Русия извърши трето нападение с балистични ракети срещу Киев

Всички са били унищожени преди да стигнат града
18 авг 2024 11:05, Петър Бойчев
109
Русия извърши трето нападение с балистични ракети срещу Киев
Снимка БГНЕС

Русия подложи украинската столица Киев на трето нападение с балистични ракети за този месец, по предварителни данни всички ракети са били унищожени при приближаването им към града, съобщи военната администрация на украинската столица, цитирана от Ройтерс и Укринформ.

"Това е вече третият балистичен удар по столицата през август, с интервал от точно шест дни между всяка атака", заяви в Телеграм Серхий Попко, ръководител на военната администрация на Киев.

"По предварителна информация руснаците отново, за трети пореден път, най-вероятно са използвали севернокорейски балистични ракети."

Съобщава се още, че нападението е било почти идентично с предишните, отбелязва Укринформ.

Попко добави, че украинските части за противовъздушна отбрана са унищожили и няколко безпилотни летателни апарата, изстреляни от Русия. Засега мащабът на нападението не е изяснен, според Попко няма данни за жертви или щети.

Агенция Ройтерс подчертава, че не е в състояние да провери по независими източници вида на изстреляните ракети.

Около два часа след първоначалната атака в Киев, околностите му и по-голямата част от централна и североизточна Украйна отново беше обявена тревога, като имаше данни за още ракети, насочени към града, съобщиха украинските военновъздушни сили.

В същото време отломки от унищожен украински дрон подпалиха дизелово гориво в промишлен склад в руската Ростовска област, съобщи в Телеграм губернаторът на югозападния руски регион Василий Голубев, предадеп БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


109
Още от Войната в Украйна
Рамзан Кадиров монтира картечница на електрически пикап
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
4
 
5
 
! Отговори
До 66 преди 4 седмици
На тоя такава им е опорката и бъркат и това да не харесваш украинската селения и простотия с рудофилството
57
7
 
8
 
! Отговори
Учете история преди 4 седмици
"Длъжност свята към милото ни Отечество налага ни да открием простодушному народу какво нещо е тая Русия и нейното мъчителско монголско правителство, и какви вечни мъки ги чакат, ако са тия излъжат и идат да влязат в нейните железни нокти. Но преди да дойдем на този предмет, нужда е да покажем вкратце нашим братям какви неприятелски сношения е имала още от стари времена с наши праотци и как тя сякога старала да ги завладей, какви же злини им нанесла досега за награда и що са тия кръстили и първите начала образования й дали."(Георги Раковски, из брошурата "Преселение в Русия или руската убийс
56
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Ами не знам. Аз не съм русофил. Ти пусна коментара си под въздействието на мой коментар. Кое не е наред? Ами ти ;)Казах ти да не бъркаш русофил и реалист. И преди съм ти го казвал, ако не се лъжа. Ама си необучаем. Трябва да ми плащаш вече за да ти обяснявам живота.
55
10
 
8
 
! Отговори
Учете история преди 4 седмици
"Россия, тая мнима защитница на славянството, тя употреблява още по-радикални средства, за да истрие от лицето на земята българските колонии." (Христо Ботев, в. Знаме, г. I, Букурещ, 4 април 1875 г., бр. 13, с. 51)
54
12
 
9
 
! Отговори
Анатема преди 4 седмици
Антихристът Путин трета година пали и граби православни земи! Да гори в Ада ВоВеки ! Анатема!
53
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Русия има самостоятелно спечелена война. На практика всичките ги е печелила самостоятелно. Дори и тази, благодарение на която сега си български, а не турски поданик. Ама защо ти го казвам, ти след 2 минути ще го забравиш, защото толкова ти е акъла...
52
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
58- Русофилите сами се наричат русофили- така се нарича тяхното движение- кое не е наред?!
51
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Копейките не се предават без бой, приятелю. Просто не се окопават в населени места за да не предизвикват огън по цивилно население. Защото знаят, че украинците това няма да ги спре. А украинците се крият зад цивилни, понеже знаят, че това ще спре руснаците да стрелят. Ако руснаците се предаваха без бой сега нямаше да са завзели почти 30% от украйна.
50
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Германия на 6 място по индекс на човешко развитие, Русия на 83 до Куба- но с 60 милиардера и комунистически Китай- където имат над 700 милиардери и 30 000 000 китайци комунисти чакащи светлото бъдеще в дупки и пещери...
49
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Война е, приятелю. Всеки има и победи, и загуби. Знаеш ли каква е разликата между интелигентните хора и тебе?Интелигентните хора не наричат релистите русофили.
48
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
До Анонимен 53 В подкрепа на твоите думи-СССР и Русия нямат самостоятелно спечелена война... без съюзници.
47
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
50 - Прав си- Европа е фалирала- мин заплата в Германия- 4000лв инфлация 2.3% 3200лв помощ за емигранти, отвори с гугъл преводач и виж как социално са защитени германските граждани- Рашистан мин заплата 380лв- мин пенсия 200лв, инфлация 7.7%, ипотека 20%- те просперират и затова между 3 и 5 милиона руснаци от Германия се връщат за високите заплати и просперитет, общо около 20 000 000 руснаци се връщат в Русия заедно да благоденстват...
46
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
И какво губи...5 от най-добрите и богати на безценни залежи са вече нейни /иначе Зеленски ги беше харизал на фамилия Байдън/. русия консолидира 90 от Света с изключение на пропаднала Европа /и то не цялата/ САЩ и Канада. Срина доминацията на Долара с Европа сама се унищожава със слугинажа си на САЩ/ Европа не произвежда нишо освен Мултикултурни метежи, прайдове и екоглупости. Това с печеленето на оССрайна е само в розовите мечри на мекокитковите Европедерали! Зеленски пак тръгва на просия!
45
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Интересно как ревностните русофили вярват, че любимата русия само печели и никога не губи, но само да прочетат за техен провал и го категоризират като фалшиво и пропаганда.
44
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
РАКЕТИТЕ СА ИЗПАДАЛИ ОТ СТРАХ, ХУБАВО ЧЕ ИМА КОЗЯЦИ И ТЕЛЕТА ДА ВИ ВЯРВАТ
43
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Че кой млати яко руснаците на фронта? Особено в момента... ;)))Отговора на въпроса ти е, че само ти ги млатиш от дивана пред телевизора. В Украйна никой не ги млати ;)))В украйна руснаците млатят.
42
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
В тази ситуация няма агресор и агресиран. Това е гражданска война. Вътреруска.
41
7
 
3
 
! Отговори
Антикомунист преди 4 седмици
Товарищ ананимен , тия простотии, че не са отанали украинци вече за фронта ги сушаме от години. Кой тогава млади така яко руснаците в момента???????
40
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
До 6 август Русия беше агресия, макар и в правото си. Сега Украйна е агресор, а Запада се разтрепера за доставките на газ, суровини от Русия и автогола който се вкара с руските активи и санкции. ЕС няма икономика и нищо не произвежда освен да печата пари да храни мигрантите. САЩ добре ни изигра.
39
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Говори се, че украинците губят около 2 - 2500 човека на ден. С това темпо до нова година няма да има кой да воюва. В Курск се предават цели роти доброволно.