САЩ обяви нов пакет от 200 млн. долара военна помощ за Украйна

Основно средства за ПВО и боеприпаси
Обновена: 30 юли 2024 09:08 | 30 юли 2024 09:08, Петър Бойчев
112
САЩ обяви нов пакет от 200 млн. долара военна помощ за Украйна
Снимка БГНЕС

Говорителят на Съвета по националната сигурност към Белия дом Джон Кърби съобщи, че САЩ ще изпратят на Украйна нов пакет от военна помощ на стойност до 200 млн. долара, който включва средства за противовъздушна отбрана и противотанкови оръжия, предаде Ройтерс.

„Това включва пакет по системата на президентските правомощия за изтегляне на средства, с който на Украйна се осигуряват ключови средства за борбата, която води, ракети за противовъздушна отбрана, боеприпаси за предоставените от САЩ (ракетни системи за залпов огън – бел. ред.) „Хаймарс“, противотанкови ракети „Джавелин“ и други противотанкови оръжия“, каза Кърби пред журналисти.

Той изтъкна, че американското министерство на отбраната също така отпуска значителни средства по инициативата за подпомагане на сигурността, за да подкрепи отбраната на Украйна в дългосрочен план.

"Този пакет осигурява възможности за засилване на въздушната отбрана на Украйна, стрелба на далечни разстояния и противотанкови оръжия, както и за поддържане на оборудването, за което САЩ вече са поели ангажимент", каза още Кърби.

От края на април насам президентът Джо Байдън одобри общо девет пакета с военна помощ за Украйна, посочи говорителят на Съвета по националната сигурност към Белия дом, предаде БТА.

От 2022 година насетне Вашингтон е предоставил на Киев военна помощ в размер на над 50 млрд. долара, но има опасения за бъдещето на военната подкрепа на САЩ за Украйна, в случай че Доналд Тръмп спечели президентските избори през ноември, отбелязва Ройтерс.  

„Благодарни сме на американските ни партньори за тяхното лидерство и твърдата им подкрепа. Заедно ще победим!“, се казва в публикация на украинското министерство на отбраната в социалната мрежа „Екс“ по повод новия пакет военна помощ.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


112
Още по темата: УкрайнаСАЩпомощ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
0
 
11
 
! Отговори
що така? преди 1 месец
Първо десетки милиарди, после милиарди, сега милиони... Както е тръгнало, към Коледа ще е чек за 5000 доларес и целофанена торбичка с мандарина, орехи и бисквитки за Зеленски. Найс!
33
1
 
11
 
! Отговори
BONZO преди 1 месец
"Благодарни сме на американските ни партньори за тяхното лидерство и твърдата им подкрепа. Заедно ще победим!, се казва в публикация на украинското министерство на отбраната. Баси о'лигофренията. Американските им "партньори" унищожиха и съсипаха нацията и страната им само за да навредят на Русия, а х'охъла им благодари.
32
12
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Драги ручки трудоваци, още много бомби ще падат по *** ви глави. Тепърва Нато ще пусне по-интересните технологии.
31
0
 
8
 
! Отговори
Всеки следващ пакет преди 1 месец
все по-малък и все по-секретен става :D
30
1
 
2
 
! Отговори
До 31 Зозо преди 1 месец
Като при теб ли
29
3
 
9
 
! Отговори
До Зозо преди 1 месец
И теб те хапят бълхите и за това от сутрин до вечер ревеш за Урколадия
28
6
 
2
 
! Отговори
Зозо преди 1 месец
До Ама то е ясно........ Ясно е, че не си пиеш хаповете. :))))))))))))))))))
27
2
 
7
 
! Отговори
До 24 преди 1 месец
И за това трябва да харесаш всякаква западна простотия ли?
26
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А в Русия ще се изсипят 200 млрд долара под формата на бомби!
25
6
 
3
 
! Отговори
Зозо преди 1 месец
Хах, за две години дали 50 милиарда. Нищо не е, бълха ги ухапала САЩ.
24
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Нашите украински просещи гости не разбраха,че да не харесваш нагли просяци няма нищо общо с русофилството
23
7
 
2
 
! Отговори
това преди 1 месец
това за икономическия просперитет и финансова мощ от сайта на Кремлин ли го прочете. Защото официалните данни друго казват, че пенсиийките са по 200 лева, а заплатите по 500-600лв. А,де?
22
10
 
4
 
! Отговори
дидиии преди 1 месец
Нашто Русофил отИ не заминалО за Просията. Я ги виж те са открилЕ рая на Земята - Просията. И седАт тука в ЕС-овска Болгарии. Ццц, оти така, бе, русофиле?
21
14
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Не батко, пишеш против запада от компютър, който е западен, на клавиатурата имаш долар, а не рубла. Аре бегай в лудницата.
20
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Влака Стара Загора - Горна Оряховица е сто процента индийска инвестиция. Това стана за около 30г.
19
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тва няма и половин Ф16, тея взеха укрите за мезе.
18
6
 
10
 
! Отговори
Ама то е ясно преди 1 месец
То е повече от ясно, че Русия чисто икономически се представя в пъти по-добре от прогнилия и фалирал Запад. Военно няма да говорим. Русия води поне с десетилетие пред САЩ и ЕС що се късае до военни разработки. Няма нещо, което в Русия да е по-зле от Запада. Няма. Русия е една прекрасна държава за живене с многобройни възможности за развитие и финансов просперитет. Жалко, че България отново пропада като е на страната на Запада. Само с Русия можем да сме добре. Няма друга опция за България. Това е
17
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Аз съм Петко сатъра ! И днес, 30. 07.2024 г. сабахлян в 7 часа българско време, за кой ли пореден път, след кратко колебание разцепих на две със един отмерен замах на сатъра чoтуртъ на дpът русофил, да надникна вътре с едничката надеждица да открия нещичко там, но за пореден път разочарованието беше наистина изключително, и така ми се затвърди съмнението, че Те всъщност мислят със гaзa си!
16
3
 
8
 
! Отговори
До 15 преди 1 месец
Това са просяците нагли от Украйна
15
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Супер