Ватикана призна извънземните, нарече ги “братя”

Главният астроном на Ватикана уверява читателите, че религията и науката са си взаимно необходими
14 май 2008 11:32,
49
Ватикана призна извънземните, нарече ги “братя”
Снимка: BBC

Главният астроном на Римокатолическата църква съобщи, че допуска възможността живот да има и на други планети.

В своя статия, публикувана във ватикански вестник, Габриел Фюнес пише, че в Kосмоса може би живеят и други разумни същества, сътворени от Бог.

Статията е публикувана под заглавие “Извънземните – братя мои”, съобщава ВВС.

Йезуитът от Чили Габриел Фюнес ръководи обсерваторията на Ватикана. Той е международно признат специалист и си сътрудничи с университети в различни страни.

Според свещеника търсенето на извънземен живот не противоречи на вярата в Бога. Фюнес не изключва някои извънземни, ако те съществуват, да са свободни от първородния грях.

Отговаряйки на въпрос за преследването на Галилео Галилей от инквизицията, Фюнес дипломатично пише, че са били допуснати грешки, но е дошло време да се обърне страницата и да се насочи погледът към бъдещето.

Главният астроном на Ватикана уверява читателите, че религията и науката са си взаимно необходими.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
1
 
! Отговори
боби преди 16 години
Какво означава да признаят съществуването на извънземни?Прилича ми на това да признаят същестуването на духове.Само че със сигурност извънземните съществуват-само си представете че във Вселената има 200 милиарда галактики и всяка поне с по 100 милиарда звезди.И ако поне на всяка втора звезда има планети.Сами си направете сметката за какъв невероятен брой говорим.Глупаво е да се мисли,че сме сами ввъ Вселената.Само че до този момент не сме открили никакви сигнали от тях поради огромните разстояния.Та от най-отдалечените звезди светлината пътува 10 милиарда години до Земята.Иначе глупостите за разни контактьори с извънземни са приказки за наивници.Както и така наречените отвличания от извънземни.Просто както казаха по-рано се снижава важността на един сериозен проблем до глупости от рода на духовете.Колкото до религията-всеки да си вярва в каквото иска,на мен не ми трябва бог,за да живея честно и почтено.
9
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
алеее Той "допуска",че можи и да има нещо от другата страна! шапка му свалям на астронома :) Мислех,че съм единствен...
8
0
 
1
 
! Отговори
efo преди 16 години
"Не казвам, че не съществуват, а само, че до сега няма доказателства за тях!"Същото се отнася и за господ. Значи Ватикана по принцип се занимава с несериозни неща. Внимавайте патриарх, логиката е враг на вярата...
7
0
 
1
 
! Отговори
3/4 преди 16 години
2012 е последната година в каленадра на маите!Та за това някои твърдят,че идва нещо страшно.
6
0
 
1
 
! Отговори
преди 16 години
А ти пък ако научиш,че "библията" се поше Библия ... няма да е зле
5
0
 
1
 
! Отговори
преди 16 години
Izvanzemnite she doidat naistina prez 2012 na 21 dekemvri spored baba vanga . Togava she osa6testvim kontakt s tqx da se nadqvam 4e she osa6testvim dobar kontakt dano da sa dobronamereni kam nas .
4
0
 
1
 
! Отговори
някой си преди 16 години
В този "несериозен" сайт - .xnetbg.com - се публикува истината.Действително в 2012 ще ги признаят.Сега пускат слухове, за да не бъде толкова гoлям шок.Човечеството не може повече да бъде разделено на две половини - да, има ги не, няма ги. Между другото календарът на маите също свършва на тази година - 21.12.2012г.За пръв път от толкова много религии се споменава една година, една дата за важна - 21.12.2012, просто не може да не се случи нещо.
3
0
 
1
 
! Отговори
преди 16 години
Не гледай толкова повърхностно,това е ВАТИКАНА,те мислят по 200 години преди да кажат нещо и още тълкуват библията,за да направят подобен коментар имат нещо предвид.
2
0
 
1
 
! Отговори
земя преди 16 години
Сега ще чакаме патриарх Максим да призове "братята отгоре" да ни се обадят в най - скоро време! Не мога да разбера защо такава институция като църквата се занимава с "несериозни неща" като извънземните. Не казвам, че не съществуват, а само, че до сега няма доказателства за тях!
1
0
 
1
 
! Отговори
преди 16 години
Четох преди време в един смахнат сайт за конспирации че колкото по се приближаваме до 2012 година,толкова по ще се подготвя почвата за признаване на съществуването на извънземни:))Тогава много се смях,но сега в рамките на два дни това е втори подобен коментар(първият е на американски астронавти) сега на представител на ватикана!?Вече не е толкова смешно...