Полицията в Брюксел прочисти жп гара от роми

"Либр Белжик": Тези хора не полагат усилия да се интегрират
Обновена: 19 сеп 2011 14:58 | 19 сеп 2011 11:10, Елка Василева
180
Полицията в Брюксел прочисти жп гара от роми
Снимка: Архив Getty Images/Guliver Photos

Полицията в Брюксел предприе днес на разсъмване акция за разчистване на Северната гара, където са се намирали 72-ма роми от Балканите, съобщават местните медии.

Според информациите имигрантите са били предварително предупредени от властите, че трябва да напуснат района и не са оказали съпротива, заради което няма задържани.

Очаква се общината да им предостави изоставен имот, където те да могат да се настанят, без да пречат на останалите граждани.

В публикация по този повод на сайта на вестник "Либр Белжик" се отбелязва, че това етническо малцинство никъде не е желано, макар неговите представители да са граждани на Европейския съюз. Изданието коментира, че тези хора не правят никакви усилия да се интегрират, образоват и работят.

В публикацията се посочва също, че най-вероятната причина ромите да се запътят към градове като Брюксел е появата на все повече националистически и крайно десни партии в техните страни, където се сформират милиции за разправа с тях. Като част от спиралата на проблема се отбелязва, че като граждани на ЕС тези имигранти нямат право на статут на търсещи убежище в Белгия.

Според изданието в Европа ромите са подложени на сегрегация, дискриминация и принудителна стерилизация.

По темата за етническите малцинства в Белгия тази сутрин вестник "Соар" публикува данните от докторантурата на Лейла ал Бахири от социологическия център към Брюкселския свободен университет. В труда си тя посочва, че част от младите мюсюлмани в кралството се радикализират.

Бахири е работила дълго в Брюксел за целите на изследването си, в което отбелязва, че радикализацията се наблюдава от няколко години и не се дължи на родителите на тези младежи или на организации, контролирани от техните родни страни.

Според нея основната причина е появата на много активни проповедници, свързани основно с „Мюсюлмански братя“ или с неосалафитите, вдъхновени от саудитския уахабизъм. Лейла ал Бахири отбелязва, че чрез религията тези младежи търсят и откриват по нов начин своето достойнство, посочва БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


180
Още по темата: ромиБелгия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
139
0
 
24
 
! Отговори
Ромео - Ромлянина преди 12 години
Уф, тая Европата. И от тами ни гонят. И там искат да работим. Да упостее и труд е все! Никой не иска ей така пари да ни дава за "Бог да прости".А на мен най ми е арно да се правим на болникав или на *** и да ми дават парички на ръката от състрадание.
138
2
 
28
 
! Отговори
турчин преди 12 години
много *** излагът бг...навън в европа аз лично го виждам всеки ден почти и ме срам да кажа че сам българин макар че изповидвам друга вяра,но това няма значение роденсъм в бг..и сам бг,гражданин и се чуства такъв но не секи го мисли така просто ме боли като ме преравняват към тях когато ми видият докоментите.*** са просто нетарпими ,но няма оправиа с тях това е самата истина.
137
0
 
54
 
! Отговори
$ преди 12 години
Като става въпрос за Брюксел, *** "не правят усилия да се интегрират", а когато става въпрос за България, държавата не прави достатъчно за тяхната интеграция. Егати двойния аршин! Да си прибират гадната ***,и да си я интегрират там.......!
136
0
 
27
 
! Отговори
ттт преди 12 години
Абе, какви са тези коментари? Няма ли да се вдигнем и да защитим гражданските права на нашите сънародници. Я кмета на Брюксел да ги нахрани! Вместо да дава лиди пари на евродепутати, ЕС да построи един град-сателит на Брюксел и да събере всичкото *** там. по-лесно ще се грижат за тях като са на едно място. Няма да харчат пари за проверки дали в България и Румъния им спазват правата. Българите няма да могат да правят престъплението купуване на гласове.
135
1
 
47
 
! Отговори
Атака преди 12 години
А тук в България да не би да искат да се интегрират!Ама ние винаги трябва да сме толерантни!Защо трябва да сме толерантни, за хора настанили се на наша територия и неискащи да спазват нашите права, закони и морални ценности???Аз съм твърдо рпотив такива ***!
134
0
 
