Зеленски: Диалогът с Путин е безсмислен, иска 30% от Украйна

Няма да играем тази игра заедно с него, каза той
27 авг 2024 21:15, Александър Попов
302
Зеленски: Диалогът с Путин е безсмислен, иска 30% от Украйна
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Украинският президент Володимир Зеленски заяви днес, че мирни преговори с руския му колега Владимир Путин ще бъдат „напразни“ и „безсмислени“, предаде  ДПА.

"Светът чака Украйна да представи компромисен план за това как да се сложи край на войната още утре“, каза Зеленски на събитие в Киев.

"Не че не може да има компромиси с Путин, но воденето на диалог с Путин днес е напразно, безсмислено, защото той не иска да прекрати войната по дипломатически път“, допълни той.

Путин може и да е склонен на дипломатически преговори, но неговото условие е Киев да признае завземането от Русия на 30% от украинската територия, подчерта Зеленски.

"Няма да играем тази игра заедно с него“, добави той.

Украинският президент заяви още, че настъплението на неговите сили в руската Курска област е затворило устата на критиците на Киев.

На срещата на върха в Швейцария през юни Украйна представи своите виждания за постигане на мир. Планът предвижда изтегляне на руските войски от всички области на Украйна, включително Кримския полуостров. Русия също така би трябвало, според Киев, да изплати репарации на Украйна, а международен съд да подведе под отговорност политическите и военните лидери на Москва./БТА
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


302
Още по темата: Зеленски
Още от НОТИФИКАЦИИ
Украйна тества успешно първата си балистична ракета
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
179
4
 
5
 
! Отговори
Реалността преди 3 седмици
Крим няма да го дадат от Кремъл вече им е еднакво важен като Москва за тях. Краниците от 2014г. са опция за мир , но Зеленски иска и Крим кото означава вечен конфликт. С подобен таралеж никой няма да ги приемае , нито в НАТО, нито в ЕС. Приемането им означава война с ядрена сила с над 6000 ядрени оръжия за масовопоразяване и много жертви на ЕС граждани на фронта.
178
6
 
6
 
! Отговори
А путьо късия преди 3 седмици
знае ли, че всичкиРушняци и русофили са легитимна военна цел? Риторичен е
177
7
 
12
 
! Отговори
Руси преди 3 седмици
Нямам против Украйна и народа им понеже е братски народ ,но този Зависимски прекалява с провокациите. Реално Украйна ще изгуби ,много ясно ,че ще изгуби територии. При положение ,че Украйна и САЩ не спазиха никакви договори и международно право. Нарушиха се всички спогодби и дори на запад гордо казват ,че са знаели предварително ,че няма да следват договорите. Не виждате ли ,че искат да унищожат Русия. Най-смешното ,че САЩ консумира всички и отслабва Европа ,а те горките твърдо зад САЩ!
176
4
 
1
 
! Отговори
Маточина помага преди 3 седмици
"създадоха дори тайна фабрика за човешко месо; отнемаха и човешки органи....." но твоят случай е НЕизлечим. Опитай направо с куршум!!!
175
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
На тази снимка от преди войната е истинския Зеленски и ясно се вижда че на сегашните снимки не е той. Сменен е.
174
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
На тази снимка от преди войната е истинския Зеленски и ясно се вижда че на сегашните снимки ме е той. Сменен е.
173
4
 
2
 
! Отговори
Рашист преди 3 седмици
До ВЪПРОС --- Не руската армия, а задниците на космическите войски, чиито диригентподпръцквател беше с име Влад Путин.
172
3
 
5
 
! Отговори
Съветските Славяни преди 3 седмици
са интересен дoбuтъk. Характерен приьом на ЦК на КПСС и на ЦК на БКП беше оплюването на всеки предидущ партайгеносен гаулайтер. Същите критиканти, винаги мълчаха като пycитa по време на тяхното управление, но когато поумряха или ги изритаха, започнаха сочно да отделят храчки срещу тях. Същата стока са и българските политическипомияри.
171
3
 
4
 
! Отговори
184 еби си мамата преди 3 седмици
"врящ котел" наблягай на варенето на компотите в....котела каскет смачкан.
170
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До Кравар Евроатлантик 180. Има. Укрите са заобиколени във врящ котел. Путин само подклажда огъня със съчки. Гора много в Русия.,
169
7
 
9
 
! Отговори
Българин преди 3 седмици
Тридесет процента е добра оферта. Следващата ще бъде на 40 процента.
168
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Напоследък, доста статии излизат, в които Зеленски говори за мир. А със закон беше забранил преговори с Русия. Та се питам, какво става?
167
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Да преговаряш с Путин е все едно да ходиш на врачка, всичко що ти се казва е лъжа и измислица, доверие нула. На Запад ценят доверието, на Изток го смятат за слабост и затова ще са винаги на втори план.
166
6
 
6
 
! Отговори
Кравар Евроатлантик преди 3 седмици
Има ли новости от Суджанская Народная Республика?
165
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
То на Дъртия Пyтак може да му се прииска и пак да е млад и да му става пръчката, ама няма как да стане, и Оная с косата приближава, при това без никакво значение как ще свърши войната в Украйна... На никой няма да липсва между другото, даже и на своите, които нямат търпение да се отърват от него
164
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Пак лъже Зелето. Не 30%, вече са 100%. Tрябва му буферна зона да държи далече натовските инструктори.
163
7
 
8
 
! Отговори
ъцз преди 3 седмици
Германия е с 12 поредни месеца на отрицателно индустриално производство, но ти вярвай че тези санкции вредят само на Русия...
162
5
 
3
 
! Отговори
тутт преди 3 седмици
До ВЪПРОСкъде са бойните комари на Зеленски, загубиха ли се?
161
3
 
8
 
! Отговори
fee преди 3 седмици
До ъцз - до пролетта... - Ako Пyтин до тогава не го убият неговите приятели... После ще искат да премахнат санкциите и ще кажат: "Той е виновен, Путин ни нареждаше в тази безсмислена война."
160
7
 
3
 
! Отговори
ъцз преди 3 седмици
зеле.... пролетта процентите ще са 40...