САЩ обяви нов пакет от 200 млн. долара военна помощ за Украйна

Основно средства за ПВО и боеприпаси
Обновена: 30 юли 2024 09:08 | 30 юли 2024 09:08, Петър Бойчев
112
САЩ обяви нов пакет от 200 млн. долара военна помощ за Украйна
Снимка БГНЕС

Говорителят на Съвета по националната сигурност към Белия дом Джон Кърби съобщи, че САЩ ще изпратят на Украйна нов пакет от военна помощ на стойност до 200 млн. долара, който включва средства за противовъздушна отбрана и противотанкови оръжия, предаде Ройтерс.

„Това включва пакет по системата на президентските правомощия за изтегляне на средства, с който на Украйна се осигуряват ключови средства за борбата, която води, ракети за противовъздушна отбрана, боеприпаси за предоставените от САЩ (ракетни системи за залпов огън – бел. ред.) „Хаймарс“, противотанкови ракети „Джавелин“ и други противотанкови оръжия“, каза Кърби пред журналисти.

Той изтъкна, че американското министерство на отбраната също така отпуска значителни средства по инициативата за подпомагане на сигурността, за да подкрепи отбраната на Украйна в дългосрочен план.

"Този пакет осигурява възможности за засилване на въздушната отбрана на Украйна, стрелба на далечни разстояния и противотанкови оръжия, както и за поддържане на оборудването, за което САЩ вече са поели ангажимент", каза още Кърби.

От края на април насам президентът Джо Байдън одобри общо девет пакета с военна помощ за Украйна, посочи говорителят на Съвета по националната сигурност към Белия дом, предаде БТА.

От 2022 година насетне Вашингтон е предоставил на Киев военна помощ в размер на над 50 млрд. долара, но има опасения за бъдещето на военната подкрепа на САЩ за Украйна, в случай че Доналд Тръмп спечели президентските избори през ноември, отбелязва Ройтерс.  

„Благодарни сме на американските ни партньори за тяхното лидерство и твърдата им подкрепа. Заедно ще победим!“, се казва в публикация на украинското министерство на отбраната в социалната мрежа „Екс“ по повод новия пакет военна помощ.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


112
Още по темата: УкрайнаСАЩпомощ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
3
 
8
 
! Отговори
Хи хи преди 1 месец
200 милиона са много малко, тва са няколко винтчета за ф-16 !
13
3
 
12
 
! Отговори
До12 преди 1 месец
Ти гледай какво става с България че в провинцията всичко е с инд... ийски корени май ние сме на изчезване
12
4
 
12
 
! Отговори
Истина преди 1 месец
Тук само болнявите евроатланцини наричат Русия с нарицателното "Просия". Драги последователи на евро джендъризма и урсулопропаднизма. Русия бележи изключителен ръст в икономическите си показатели. Макроикономичеките данни от Министреството на Финансите на Русия са прекрасни и Русия бележи ръст. В Русия прагът на бедността е доста по-висок от този в ЕС. Т.Е. в Русия на практика няма бедни! Образование, здравеопазване, вътрешна сигурност - Русия е пред ЕС. Русия в момента е първа по всичко! ФАКТ!
11
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
стигнаха ли самолетите дето преди месец излетяха за Украйна??Или още са по пътя, все пак Холандия е доста далече.
10
8
 
8
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА-ХААААААААА преди 1 месец
Целта Не е Да Изтласкат Руснака - А Да Го Направят на Боксова Крруша.....Затова пакетите са малки по 200 милиона......Това ще продължи поне още 5 години.....ХА-ХА-ХА-ХАА-ХААА-ХААААААА, ХА-ХА-ХА-ХАА-ХААА-ХААААААА, ХА-ХА-ХА-ХАА-ХААА-ХААААААА
9
14
 
6
 
! Отговори
Доктор ох боли в г.з преди 1 месец
Един ден като фалира Раша, ще я изкупят богатите. Други народи ще живеят на тази земя.
8
1
 
3
 
! Отговори
Някой преди 1 месец
Супер, супер, инвестират хората в торене :))) . Още трябва, още.
7
12
 
5
 
! Отговори
Доктор ох боли в г.з преди 1 месец
Парите не са на вятъра, драги русофили, а за да се разсипе Просията. Хората инвестират.
6
3
 
6
 
! Отговори
Хаха преди 1 месец
200 милиона в съвременния ВПК на Запада, е като наште да ми дадат пари, които да ми стигнат за дъвки Хуба-Буба...
5
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
200 милиона струва само един Ф16 ти на цена като за България а като за приятели тройно по малко .
4
5
 
5
 
! Отговори
До Диди преди 1 месец
Разбира се, че могат, но не им стиска. Ако НАТО влезе в Украйна ще ги изтласкат, но ще стане световна война, а Запада не иска такава. Иска само да отслабва Русия чрез Украйна. Ама май не се получава много.
3
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Нали никой не си мисли, че реално краварите дават толкова пари на бандеро-фашагите ? Парите са разделени предварително между хунтата на Зелята и крими-фамилията байдънови .
2
2
 
6
 
! Отговори
Диди преди 1 месец
До Пари на вятъра хахахха, най-напред си задай въпроса дали изобщо могат да избутат руснаците?
1
2
 
11
 
! Отговори
Пари на вятъра преди 1 месец
Пари на вятъра ако питате мен. Ако не помислят как да изтласкат руснаците назад, по-добре да не си дават парите. Руснаците не си дават зор, защото и те чакат изборите в САЩ, но ако са отново на власт демонкратите ще засилят натиска чак до Киев. Никой от евро и американския елит не казва как ще изтласкат руснаците назад. Отпускаме това, отпускаме онова, приказки от хиляда и една нощ!