато руските са предвидени за бой в Русия *** то като се замисля ква пустиня в САЩ Германия Франция Англия Ясно за какво са За нападение на места където има петрол То и исторически е доказано Е малко се поизложиха във Виетнам ама това е друга тема
52
1
 
0
 
! Отговори
само факти преди 1 месец
лесни лесни колко да са лесни общо и Трите унищожени бройки след 56 дни бойни ползване руснаци т 90 губян толкова за ден )) са два от артилерия .и един от мина и артилерия комбинирано ...
51
1
 
2
 
! Отговори
ПорЦелан преди 1 месец
До 51, тези 14 бригади са напълно окомплектовани с хора, но за тях няма оръжие и оборудване.
50
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Русоробите сте толкова неадекватни, че ако бяхте прелетни птици наесен щяхте да отлитат е на север! Плохо гопники, плохо!
49
0
 
4
 
! Отговори
нАКа-47 преди 1 месец
Русото
48
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Матросовска му работа след три канчета със спирт изпити на екс лесно се унищожанат леопарди и с гол *** срещу амбразура се застава ,нещастни *** ,този път ще и бъде разказана играта до КРАЙ ,до КОКАЛ,до пълното унищожаване на империята на злото .
47
5
 
19
 
! Отговори
Малко за политика преди 1 месец
Руски коментатори съобщават, че Украйна е подготвила 14 бригади (които ако са напълно комплектовани (надали), са 70 хиляди човека) за предизборно контранастъпление в полза на Демократическата партия на САЩ. Сигурно може и да си върнат две-три села, което медиите ще представят за голям успех. Но загубите им ще бъдат толкова значителни, че след това много трудно ще поддържат хиляда километровата фронтова линия и няма да могат да спрат руското настъпление. Чакат ни интересни събития.
46
20
 
6
 
! Отговори
Сът преди 1 месец
До FMC. Много филми си гледал,приятел. Аз пък гледам други клипове,как Брадлитата разцепват МТЛБта,че и танкове подпукват.
45
6
 
22
 
! Отговори
ХА ХА ХА! преди 1 месец
КО стана бе? натОвците нямат оръжие което да не пробваха - а руснаците нали не вярват на холивуд, все го тестват и унищожават!
44
4
 
26
 
! Отговори
Ха ха преди 1 месец
След някой и друг месец така ще пишат и затова ефките. Ама те падат, ама руснаците лоши, че ги свалят и тн.
43
6
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Проклетите руснаци отново виновни! Докога??? Това е своеволие, това е зверство от страна на руснаците! Нима не знаят, че Абрамсите са негорящи, непробиваеми, непобедими??? Веднага да престанат с тези незаконни дронове!
42
8
 
2
 
! Отговори
Kostas Linke преди 1 месец
ГЕРМАНИЯ И ИЛОН МЪСК ЗАЕДНО РАЗРАБОТВАТ БЪДЕЩЕТО НА ТАНКА = ЛЕОПАРД 3 !!....ГЪРЦИЯ Е ДАЛА ПОРЪЧКА ЗА 600 ЕДИНИЦИ ''ЛЕОПАРДОС 3'' !! , ЛИЧНО НА ДРУГАРЯ МЪСК .
41
9
 
23
 
! Отговори
FMC преди 1 месец
Оня ден ми попадна клип, как един единствен Т72 унищожи два улраински танка и 3 брадлита. Направо ги направи луди за десетина минути. Така, че не е само от танка, а и от това, кой управлява тоя танк. Същата работа като самолетите. После не се чудете, що безаналоговите Ф16 падат като есенни листа.
40
5
 
19
 
! Отговори
FMC преди 1 месец
А относно защитеността на танковете, в днешно време се ползва активно защита за РЕБ. Точно руснаците са много по-напред в РЕБ. Имат цели три типа защити РЕБ по танковете си. Абрамсите отдавна се ползват само като САУ, не и като танк.
39
9
 
15
 
! Отговори
FMC преди 1 месец
Напротив, точно руските танкове са по-защитенинот Абрамсите. Абрамсите са една недомислица, която на всичко отгоре е без урановата броня в Украйна, сакън някой да не им открадне технологията.
38
22
 
8
 
! Отговори
Сът преди 1 месец
Кой танк не е лесна мишена за дрон вече? Ейбръмсът поне остава цял,а руския не могат да му съберат железата и изтържат пепелта на екипажа.
37
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
В истинска война е така,не като в ученията в пустинята при арабите
36
8
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен 32 Ха ха ха ... ***, насочи се да пишеш вицове. Творението ти за "джавелините" ще скъса от смях всеки, който го прочете. Ама от къде ви вадят такива с толкова ограничено мислене и като коне с капаци, сакаш сега си паднал от Марс и не знаеш колко се изложиха тези джавелини в Украйна. В интернет има филмче, как осем Джавелина удрят едни след друг руски танк и той си продължава напред и стреля.
35
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До С руски ла"*** Ти сигурно пишеш от Украйна нали? Не от сороското НПО, където ви хранят със същото, което считаш, че са пълни кратуните... Я отворко да ни осветлиш къде отиде почти милион украинска армия през последната година и половина?
34
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
МОЯТ ПРИЯТЕЛ ЗАКОН ОТ 47 МЕХАНИЗИРАНА БРИГАДА НА УВС КАЗА, ЧЕ ОТ ПОЛУЧЕНИТЕ 31 M1A1 ABRAMS ПРЕЗ МИНАЛАТА ЕСЕН, 10 СА ЗАГИНАЛИ В БОЯ, А ОСТАНАЛИТЕ 21 НЕ ГИ ИЗПОЛЗВАТ ЗА ПРОБИВ, А ЗА ПОДКРЕПА НА ПОЗИЦИИТЕ, ПОРАДИ НЕДОСТАТЪЧНАТА ИМ ЗАЩИТЕНОСТ, КАТО НА РУСКАТА СИСТЕМА Contact-1, КОЯТО МОЖЕ ДА ЗАЩИТАВА ОТ ЕКСПЛОЗИИ...