54
 
! Отговори
който и да е преди 12 години
Ааа, дойдоха ли на нашата най- сетне!!! Видяха ли, че *** европеец не става, колкото и да се пънат да го интегрират. Бадева се наливат пари и потъват после някъде. Естествено е никой да не ги иска- миризливи, крадливи и необразовани. Освен това съм с две ръце за стерилизацията!
133
0
 
33
 
! Отговори
Българин преди 12 години
Айде бе, интегрирайте ги... покажете ни как става, не само да ни размахвате пръст !!!От *** и д-р Моро би се отказал да прави хора !!!!
132
1
 
39
 
! Отговори
Feeble преди 12 години
начетах се на глупости каква сегрегазия какви милиции какви стерилизации. тия белгийци не се чуват какво говорят *** ! ние сме потърпевшите понеже с нашите пари ги интегрират мен никои не ме пита каде искам да отидат данъците ми. мръсните глобалисти ни вкараха в ЕС сега ни казват че трябва и да храним тези тумори на обществото - *** !!!
131
0
 
25
 
! Отговори
Samo minavam преди 12 години
Ешалоните,товарете ги и знаете в коя посока да местите стрелките
130
0
 
1
 
! Отговори
De nada :) преди 12 години
Благодаря, 98!! Бях решила да го игнорирам :)))Тоя просто не чувал за Енрике Иглесиас,не му се сърди,толкова са му възможностите.
129
0
 
26
 
! Отговори
РОМ....! преди 12 години
И там не ни искат,трябвало и там да се работи ...що ли?
128
1
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ТАМ Е МЯСТОТО НА ВСИЧКИ ГНУСНИ *** В БРЮКСЕЛ ПРИ ТЕХНИТЕ МЕНТОРИ ОТ ЕВРЕЙСКИЯ ИМ СЪЮЗ ,НАЙ ДОБРЕ Е НА ВСЕКИ *** ДА МУ ДАДАТ ЗА ПАТРОНАЖ ПО 12 *** ,ТЕ И БЕЗ ТОВА СА СИ ОТ ЕДНО КОТИЛО И ЕДНИТЕ И ДРУГИТЕ СА МЪРЗЕЛИВИ,КРАДЛИВИ,ПОДЛИ,ГНУСНИ,*** ,КОИТО МОГАТ ДА ПРОСЪЩЕСТВУВАТ САМО ОТ ТРУДА НА ДРУГИТЕ,А ИНАЧЕ ИМ СЕ ОТДАВА, ПЕСНИ,ТАНЦИ,ТАКА ,ЧЕ СА СИ СВИРКАТ ДА СИ ПЕЯТ И ДА ОТЪРВАТ ЧОВЕЧЕСТВОТО ОТ ПРИСЪСТВИЕТО СИ
127
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
7,62 или 9 са точните милиметри за интеграция на миндианците
126
2
 
2
 
! Отговори
do 132 преди 12 години
to4no tiq turci za koito pi6e6 iskaxa na vremeto da pravqt avtonomna republika vav bg a man gustite kak to ni nari4a6 kazvame rodina na BALGARIQ E koi e po lo6iq aaaaaaaaaaaaaaaa
125
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
А пак ни говорете за интеграция!
124
0
 
3
 
! Отговори
la chica de ayer преди 12 години
Благодаря, 98!! Бях решила да го игнорирам :)))
123
1
 
32
 
! Отговори
Разумен преди 12 години
'Изданието коментира, че тези хора не правят никакви усилия да се интегрират, образоват и работят" - ха добро утро.Науката още спори кой точно калибър е най-ефективния "интегратор" за роми. А дано открият скоро, и да започне масовата им интеграция....
122
2
 
37
 
! Отговори
БГ преди 12 години
*** нямат самосъзнание, език, писменост и религия. Това са характеристиките на човешкото същество. Нека добавим, че *** не обичат хигиената, не искат да се учат и мразят да работят. Затова пък много крадат, вземат пари от помощи и се оплакват. Имали са 700 години да се интегрират, но те просто не искат да вървят напред. Такива същества са мъртъв товар върху обществото, държавата и индустрията. Те трябва да бъдат влачени от останалите, за което са нужни кански усилия.
121
1
 
41
 
! Отговори
Ха, Ха преди 12 години
Добрутро, Белгия! Ние отдавна сме в реалността...
120
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"...че тези хора не правят никакви усилия да се интегрират, образоват и работят"А, Добро Утро!!! Ами ние на Балканите какво ви пеем бре Европейци? Това не може да се интгерира.