Операцията на Киев в Курска област останала в тайна

Партньорите на Украйна не знаели за нея
12 авг 2024 18:15, Александър Попов
60
Операцията на Киев в Курска област останала в тайна
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Германското правителство не е било предварително осведомено за детайлите на украинското навлизане в руска територия, каза днес заместник-говорителят на германското правителство Волфганг Бухнер, цитиран от ДПА.

Киев очевидно е подготвил трансграничната офанзива в руската Курска област "в пълна тайна и без обратна връзка" от партньорите, каза Бухнер.

„Засега всичко изглежда като пространствено ограничена операция“, добави той.

Близо седмица след изненадващата атака на Украйна, Бухнер каза, че би било „неразумно“ да се правят публични изказвания за военната операция, тъй като ситуацията все още е променлива.

„Това се отнася и за използването на определени оръжейни системи“, отговори германецът на запитване за съмненията, че е възможно германски оръжия да бъдат използвани в Курска област.

Бухнер заяви, че Берлин и Киев са в постоянна комуникация.

Министерството на отбраната на Германия отделно обясни, че няма съществени възражения срещу това, Украйна да използва предоставени от Русия оръжия, за да се сражава с руските сили на територията на Русия.

Говорител на правителството каза, че според международното право отбраняващата се държава може да се защитава на територията на агресора, като добави, че досега Украйна е действала в съответствие със закона./БТА

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още по темата: войната в Украйна
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Пак не гледате какви ги пишете - ..."Украйна да използва предоставени от Русия оръжия, за да се сражава с руските сили на територията на Русия..."
11
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ако вп беше нормален човек и отговорен политик със съвест нямаше да прави от студен конфликт с 20000 жертви за 7 години (3000 на година) ПЪЛНОМАЩАБНА ВОЙНА със стотици хиляди жертви и милиони имигранти десетки разрушени градове села за две години..само че той НЕ е човек а е (морално)джудже психопат !!
10
7
 
5
 
! Отговори
Пирожкин преди 1 месец
Интервю от 2023: Министерството на отбраната се опитва да измами обществото, а президентът ни разказва някаква история за луда агресия от страна на Украйна и как те са се опитвали да ни нападнат заедно с цялото НАТО. Войната им трябваше, за да може Шойгу да стане маршал и да вземе втори медал на Герой на Русия. Войната не беше необходима за демилитаризация и денацификация на Украйна", каза Пригожин.
9
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
В най-голяма тайна е останала от Блатная, чието разузнаване още е на ниво 40-те години на 20 век! Хахахах, за сметка на това, американските сателити следят всичко ставащо в Блатная в реално време
8
10
 
8
 
! Отговори
ру Блата преди 1 месец
важното е ГруZ 200 да не спира!! мобилните крематориуми са задръстени от преработване на ушшанки , ванки и козари! Смрад от неприбрана ГнуZ 200 блатна *** се носи из въздуха пълен с мухи мършоядки ☠️🤮☠️🤮.
7
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Блатомир *** еРуззки кривославен джихадист садистZaпочнаСвещена боклуджийска апирация и построи пирамиди от Г200 трупове
6
10
 
7
 
! Отговори
МОРДОР ЩЕ ИЗГОРИ преди 1 месец
Всичко опитаха само и само да им се случат бързо нещата..защото никой не иска да се проточва и да zaтъва в многогодишен конфликт..Славата идва от бърза и/или зрелищна победа! Следователно спокойно може да се каже че Украйна вече е победител!
5
8
 
8
 
! Отговори
Конфуции преди 1 месец
Това е провокация на Запада, Байдън отчаяно се опитва да провокира Русия да използва ядрено оръжие, то е ясно че с такива напъни няма да я докарат доникъде, но понеже Медведев се закани че ако има атака на Руска територия той ще използва ядрено оръжие без да се замисли, сега използват това
4
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Димата сега ще ни взриви всички НО първо ще изстреля стратегически залп от водка към устата си
3
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Запада е най-големият предател на Украйна и най-големият враг на Украйна. Съобщава на врага плановете и Путин само трябва да гледа СНН и да научава всичко.
2
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Накрая ще трябва и БЛАТУШКИТЕ да минат на евро за да се оправят ... Толкова територии и ресурси а миZеруват че и войни правят ама така е след като ги води Zлата орда... крепостните блатници много държави са асвабадили само своята НЕ и ще беднярстват
1
10
 
8
 
! Отговори
Закон на Нютон преди 1 месец
Я виж ти че можело и Украйна да прави асвабадителна апираця! Следват референдуми и независимост за новите републики