В Лос Анджелис разменяха огнестрелно оръжие за подаръци

Това е пета подобна акция в Града на ангелите
Обновена: 27 дек 2012 14:52 | 27 дек 2012 10:37, Елка Василева
28
В Лос Анджелис разменяха огнестрелно оръжие за подаръци
В Лос Анджелис проведоха акция за предаване на огнестрелно оръжие. Снимка: Reuters

Жителите на Лос Анджелис доброволно размениха вчера над 1000 броя лично огнестрелно оръжие за подаръци от градските власти, предаде ИТАР-ТАСС. Според представители на полицията сред предаденото оръжие има поне 20 автомата, десетки пушки, полуавтоматични пистолети. В средата на деня желаещите били толкова много, че възникнали опасения, че картите за подаръци ще свършат.

"За един брой огнестрелно оръжие даваме карта за подаръци на стойност от 25 до 200 долара. Има граждани, които получиха не по-малко от хиляда долара," отбеляза местният полицай Дъглас Маккинли.

Мнозина американци на опашката признаха, че са се сдобили с оръжие, за да защитават дома и семейството си, но нито веднъж не са го използвали. "След трагедията в Нютаун решихме да се отървем от оръжието в къщи, понеже децата ще навлязат в тийнейджърска възраст. Така ще ни бъде по-спокойно," сподели за агенцията Лиз, която замени за подаръци пет броя лично оръжие.

Вече за пети път в Града на ангелите се организира акция за изкупуване на огнестрелно оръжие. На собствениците се предлага, запазвайки анонимност, да разменят арсенала си за карти за подаръци или сертификати от големите търговски центрове. За пет години властите успяха да изкупят почти 10 000 броя оръжие и да снижат нивото на престъпност по улиците с 20 процента. Според полицейската статистика три милиона жители на мегаполиса притежават легално огнестрелно оръжие, пише БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Не е идиотизъм да притежаваш оръжие. Има щати, в които светата троица Бог-Оръжието-Страната не може да бъди пречупена.
3
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Този, който е решил или му е вменено да убие винаги ще намери начин да го направи, та дори и с ледена висулка. Цялата работа е в това да им вземат оръжието на американците.
2
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
В резултат на идиотизма на американците да притежават лично оръжие в САЩ убийствата с огнестрелно оръжие са близо 40 пъти повече на 1 милон жители спраямо Европа! Уж оръжието давало някаква сигурност, но де факто се получава, че много хора с психични отклонения се сдобиват лесно с оръжие и редовно правят масови убийства и сигурността не само не се увеличава, а напротив!
1
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Генезиса на проблема не е в притежанието на оръжие, а в главите на американците. Тази инициирани случаи на масови убийства чрез програмиране на самоличността имаха за цел да формират общественото мнение в дадена посока, а тя именно е, че да имаш оръжие е опасно и трябва да се отървеш от него. И ето, решението да се изземва личното оръжие не закъсня, каквато беше и целта на тези инсценирани убийства. На някой отвисоко не му харесва робите да притежават оръжие.