ООН към ЕС: Не връщайте бежанци в България, там е нечовешко!

Българските власти не осигурявали храна и медицинска помощ
Обновена: 3 яну 2014 15:07 | 3 яну 2014 14:58, Елка Василева
201
ООН към ЕС: Не връщайте бежанци в България, там е нечовешко!
Снимка: Булфото

Върховният комисариат на ООН за бежанците (ВКБООН) призова страните от Европейския съюз да не връщат бежанци обратно в България заради нечовешките условия за търсещите убежище в страната, предадоха ДПА и Асошиейтед прес.

ВКБООН призова ЕС временно да прекрати прилагането на Дъблинската конвенция, която задължава страните членки да връщат бежанците в първата държава, през чиято територия те са влезли в Съюза.

Според ВКБООН българските власти не предоставят основни услуги като доставки на храна и медицинска помощ, държат мигрантите в лагери без основателни причини и отлагат тяхната регистрация, пише БТА.

"Агенцията установи, че търсещите убежище в България са изправени пред действителен риск от нечовешко и унизително отношение заради системни слабости в условията за приемане и в процедурите за даване на убежище", заяви говорителят на ВКБООН Бабар Балох.

В края на миналата година комисарят по човешките права на Съвета на Европа Нилс Муижниекс призова: "Не връщайте сирийци в България - там е лошо!". Според него в страната ни бежанците "имат неадекватни условия".

В свой доклад "Амнести интернешънъл" пък посочи, че в България бежанци живеят в окаяни условия във фургони, порутени сгради и палатки. Много от тези, които са рискували живота си, за да стигнат дотук, или са връщани обратно, или задържани в наистина жалки условия с недостатъчно храна, вода и медицински грижи, заявиха от организацията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


201
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
136
27
 
8
 
! Отговори
ТУРЧИН преди 10 години
САМО ОТ БЪЛГАРИНА МОЖЕ ДА СЕ ОЧАКВА ТАКАВА ГЛУПОСТ
135
5
 
14
 
! Отговори
Действително преди 10 години
Имало едно малко градче там работел като градинар самотния човек ,но дошла криза ,"жълтите павета не дали пари за червени рози " човека останал без работа 3 години- накрая в бърза помощ го прибрали оказало се, че последно е ял сухи диви плодове преди седмици ,не е казал на никой ,че гладувал от гордост и починал горд ,но не тази горделивата гордост ,а гордостта на светец .Хората били потресени и всеки на друг си казвал "Ех защо не поиска от мен щях да му дам".
134
4
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Да ги приютяват ционистките *** от Отворено Общество,ИПИ,Прозрачност без граници,както и"видните"журналисти и политолози Иво Инджев,Огнян Минчев,Евгений Дайнов,Люба Кулезич и останалите сороски храненици.Също така президентското подобие Росен Плевнелиев и приличащата на краварка от ТКЗС Кристалина Георгиева,които ни насадиха на тези пачи яйца.Само че точно тези иначе доста устати типове като стане въпрос за бежанците и веднага се изпокриват в миша дупка.
133
2
 
7
 
! Отговори
hehehe преди 10 години
abe xora te za sobstvenia si narod niamat grija vie za chyjdencite pishete .
132
2
 
20
 
! Отговори
Темида преди 10 години
"държат мигрантите в лагери без основателни причини " е трябва да затрият някого ли ?
131
4
 
52
 
! Отговори
detelina преди 10 години
ЕС, НИ ЗАРОБИХА,КОЙ КАЗА ДА СЕ ЗАТВОРЯТ 1,2,3 И 4 РЕАКТОР, ПО ЧИЕ НАРЕЖДАНЕ БЕ УНИЩОЖЕНО СЕЛСКОТО НИ СТОПАНСТВО, ПО ЧИЕ НАРЕЖДАНЕ БЯХА УНИЩОЖЕНИ ЖИВОТНИТЕ У НАС, ПО ЧИЕ НАРЕЖДАНЕ СЕ ЗАТВОРИХА ФАБРИКИ, ЗАВОДИ,ВСИЧКО СИ ИМАХМЕ!ЗА ДА ИМ ВНАСЯМЕ *** ЗА ДА ПРОСПЕРИРА ТЯХНАТА ИКОНОМИКА, А НИЕ ДА ТЪНЕМ В МИЗЕРИЯ!ДА, ЗА ТОВА СА ВИНОВНИ АЛЧНИТЕ НИ ПОЛИТИЦИ, ПРИБРАХА КОМИСИОННИТЕ, А НАРОДА ДА, ГО ДУ*А!24 ГОДИНИ -ВИНА ИМА, ВИНОВНИ НЯМА!НЕВЕРОЯТНО, НО ФАКТ!ВСИЧКИ ПОЛИТИЦИ СА ЗА ЗАТВОРА!
130
4
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Българите живеят в палати , изхвърлят прекалената им храна на кучетата и за всеки има лекар на лично разположение ! Гадни хора ! А бежанците са крайно дискриминирани ! АЛО ООН и ЕСщо си не гледате работата !
129
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Междублоковото пространство си го чистим или сами, или плащаме на чистачка,копаем си сами розите пред блока и това ме радва.Не харесвам хората,които обиждат другите за да изтъкнат себе си.Българите трябва да се уважаваме взаимно и да вземем живота си в свои ръце.Харесвам ромите,които чистят улицата и ги уважавам.Уважавам и туркините ,които продават на сергии на пазара.Защо сте се овълчили така?
128
3
 
