Трима са убити, над 140 ранени при експлозиите в Бостън

Ще открием извършителите, зарече се Обама
Обновена: 16 апр 2013 15:11 | 16 апр 2013 06:43,
243
Трима са убити, над 140 ранени при експлозиите в Бостън
Снимка: БТА

При бомбените експлозии на Бостънския маратон има трима убити и над 140 ранени, предаде Асошиейтед прес. Осем болници съобщиха, че са приели общо най-малко 124 души. От тях най-малко 15 са в критично състояние.

Си Ен Ен съобщи за най-малко 144 ранени, от които 17 в критично състояние, а 25 - в тежко. Един от тримата убити при експлозиите е 8-годишно дете.

Раните са от порязвания и натъртвания до ампутации. Много от пострадалите са получили наранявания на долните крайници и рани от осколки. Някои са с пукнати тъпанчета.

Президентът на САЩ Барак Обама обеща, че ще бъдат открити извършителите на бомбените експлозии в Бостън, предадоха световните агенции.

"Все още не знаем кой е направил това и защо и хората не трябва да избързват с изводите преди да разполагаме с всички факти", заяви Обама в телевизионно обръщение около три часа след двете бомбени експлозии.

Още по темата
В тазгодишния Бостънски маратон са участвали 26 000 души. Бостънският маратон е най-старият в света и се организира от 1897 г. В него традиционно участват над 20 000 души, а публиката достига до половин милион души.

Трета експлозия разтърси обществена библиотека в Бостън. Пострадали няма. Според полицията няма връзка между двете засегнати от експлозии места в Бостън.

Обама заяви, че е наредил на федералното правителство да увеличи мерките за сигурност в цялата страна според необходимото.

Обама е в контакт с федерални правоохранителни агенции и властите на щата Масачузетс след експлозиите. Белият дом все още не знае кой е планирал и извършил експлозиите на Бостънския маратон, но третира случая като терористична проява, предаде Ройтерс.

Двете камари на Конгреса на САЩ почетоха с минута мълчание жертвите на взривовете, предадоха Асошиейтед прес и ИТАР-ТАСС.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


243
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
96
3
 
5
 
! Отговори
1 преди 11 години
Много изперкали врагове имат Сащ
95
2
 
3
 
! Отговори
до 132 преди 11 години
ама смотлооооо ууу
94
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До 132: ти ква си ***?
93
1
 
7
 
! Отговори
до 128 гербера преди 11 години
Тогава марш с ибрика при вожда си, точно сега се напъвал във WC-то !!!
92
3
 
14
 
! Отговори
беге преди 11 години
вече го познаваме този сценарий. сега САЩ ще обвинят хизбула и ХОП! имаме си повод за инвазия на иран с цел спасяването на балонената икономика на САЩ. само че иран няма да се дадат лесно. това е редовна американска практика. 11 септемвер и т.н. всичко е постановка. тапи американци - ***
91
1
 
6
 
! Отговори
100 до 105 преди 11 години
Да, това е вярно донякъде и сигурно има мнозина, които вярват, че в името на доброто се водят войни. Това не смятам, че е хубаво, нито ги хваля заради това. Нито мисля, че е добро да се избиват хора.Но ми харесва, че има нация, която вярва в доброто. Че има хора, които след взрива се втурнаха да помагат. Ако това беше тук - дали щеше да има толкова много хора, които да тръгнат да помагат, рискувайки собствения си живот? За жалост, се съмнявам, че биха.
90
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
трябва да има 2 форума към новините един за комунисти и подобни и друг за нормални хора. трябва да ги изолираме тези някак си. нормален човек не може да се радва на такива новини.
89
12
 
9
 
! Отговори
най обичам да мразим преди 11 години
какво значи те са си виновни , децата който са пострадали , семейства ли ? Гнусни *** и *** злобни , бедни и нещастни душички който пишат злобни коментари .
88
2
 
9
 
! Отговори
морски преди 11 години
Не може да бомбардираш целия свят,да избиваш милиони невинни хора и накрая да останеш ненаказан.САЩ умишлено търсят този подход за да продължат имперските си амбиций по света.
87
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Т.н обикновени американци стават професионални войници и отиват да стрелят и убиват хорав чужди държави за ПАРИ.Изнасилват,гаврят се с цивилни.А в т.н им родина ги обяват за героиФЕД печата пари, те живеят на кредит,а целия свят и вие ги плащате с инфлация.За да обичаш този който те мачка трябва да си мазохист
86
0
 
0
 
! Отговори
Бай Димо преди 11 години
до 122 - да се чете: капитализма и комунизма
85
0
 
14
 
! Отговори
анонимен преди 11 години
*** на управлението на САЩ е,че докато не си изпати, не разбира, че не трябва да подобни неща на другите.То създаде талибаните,Ал Кайда, ръчка сега в Сирия,където се е събрала цялата *** от терористи и за какво - да паднел Асад.Още малко ще повярвам колко са загрижени за сирийския народ...нека се грижат за собствения си народ,да не предизвикват финансови кризи и не подхранват терористите...тогава светът ще стане малко по-добър...Странното е,че има хора да им вярват
84
5
 
11
 
! Отговори
Бай Димо преди 11 години
Американците са *** ***. Още си вярват, че са нация номер едно във всичко и че живеят в американската мечта. Така е - капитализма и капитализма убиват еднакъв брой мозъчни клетки.
83
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Вие не сте добре, бе хора ! Как може да се радвате на смъртта на невинни жертви?! Като *** толкова си мислят, че Америка им е виновна за всички проблеми да бяха атакували военни или политически цели.
82
3
 
11
 
! Отговори
Тракторист преди 11 години
Поредната "терористична" атака на правителството на САЩ което упражнява геноцид над собственото си население. Нещата вървят по план! Поредната изява поръчана от Групата от Билденберг, гадните рептили и илюминати. Гадна работа! Жалко за обикновенния американски гражданин който и идея си няма за какво иде реч,...дупе да им е яко!
81
2
 
6
 
! Отговори
До подлогите на Герб преди 11 години
Аз искам да се обърна към сподвижниците на партия Герб:Не се чудете драги,това са хора,които са постоянно във война и трябва да очакват подобни неща. Те са си виновни!
80
0
 
8
 
! Отговори
За доброто 100 преди 11 години
Доброто и злото са въпрос на гледна точка. Американците създават конфликтите и след това ходят да ги потушават, като в крайна сметка забравят да си тръгнат. Ако над Ирак или Афганистан бяха изсипали милиардите, които изразходваха за оръжие и войници, народите им щяха да се покръстят и да приемат американско гражданство. Няколко хиляди "вярващи в доброто" умиротворители се завърнаха в чували в родината си, но това не разваля имиджа на "доброто", важно е нагушените още да да гушат.
79
1
 
1
 
! Отговори
orce преди 11 години
Samo e prasanje koj e slednata zrtva za da demokratskiot ZAPAD udari zestoko.Nema nikakva dilema deka sami si gi isprovocirat teroristickite napadi za napad na nekoja drzava.Pa eve da se potsetime kaj e hemiskoto oruzje na Sadam,sto se sluci so novite demokrarski sili vo Sirija .Ma se se toa najbrutalni zaveri ednostavno NATI i USA se nalgplemi sotono i zverovi na zemjinata polutopka
78
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Почнаха с провокациите еврейските ***. Вече имат повод да ударят Иран.
77
3
 
12
 
! Отговори
varg преди 11 години
Това е работа на ЦРУ.