Зеленски: Диалогът с Путин е безсмислен, иска 30% от Украйна

Няма да играем тази игра заедно с него, каза той
27 авг 2024 21:15, Александър Попов
302
Зеленски: Диалогът с Путин е безсмислен, иска 30% от Украйна
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Украинският президент Володимир Зеленски заяви днес, че мирни преговори с руския му колега Владимир Путин ще бъдат „напразни“ и „безсмислени“, предаде  ДПА.

"Светът чака Украйна да представи компромисен план за това как да се сложи край на войната още утре“, каза Зеленски на събитие в Киев.

"Не че не може да има компромиси с Путин, но воденето на диалог с Путин днес е напразно, безсмислено, защото той не иска да прекрати войната по дипломатически път“, допълни той.

Путин може и да е склонен на дипломатически преговори, но неговото условие е Киев да признае завземането от Русия на 30% от украинската територия, подчерта Зеленски.

"Няма да играем тази игра заедно с него“, добави той.

Украинският президент заяви още, че настъплението на неговите сили в руската Курска област е затворило устата на критиците на Киев.

На срещата на върха в Швейцария през юни Украйна представи своите виждания за постигане на мир. Планът предвижда изтегляне на руските войски от всички области на Украйна, включително Кримския полуостров. Русия също така би трябвало, според Киев, да изплати репарации на Украйна, а международен съд да подведе под отговорност политическите и военните лидери на Москва./БТА
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


302
Още по темата: Зеленски
Още от НОТИФИКАЦИИ
Украйна тества успешно първата си балистична ракета
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
199
4
 
19
 
! Отговори
Ти... преди 3 седмици
...разбира се, Зеленски, ни лук си ял, ни лук си мирисал, нали - вина нямаш никаква за това? ПС: Путиноще 100 години ще е на власт, а НАТО ще си изпразни складовете за оръжия, и пак няма да биете Путин. Просто защото това е най-голямата на ресурси страна! И колкото по-бързо осъзнаеш неизбежното и го приемеш, толкова по-бързо ще има мир!
198
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
С тази безсмислена окупация на Курск.Няма да се изненадам вече,ако Путин иска И цяла Украйна Евреино!!!-:)
197
3
 
17
 
! Отговори
ППДЕБЕЕЦ преди 3 седмици
Е Путин си иска територията на неговите хора. Кое не разбра Зелендки? За какво са му няколко милиона таралежа в гащщитте, ако Путин му даде териториите? Или смята да направи както с православната църква? Има църква, има проблеми. Няма църква, няма проблеми. Я Западът да се взема в ръце, да си се радва на това, дето има в момента и да сключва мир поне за 40-50 години. Стига са се излагали.
196
20
 
3
 
! Отговори
Сълза и смях преди 3 седмици
Ех Вова,Вовачка....що ти требва?! Закъса го с инатливи украинци...защо чете толкова много исторически книги по време на ковид-а
195
4
 
31
 
! Отговори
Мара общата преди 3 седмици
Русия не проси,за да е Просия.Просия е Украйна,дето постоянно вика "ДАЙ".
194
2
 
13
 
! Отговори
Мара общата преди 3 седмици
Путин е по-висок от Зеленски и не носи токчета.
193
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
По-добре, рашистан!
192
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Грузистан ли щяло да има?
191
1
 
7
 
! Отговори
Моно преди 3 седмици
Някой слушал ли е Путин в диалог!!??
190
7
 
1
 
! Отговори
др0гаре иде0те преди 3 седмици
"юдео-ционистки мерзости - духовна мръсотия...." това дори google не може да го преглътне, и ми пожела препратя спамера в Карлуково.
189
7
 
10
 
! Отговори
Фатален бяс преди 3 седмици
"Евро-Атлантическите Западни ценности" са юдео-ционистки мерзости - духовна мръсотия, от която цялата планета Земя е болна! И зеленясалият юдей не е невинен!
188
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Ще се възтаноеи монголската империя! Преобладават в РФ!
187
17
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
каквото и да се случи просия 100 години ще бъде изолирана от нормалния свят. Чака я мизерия. а сигурно и разпад. Слава на Украйна. Прусия - Затвора на света.
186
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
НАПИСАНОТО ТУК Е ЗА РУСОФИЛЧЕТА С ПРОМИТО СЪЗНАНИЕ ДА ПРИПКАТ ОКОЛО БЛАТНАЯ. УКРАЙНА ИСКА ТЕРИТОРИЯТА ДО МОСКВА. НО ЗАЩО САЩ РАБОТЯТ ЗАЕДНО С КРЕМЪЛ И ПАЗЯТ БЛАТНАЯ . ТОВА Е ОСНОВНИЯ ВЪПРОС ЗА МИСЛЕЩИ ХОРА.
185
4
 
9
 
! Отговори
С полуръстовият преди 3 седмици
диктатор, диалог НЕ е възможен. Единствено монолог....в Хага.
184
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Диалогът с Путин е безсмислен, защото е невъзможно да бъде излъган, а Пиндостан готви майдан в Грузия.
183
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
На тази снимка от преди войната е истинския Зеленски , но той не ми прилича на сегашния зеленски. Мисля че е сменен.
182
9
 
7
 
! Отговори
Така е...тоа ша бега преди 3 седмици
Президентът на Украйна Володимир Зеленски е подготвил всичко необходимо, за да напусне страната с приближаването на руската армия. Това казва в сензационно интервю бившият съветник на Пентагона полковник Дъглас Макгрегър в YouTube канала "Deep Dive".Знаем, че Зеленски е стегнал куфарите си, прехвърлил е милиардите си в банкови сметки в страни като Кипър, Албания и Швейцария, купил е имоти в Италия, има апартамент тук във Флорида, близо до Орландо. Той е готов да избяга, когато стане твърде напечено, каза още Макгрегър.Бившият съветник обаче не изключва възможността украинските въоръжени
181
4
 
6
 
! Отговори
др0гаре плоскоземи преди 3 седмици
И 100% да вземе полуръстовият диктатор, пак ща са му малко. Както всички знаете, 6толетките се узпълняваха "предсрочно" и "обикновено" 130%
180
8
 
5
 
! Отговори
мдаааа преди 3 седмици
Kасно е либe за kитка... Peзето хл0пна...Путин чака ПЪЛHА И БЕ3YCЛ0ВНА KАПИTYЛАЦИЯ и 3елю да бъде представен на Tpибyнaла в Мapиопул... всичко друго е мижи да те лажем... Вече неколко пъти го лъжат Путин и злоупотребяват с добрината му.... предлага човека варианти за мир но менторите на 3елю не му дават... трябвало да се бие до последния 0kpинец!!!!A Путин ша бие до кат 3елю не го орешетят в Маpи0пул и не е поставено ново управление с което да преговарят...3елю е пpeцедeнт с изтекъл срок на годност!!!