Бомбите в Бостън поставени в тенджери под налягане

В тях имало парчета метал, пирони и сачми
16 апр 2013 21:58,
101
Бомбите в Бостън поставени в тенджери под налягане
Снимка: БТА

Експлозивите за бомбените атентати в Бостън са били поставени в шестлитрови тенджери под налягане, скрити в оставени на земята черни платнени торби. Това обяви днес източник, запознат с разследването, предаде Асошиейтед прес.

По думите на източника, пожелал анонимност, в тенджерите е имало парчета метал, пирони и сачми.

Още по темата
 По думите му следователите са събрали някои от компонентите на бомбите, но още не са установили какво е било използвано за детониране на експлозивите, предаде БТА.

Трима души загинаха, включително осемгодишно момче, а над 170 са ранени от двете експлозии, станали край финалната линия на Бостънския маратон.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


101
Още по темата: бостънатентат
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
4
 
3
 
! Отговори
Ким Ир Сен преди 11 години
Това не бяха бомби бе *** а зарята по случай рожденния ми ден.
59
2
 
6
 
! Отговори
До Крис преди 11 години
Грешиш! Северна Корея ще бъде виновна :)
58
3
 
6
 
! Отговори
Крис преди 11 години
Сега или Иран или Сития ще са виновни...
57
0
 
14
 
! Отговори
gogo преди 11 години
Дайте да залагаме: аз казвам - атентаторите ще са от Иран. Хизбула, разбира се, щото на Нетаняху не му мина номера, след "атентата" в Бургас и Европейския съюз отказа да приеме организацията им за терористична.
56
4
 
2
 
! Отговори
До един по долу преди 11 години
Пишеш глупости. Тоя взривен материал трябва да са го извадили от някой пиратски кораб край бреговете там. Каква селитра в съвременните ВМ бе братовчед.
55
1
 
14
 
! Отговори
Един друг преди 11 години
в никакъв случай не одобрявам невинните жертви, но ето 1 въпрос за 1000лв-коя е единствената нация използвала атомно оръжие с/у др. хора.А,че си горд-евала,то др.не остава
54
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Леле, ако ги бяха сложили в бойлери, сигурно целият град щеше да си замине!
53
5
 
15
 
! Отговори
123 преди 11 години
На бас, че ще посочат за организатор на атентатите Северна Корея, подпомогната от Иран и режима в Сирия. Този филм вече сме го гледали!
52
12
 
10
 
! Отговори
сектор Кабул преди 11 години
Ние сме в състояние на война с империята на злото. Всички средства са позволени. Ще отмъстим за всеки убит от американските терористи и бандити! Смърт на Америка!
51
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ZA AMERIKANZITE GOLIAMA BOMBA KAKVI SA TIA TENDZARI
50
7
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Смешно е да четеш такива рецензии,не забравяйте ,че става дума за долни и мръсни терористи,които убиват невинни,що за мислене имате,засрамете се починало е и дете,явно малко хора са останали в България,които все още имат някаква човещина и мозък.....жалко
49
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
сега ще намерят виновните - сигурно в Сирия или Корея.....познати сценарии... демократични..
48
0
 
11
 
! Отговори
НСС до 59 преди 11 години
Частично е вярно, но зависи. Не случайно, в повечето европейски градове, включително в САЩ, кошчетата за *** поставени на тротоара имат специален дизайн, така че ако се постави в тях нещо да гръмне, посоката наудара да бъде канализирана нагоре, като разпръскването настрани се ограничава. В конкретния случай, тенджара под налягане би действала по същия начин, ще ограничи щетите. Като се има пред вид и кадрите от събитието, с много бял дим, това означава слаб взривен материал с много селитра..
47
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Hans RusКОЙ ЗНАЕ ДЯДО ТИ КАКЪВ ПАРТИЗАНИН Е БИЛ.***!
46
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
57ми - колкото повече му се пречи на взривното вещество, то експлозията е по ефективна. Поне така ни учиха в казармата, когато взривявахме разни неща :)
45
7
 
17
 
! Отговори
HCC преди 11 години
Явно направилия изявлението служител никога не е виждал тенджъра под налягане! Това нещо е направено да издържа 20 атмосфери, при това е с конструкция, която прави така, че ако налягането се повиши още, да изхвърчи капака нагоре. Трябва да си адски адски адски ***, за да направиш такова устройство в тенджъра под налягане, която ще обезсмисли до голяма степен експлозията.Извод: Или превода не е точен или сме свидетели на турбо тъпо изказване!
44
3
 
37
 
! Отговори
Житан преди 11 години
Трима убити в САЩ е трагедия,но хиляди в други страни е статистика!
43
0
 
8
 
! Отговори
bg преди 11 години
100 000 ubiti irak4ani e mnogo konservativna cifra.
42
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Нормално за страна която води войни по цял свят!
41
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Аматьори, американската армия ползва далеч по ефикасни оръжия. само в ирак има над 100 000 невини деца и младежи убити да не говорим колко ранени от американците. Сега за 3 жетрви са готови кръв да пият цял свят. Ако трябва да плаща справедливо Америка за стореното по цял свят, всеки втори американец трябва да пострада. Не може за да ти е евтин бензина или бананите да убиваш хора. Не че го искам искам, такива са законите във вселената. "Ако нож вадиш от нож умираш"