На Острова използват България като изкупителна жертва

Посланик Димитров: Представянето на българите е обидно
Обновена: 7 мар 2013 15:20 | 7 мар 2013 07:49, Елка Василева
123
На Острова използват България като изкупителна жертва
Продължаващият дебат във Великобритания несправедливо набеждава България. Снимка: архив, Reuters

България е използвана като изкупителна жертва от британски политици, казва българският посланик в Лондон Константин Димитров пред вестник "Дейли телеграф". Той определя представянето на сънародниците ни като "обидно", а понякога "граничещо с клевета".

Като реакция на продължаващите от седмици враждебни публикации за възможния наплив от източноевропейци във Великобритания посланик Димитров казва, че е "крайно неприемливо" българите да бъдат описвани като потенциална заплаха за източване на социалноосигурителната система. Той не назовава конкретна партия, но очевидно най-голяма тревога за България буди Партията за независимост на Обединеното кралство, която постави имиграцията и евентуалния наплив от румънци и българи в центъра на политическите дискусии, пише "Телеграф".

В интервюто за медията, дадено в посолството в Лондон, Димитров отбелязва, че вътрешната политика понякога има нужда от чуждестранни изкупителни жертви и че това е причината за целия шум. Той обаче предупреждава, че представянето на България като проядена от организирана престъпност и корупция държава, от която ще тръгне поток от "нежелани чуждоземци", е създало "изключително негативна обществена и медийна атмосфера".

Г-н Димитров допълва, че продължаващият дебат несправедливо набеждава България, създава ксенофобия и почва за враждебност или дискриминация срещу сънародниците му, пише вестникът.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


123
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
СТИГА СТЕ ДАВАЛИ ПОМОЩИ НА *** И СТИГА СТЕ ГИ РАЗВЪЖДАЛИ
48
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
НЕ НИ ИСКАТ ЗАЩОТО СМЕ БЕДНЯЦИ А КОЙ Е ВИНОВЕН ЧЕ СМЕ БЕДНИ -----ПОЛИТИЦИТЕ ДЕТО НИ ОКРАДАХА
47
1
 
15
 
! Отговори
до 38 преди 11 години
Между другото Дънкан Маклауд е шотландец, а нито шотландците, нито уелсците, нито ирландците обичат Великобритания (измислената държава на англичаните)
46
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Не ходете там,никой не ви е канил !Тук идват Англичани,ама не да работят,а да си оставят паричките,па ако ще и алкохолици да са,нали си плащат.Да не говорим колко хора излъгаха нашите бизнесмени,като им продадоха вече продадени къщи.Никога не съм бил в Англия,никога няма да ида,не ме интересуват,ама хич даже,за тях *** OFF !
45
0
 
4
 
! Отговори
ДИВЧО преди 11 години
До нали и уелсците-също!
44
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Да се надяваме,че глобалното затопляне ще потопи части от острова и ще разсели надутковците като евреите.
43
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ЗАЩО ТРЯБВА ДА УЧА АНГЛИЙСКИ
42
1
 
26
 
! Отговори
inatut преди 11 години
Докато са се втренчили в 40000 българи - емигранти, ги шият 1000 000 Индийци, още толкова пакистанци, арабели и пр. Живи и здрави да са.. След 50 г. с Индийската Англия ще се разберем :)
41
1
 
14
 
! Отговори
нали преди 11 години
Сещате се защо отклоняват вниманието върху нас?!Защото добрите шотландци се готвят да им го забодат!Ще вият и те като умряло куче!Защо си мислят че и ние ги обичаме?В историчестки план нищо добро не сми видели от тях!
40
1
 
14
 
! Отговори
човеколюбци преди 11 години
Свинята Чърчил по време на втората св.в. се е произнесъл по въпроса,че София трябва да бъде срината със земята и на нейно място да се засадят картофи.
39
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
И НИЕ НЕ ИСКАМЕ ПИЯНИТЕ АНГЛИЧАНИ КОЙТО СИ КУПИХА ИМОТИ ИЗ ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ И ПИЯТ ПО ЦЯЛ ДЕН ТУКА ИМАМ СЪСЕДИ АНГЛИЧАНИ НЕ ИЗТРЕЗНЯВАТ
38
2
 
16
 
! Отговори
inatut преди 11 години
Англичаните винаги са ни мразили. Още от турското робство. Организирали са специални хунти, които да "вдигат мюсулманското население срещу българската власт" - Сенклер, Берлинския договор, Първата световна, Втората и т.н. Каквото и да направим - винаги ще ни мразят.
37
1
 
11
 
! Отговори
Свилен преди 11 години
Както каза един известен футболен бос "Дис бритиш хомосекшуъл броук дъ гейм" :)
36
1
 
25
 
! Отговори
ЗАЩО СА ТАМ?! преди 11 години
Щом е така- отзовавайте всичките ни евродепутати- ЯВНО НИЩО НЕ СА СВЪШИЛИ! И да върнат взетите си еврозаплати в полза на пенсионери и деца в България!
35
4
 
20
 
! Отговори
Бат Ицо преди 11 години
Не знам що за човек трябва да си за да отидеш в Англия - страната с най- лошото време в Европа и с най-грозните жени
34
3
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Защо да се обиждаме на една хомосексулна държава Великобритания. Пълен IGNORE и това е.
33
27
 
7
 
! Отговори
ДЪНКАН МАКЛАУД преди 11 години
АЗ СЪМ АНГЛИЧАНИН И НАИСТИНА НЕ ВИ ИСКАМ ТУКА В АНГЛИА..БЪЛГАРИ..НЕ ВИ ОБИЧАМЕ..ИМАМ ПОЗНАТИ НАЕЛИ БЪЛГАРИ..ЩЕ ИМ ПРЕПОРЪЧАМ ДА ГИ ИЗГОНЯТ НА СЕКУНДАТА.
32
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Притрябвало ми е да ходя в тая Англия. Скоро време ще имат огромни проблеми с всичките индийци и араби, които приютиха покрай икономическата си изгода с тези страни. Те се размножават като зайци и искат една по-различна Англия, управлявана от шариат. Нека България им е крива, ние сме малък народ, а техният истински проблем с имигранти тепърва предстои.
31
0
 
10
 
! Отговори
31 преди 11 години
Да, а пък крал Артур в първи клас е свил закуската на хан Аспарух. Историята грее, но не ни топли.
30
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Англичаните незнам за, какви се имат, не всички искат да ходят да им мият чиниите и да им берат краставиците и да им чистят на*каните къщи в мрачната държава. Много хора си мислят, че там ще са по-добре, но си остават същите ***, както и в Българиа единици са тези, които могат с възможностите си да си осигурят по-добра работа и живот, така, че да не се лъжем, че там е много хубаво - там всеки ходи от безпаричие.