"Росатом" влага парите за АЕЦ "Белене" в Чехия, Унгария...

Средствата няма да отидат за "Козлодуй", обяви Сергей Кириенко
Обновена: 21 юни 2012 15:20 | 21 юни 2012 13:35,
379
"Росатом" влага парите за АЕЦ "Белене" в Чехия, Унгария...
Кириенко готви нови инвестиции. Снимка: Reuters

Руската държавна компания "Росатом" е готова да вложи средствата, които бяха освободени от инвестиции в строителството на българската АЕЦ "Белене" в изграждане на атомни централи в Чехия, Великобритания и други страни, заяви ръководителят на компанията Сергей Кириенко, цитиран от ИТАР-ТАСС.

Още по темата

"Росатом" е била готова да финансира "Белене" и с над 50% и тези средства няма да отидатза "Козлодуй", подчерта Кириенко.

Ръководителят на руския концерн отбеляза, че руската страна "трябва да балансира всичко - дали е възможно парите да бъдат използвани в Чехия или все пак да бъдат насочени към "Козлодуй".

"Има и други варианти", допълни той, посочвайки Словакия, Унгария и Великобритания, които също планират да построят атомни централи.

На 2 юли изтича срокът за подаване на заявки за устие в търга за чешката АЕЦ "Темелин", уточни Кириенко, цитиран от БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


379
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
315
3
 
1
 
! Отговори
до 346 преди 12 години
кажи нещо смисленно ама как като нищо друго незнаеш освен бла-бла :)))
314
5
 
0
 
! Отговори
до 345 преди 12 години
кажи нещо смисленно ама как като нищо друго незнаеш освен бла-бла :)))
313
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
а свободната енергияе това от което треперят и руснаци и американци защото завинаги ще освободи хората от зависимост към горивата. Само Китай подрепя новите енергийни технологий защото са силни и независими от руснаци, американци и еврей:) В русия има много евреи в нефтения, атомния и газовия бизнес както и в правителството и те дърпат конците. Не очаквайте нищо добро от руснаците, те искат д ави подчинят както и американците. Бъдещето е да се работи за свободната енергия и за независимост
312
2
 
5
 
! Отговори
Компресора преди 12 години
Гас има само в твоя гъс.
311
2
 
6
 
! Отговори
345, преди 12 години
Бла- Бла.
310
13
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Китайците също работят по машини за свободната енергия и строят с американски реактори Westinгhouse които са най-добре разработените ректори засега и много понадеждни от руските. Могат да работят с различни видове атомно гориво а не само с един вид като руските което поставя страните с руски реактори в зависимост което е и целта на руснаците. Защо руснаците дават оръжия на правителството в Сирия да избиват жени и деца? Защото Сирия има много гас който ще свали цената на руския гас за Европа.
309
5
 
22
 
! Отговори
ФАКТ преди 12 години
Не знам защо *** си мислят, че стават по- оригинални като *** по Русия. Стават по- *** просто.
308
1
 
9
 
! Отговори
до 330 преди 12 години
Хаяхахахахахах :)))) къде си видял Централа да работи 20 години без прекъсване бе "ЕНЕРГЕТИК" и други разгоди няма да имаш така ли ???? ми само лихвата на финансирането 800-900 млн лв на година бе :) ЕНЕРГЕТИК :))) хахахахахахах
307
0
 
1
 
! Отговори
още преди 12 години
Тия са като ИзиКредит - дават 100 / връщаш 1000,ако не искаш има други,които ще клъвнат,техното не се губи!
306
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Току що съобщиха ,чр Франция събаря всчиките си АЕЦ и започва да строи само руски.От следващия месец РЕНО и Пежо минават на монтаж на Волга и Мосвич 412.Само ние сме глупаците дето не се решихме за АЕЦ и спряхме мега завода в Ловеч за МОсквич 408.
305
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Халал да им са!Много ми е интерено как Англия ще стро руска АЕЦ.Със същия успех руснаците могат да построят в Ангия завод за лади и телевизори Темп.
304
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
стига с тази атомна енергия. отпадъците са голям проблем и се трупат с годините. не трябва само икономическата полза да се гледа а и екологията и да се произвежда чиста енерия. В България има много слънчеви дни, и вятър и има много решения за енергията. Има и друг вид свободна енергия която с еполучава само от специални системи и се нарича свободна енергия и там е бъдещето понеже системите за получаване няма да са скъпи а енергия е неизчерпаема и безплатна и напълно екологична
303
2
 
9
 
! Отговори
тцЪ преди 12 години
Германия защо не се отказва от руските пазари? Полша, Чехия - защо? Те са отнесли много по-големи несправедливости от СССР, отколкото ние, защо не спират руските инвестиции? Защото просто имат интерес.
302
10
 
18
 
! Отговори
тцЪ преди 12 години
На вниманието на всички, плюещи Русия. Вие осъзнавате ли, че в момента отритваме страната с най-големи ресурси? Страна, захранваща цяла Европа с газ? Страна с все още не експлоатирани и непроучени златни залежи? Страната с най-големия горски фонд (възобновим ресурс)? Страна, в която ИМАХМЕ пазар за наши стоки, но лекомислено зарязахме "щото било комунистическо"? ТЕ могат да намерят пазар за техните стоки (газ, ел енергия, военна техника) Ние разбихме ЕДИНСТВЕНИЯ си пазар - а именно Руския
301
5
 
10
 
! Отговори
До 331 преди 12 години
Не всички българи са ти братя .Лично аз не искам да бъда брат на надъхан русофоб ,като теб !
300
10
 
3
 
! Отговори
Българин преди 12 години
Като четеш тук разбираш, че има *** дето вярват, че руснаците правят всичко безплатно. Толкова ни обичат, че направо биха ни дали без пукнат грош цяла АЕЦ, даже две, защото сме ...братушки?!Американците били империалисти. 100%, даже 200% е така! Но такива са и вашите руски братушки, гадни империалсти! Който не чувства всеки българин свой брат вика брат на други. За мен братя са българите, руснаците и каквито и да са други не са ми братя!
299
4
 
3
 
! Отговори
ДО 326 и 312 преди 12 години
"В момента пазарните цени, по които АЕЦ Козлодуй изнася енергията, са между 72 и 75 лева за мегават, поясни още Добрев" ОТ ЕНЕРГЕТИК2000 MW2000 MW х 24 часа х 365 дни х 20 години = 350 400 000 MWh х 73 лева /цена за 1 MW/ = 25 579 200 000 лева или 12,5 млр. евро Ето ще има и за заплати, гориво, поддръжка и даже и да почерпат :)))
298
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Прав ви път братушки! В този случай не ни подкрепят (както са го правили много пъти в историята), напротив искат да ни подчинят тотално.
297
0
 
1
 
! Отговори
ДО 326 преди 12 години
ОТ ЕНЕРГЕТИК"В момента пазарните цени, по които АЕЦ Козлодуй изнася енергията, са между 72 и 75 лева за мегават, поясни още Добрев"
296
1
 
13
 
! Отговори
ДоТаня от Варна преди 12 години
Човек , осъзнай се ! Смяташ ли ,че в Украйна (Чернобил) и в Япония (Фокушима) са лекомислени , та продължават и развиват ядрената си енергетика .Ако се плашиш от българските специалисти , то все пак атомните централи са под международен контрол.Разбира се трябва да се мисли за децата , внуците и правнуците и затова е по-добре да им оставим развита енергетика , а не скъпия ток от вятърните въртележки и препоръки да се топлят на свещи .