Полицията в Брюксел прочисти жп гара от роми

"Либр Белжик": Тези хора не полагат усилия да се интегрират
Обновена: 19 сеп 2011 14:58 | 19 сеп 2011 11:10, Елка Василева
180
Полицията в Брюксел прочисти жп гара от роми
Снимка: Архив Getty Images/Guliver Photos

Полицията в Брюксел предприе днес на разсъмване акция за разчистване на Северната гара, където са се намирали 72-ма роми от Балканите, съобщават местните медии.

Според информациите имигрантите са били предварително предупредени от властите, че трябва да напуснат района и не са оказали съпротива, заради което няма задържани.

Очаква се общината да им предостави изоставен имот, където те да могат да се настанят, без да пречат на останалите граждани.

В публикация по този повод на сайта на вестник "Либр Белжик" се отбелязва, че това етническо малцинство никъде не е желано, макар неговите представители да са граждани на Европейския съюз. Изданието коментира, че тези хора не правят никакви усилия да се интегрират, образоват и работят.

В публикацията се посочва също, че най-вероятната причина ромите да се запътят към градове като Брюксел е появата на все повече националистически и крайно десни партии в техните страни, където се сформират милиции за разправа с тях. Като част от спиралата на проблема се отбелязва, че като граждани на ЕС тези имигранти нямат право на статут на търсещи убежище в Белгия.

Според изданието в Европа ромите са подложени на сегрегация, дискриминация и принудителна стерилизация.

По темата за етническите малцинства в Белгия тази сутрин вестник "Соар" публикува данните от докторантурата на Лейла ал Бахири от социологическия център към Брюкселския свободен университет. В труда си тя посочва, че част от младите мюсюлмани в кралството се радикализират.

Бахири е работила дълго в Брюксел за целите на изследването си, в което отбелязва, че радикализацията се наблюдава от няколко години и не се дължи на родителите на тези младежи или на организации, контролирани от техните родни страни.

Според нея основната причина е появата на много активни проповедници, свързани основно с „Мюсюлмански братя“ или с неосалафитите, вдъхновени от саудитския уахабизъм. Лейла ал Бахири отбелязва, че чрез религията тези младежи търсят и откриват по нов начин своето достойнство, посочва БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


180
Още по темата: ромиБелгия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
0
 
15
 
! Отговори
A преди 12 години
Върнете ни ги кремирани, моля...
58
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тези откриха ТОПЛАТА ВОДА!"това етническо малцинство никъде не е желано""тези хора не правят никакви усилия да се интегрират, образоват и работят"А питат ли ни нас, на какъв "бавен" огън се печем!Кастрация - това е изхода от тези мравуняци.
57
0
 
9
 
! Отговори
до гурбетчия преди 12 години
Да, бе, да!!! Точно български турчин, ама истински ме окраде този месец. И аз мислех, че не крадат. А и би ли ми обяснил защо точно турците ще имат ангелски крилца на гърба и ще са абсолютен еталон за морал и етика?
56
0
 
24
 
! Отговори
До 21, 53 преди 12 години
Нека Брюксел стане столица на ***, това да се гласува и по възможност най-бързи начин и всички черни миризливи микроби да се изселят към центъра на Европа.
55
0
 
23
 
! Отговори
Доктор Ох Боли преди 12 години
За каква интеграция говорим, един *** не може да бъде интегриран. Той оцелява единствено чрез кръвосмучене от организма (гостоприемник), който е нападнал. Или ще изакаш глистите и те ще оттекат в канала, или те ще ти продупчат червата... За интеграция не може да става дума.
54
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ааа, сетихте ли се, че не ставаама тука като ги караме да спазват основни правила веднага скачате, че сме им нарушавали правата.
53
0
 
17
 
! Отговори
Absolutism преди 12 години
До гурбетчия,Браво изказа се! А сега марш към мивката, защото чиниите няма да се измият и ще те уволнят като едното нищо, а работа за дървени философия няма много и освен българите ще псуваш и европейците !
52
0
 
16
 
! Отговори
Гост преди 12 години
Има доста статии как Европа е успяла да се справи с *** си през средновековието. След като ни поучава, как да ги интегрираме ние, сега, на тах отново ще им се наложи да потърсят ефикасни методи за справяне с този въпрос. Много ми е интересно как ще го направят така, че хем да е ефикасно, хем демократично.
51
1
 
14
 
! Отговори
Цецо преди 12 години
И на мен ми се ще да получа някой изоставен имот в Брюксел... някой да знае как може да стане това? :)
50
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Бойко,какво чакаш?Веднага си ги поискай-това са потенциални гласове за ГЕРБ!
49
0
 
21
 
! Отговори
До 21 преди 12 години
И от Сливен ви подкрепяме в това начинание, всички Сливналии ще дадат пари за това да интегрираме ромите в Белгия, или където Нрюксел иска да ги настани.
48
0
 
7
 
! Отговори
... преди 12 години
Na6ite kakvo 4akat ne moga da razbera....?
47
0
 
21
 
! Отговори
ETNA преди 12 години
"Изданието коментира, че тези хора не правят никакви усилия да се интегрират, образоват и работят" А, добър ден!!!!!
46
0
 
30
 
! Отговори
Absolutism преди 12 години
Мама ви европейска, чак сега се усетихте, ама и Вие играете яко кофти, когато се у Вас гадните *** ги разкарвате мигновено, но само ти пищите как ние не ги интегрираме. За *** няма интеграция, а само сопа братче
45
0
 
28
 
! Отговори
Шипка преди 12 години
Трябва евтина работна ръка за прокопаването на 2 - та тунела под Шипка, 95 % от ромите са неработещи кърлежи, паразитиращи на наш гръб, необразован и лесно манипулируем електорат, да м се каже, че под Шипка има много "жИлязо" и гледайте кво ще се случи, не 2, 4 тунела ще прокопаят! Та в тоя ред на мисли се чудя кое същество е по - издръжливо - хлебарката или ромът?
44
0
 
30
 
! Отговори
буба преди 12 години
eeee, уууу, долуууууу, не на расизмаааа!Защо не ни покажете как се интегрират бееее???
43
1
 
21
 
! Отговори
Брюкселски тъпаци преди 12 години
Това тези в Брюксел са зелени откъснати.Да почерпят челен опит от БСП как се интегрират ***.Кебапчета,бира и кючеци...................
42
0
 
17
 
! Отговори
до Иво преди 12 години
Защото мюсюлманите в България са предимно турчеещи се ***, религия - ислям, език - ***. На местна почва объркването е сигурно. А ако и там ги смесват - прави си изводите. Не можеш да интегрираш човек, който счита за голямо геройство да те излъже, окраде, измами. За когото "тарикатлъкът" е жизнено кредо. А за средновековните "ЦЕННОСТИТЕ" на исляма да не говорим. Ще стане дълга и широка.
41
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
най-лесния начин за решаване на проблема с *** е доброволна стерилизация.Те за 2000 лв си продават бъбреците, защо мислите че за 2000 лв няма да се стерилизират доброволно.Само някой трябва да събере парите. Аз лично нямам нищо против да въведат дакъм за фонда за стерилизация на ***.
40
1
 
21
 
! Отговори
Д-р Йозеф Менгеле преди 12 години
Колеги, крайните изказвания предлагам да бъдат забравени! Ние сме членове на ЕС и не е редно да говорим такива неща! Всички сме хора на този свят! *** могат да бъдат много полезни за медицината, дайте ми ги само насам и с една стрела ще ударим 2 заека - проблемът с *** ще се реши и медицината ще напредне с големи крачки!