Украинските ВВС разрушиха още един мост в Курск

Нанесен е удар и по завод "Кавказ"
18 авг 2024 14:41, Петър Бойчев
134
Украинските ВВС разрушиха още един мост в Курск
Снимка БГНЕС

Украинските военновъздушни сили нанесоха удар по още един мост в граничещата с Украйна руска Курска област, с цел да попречат на военните операции на Москва в района, предаде Франс прес.

"Още един мост по-малко. Военновъздушните сили продължават да лишават врага от логистичните му възможности, благодарение на точните си въздушни удари", заяви ръководителят на украинските ВВС Микола Олешчук, като публикува видеозапис от нападението в Телеграм.

Тази нощ украинските сили нанесоха и удар по завода "Кавказ" в руската Ростовска област, където се складираха петрол и петролни продукти за нуждите на руската армия, предаде Укринформ, като цитира изявление във Фейсбук, публикувано от украинския Генерален щаб.

На територията на обекта са започнали поне два пожара. Подробностите за последствията от нападението се изясняват.

Операцията е проведена от силите на украинското разузнаване, в сътрудничество с въоръжените сили, отбеляза Генералният щаб, като подчерта, че "мерките за отслабване на военния и икономически потенциал на Руската федерация продължават".

По-рано днес беше съобщено за украинско нападение с дронове в Ростовска област, предава БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


134
Още по темата: мостКурскразрушен
Още от Войната в Украйна
Рамзан Кадиров монтира картечница на електрически пикап
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
И кво викате kAпейки, държава 25 пъти по-малка в частичен фалит, която я снабдяват със старо НАТО вско оръжие и то не много редовно и понеже па самая могучия е много велика та 900 дена не могат да се справят с един комик, та мани ами и са на тяхна територия вече урките? Мутрофеевна кво ви казва да се оправдавате освен да лаете като куче по каруца на всеки коментар от панелното гето? Козички поне ше ви прати ли или има само за прасчо?
62
4
 
15
 
! Отговори
Те преди 4 седмици
И останаха отрязани и в капан...
61
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Какви постижения! Те един мост не ремонтираха от съветско време и нищо не построиха, но дай им да рушат! Нищо, рашките пак ще си построят мостовете, но кой ще им строи на укрите не знаем.
60
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Аве kAпейки, черноморския флот не помага ли на самая могучия? Кво като е станал подводен? Колхозниците сега па немат шнорхели ли?
59
9
 
9
 
! Отговори
Наполеон преди 4 седмици
В Русия лесно се влиза, но тредно се излиза..жив О_О
58
2
 
2
 
! Отговори
до Българин преди 4 седмици
Бълнувате г-не, не сте си пили лекарствата които ви предписахме от психиатрията
57
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Аве kAпейки, скоро празнувахте 900 дена успешна военна операция при укрите. Сега тая операция по изгонването им от самая могучия, колко мислите ше продължи? Мутрофеевна кво казва 100-300-1500 дена, анексиране на Курск? Вие докато седите в панелното гето кво мислите?
56
3
 
12
 
! Отговори
Украйна преди 4 седмици
Е в частичен фалит от 1 ви август ( не можа да върне лихви на частни кредитори), Радата прие закон че Украйна не е длъжна да връща дългове..Незнам, кой ще даде нови заеми на държава във фалит! Може би Урсула? Ще бъде незаконно така или иначе точно като назначаването на Урсула и кражбата на пари от Русия..
55
10
 
6
 
! Отговори
Нептун преди 4 седмици
Много си е добре моста. Таман като за в рашка!
54
14
 
6
 
! Отговори
Бонго Бонго преди 4 седмици
Един по един един до един расия повръйща от злоба .И ядрена ракета няма да пуснат, защото ще има ресто едно към три. Една Путин, три НАТО
53
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Уау Русия е 17,125,191 km2 + 110,000 км2 завладяни в Украйна и 150 милиона население! Искаше ми се и България така да изчезва ;)
52
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Русия се разпада безаналогово
51
4
 
2
 
! Отговори
Споко преди 4 седмици
Украинците са заобградени от безаналогови крепостници въоръжени със свръхмодерни вили и лопати и до часове ще бъдат изтласкани
50
11
 
5
 
! Отговори
Ада на чебурашките преди 4 седмици
До 55. Нямам време да се занимавам с путлеропитеци, които не се интересуват от историческата истина, а само от лозунгите, спуснати от пасольството.
49
1
 
5
 
! Отговори
Ко? преди 4 седмици
Перемогата дойде ли?
48
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Каква поредна колхозническа драма за kAпейките. Газ пикат ама важното за тях е, че е руска хахха
47
6
 
12
 
! Отговори
Даже Зеленски преди 4 седмици
Знае, че е загубил войната в Украйна и предпочита да воюва в други държави извън Украйна ;))
46
4
 
6
 
! Отговори
Кръчматъ преди 4 седмици
Вече Две Години и Половина цяла Русия си задава въпроса: Защо Мостовете в 4.0.4 са все още Цели и Непокътнати??? Извода, до който стегнаха обикновенните хора в Русия е, доста нелицеприятен - руският Олигархичен Бизнес не позволява да бъдат разрушени пътните съоръжения и артерии в 4.0.4, по които продължават да въртят бизнеса си както с Европа, така и с... 4.0.4!!! Пита се: Каква еролята на Путин в тази Схема??? Отговор Няма..., засега!!!
45
3
 
11
 
! Отговори
Хитлер преди 4 седмици
В Русия лесно се влиза, но трудно се излиза..жив
44
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Изоставените от главнокомандващия Сирски резерви в района на Курск им проправят пътя с труповете си, включително през минни полета.А фактът, че янките участват в офанзивата, се доказва от кадри от унищожаването на РСЗО HIMARS, чиито ракети летят според GPS насочване от сателити на САЩ. Не е тайна, че Пентагонът не допуска бандеровците до тази установка от страх, че ще продадат ужасна военна тайна на руснаците за дребни пари.