35
 
! Отговори
супер преди 10 години
тук няма нищо общо с гостоприемността на българина. Като сте толкова гостоприемни, защо не поканихте на гости деца сираци, турци, *** копанари на новогодишната си софра, те са част от България? Не смесвайте еврейте които сме спасили и тези неканени ислямисти. Едните са родени пораснали сред нас и не са били срещу нас, А тези като стъпят тук ще ни колят и избиват като ***. Където има ислям, християните страдат и ги избиват. Мислете добре облъчени европеидни сдуханяци. Промиват ви мозъците
127
5
 
36
 
! Отговори
ГУРБЕДЧИЯ преди 10 години
ДО АНОНИМЕНСЕГА ЩЕ ГО НАЩИША БАВНО,ЗА ДА РАЗБЕРЕШ-ЕТО ТИ НЯКОЛКО ВЪПРОСА,НАМЕРИ ИМ ОТГОВОРА И ГОТОВО-КОЛКО БГ БАНКИ ИМА СЕГА В БГ И КЪДЕ ОТИВАТ ПАРИТЕ ОТ ТЯХ,КОЛКО Е ЛИХВЕНИЯ ПРОЦЕНТ В БГ И КОЛКО В ЕВРОПА,КЪДЕ ОТИВАТ ПЕЧАЛБИТЕ ОТ ВЕРИГИТЕ МАГАЗИНИ И КОЛКО ОТ ТЯХ СА БГ,КОЛКО СА БГ РАЗПРЕДЕЛИТЕЛНИТЕ ДРУЖЕСТВА И КЪДЕ ОТИВАТ ПЕЧАЛБИТЕ.Е ЗАТОВА ТИ ГОВОРЯ.РАБОТЯ В ЕВРОПАТА.АКО В БГ ИМАШЕ РАБОТА ДЕН НЕ БИХ СТЯЛ В ШИ*АНАТА ЕВРОПА.
126
8
 
8
 
! Отговори
Rumen преди 10 години
ТОТАЛЕН ПРОВАЛ. ГЛАДНИТЕ СИИРИЙСКИ ДЕЦА ИСКАТ ОСТАВКИ В МИНИСТЕРТВОТО ОТГОВОРНО ЗА ТОВА БЕЗУМИЕ.
125
3
 
43
 
! Отговори
супер новина преди 10 години
Една хубава новина за България. неидвайте тук джихадисти, терористи и ислямисти. България не ви иска, отивайте да ядете ресурсите на тези дето ви крадат и ви предизвикват войните. ние сме бедни и не сме крали от вас нито ви се месим в политиката и ние страдаме като вас от същите интересчии. Успех в Германия. Там е само с една идея по-добре от България.
124
2
 
25
 
! Отговори
УМЕН ГУЩЕР преди 10 години
айде сичките на автобусите на Централна автогара и да си вземете билети на Юнион Ивкони и дим да ви няма
123
2
 
33
 
! Отговори
йованчо преди 10 години
Точно така, взимайте ги всичките в Европата!
122
18
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До гурбедчияЧе Европа какво ни е виновна как живеем?Нали точно тя ни дава милиарди, да си пооправим положението и държавата, но нашите политици са крадливи мафиоти.Че Европа какво ти е виновна бе, гурбетчийо?То какво остава да направи Европа, да изпрати политици и управници от Германия, които да управляват тук, че само така може да се оправи положението.Европа му била виновна на ***, който предполагам е точно в тази Европа да работи, а иначе я плюе.
121
2
 
2
 
! Отговори
walking dead преди 10 години
До УМЕН ГУЩЕРпреводът е ИЗУМЯЛ,ОШАШАВЕН ,СПРЯЛ ДА МИСЛИ,ЗАГУБИЛ РАЗСЪДЪК.
120
15
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До пропагандата лъжеТе ако отделяха за бежанците по 1000лв. щеше да е друго положението.И да...ние сме ***, негостоприемни, злобни, несъстрадателни...нормално е и на запад да не ни обичат.Казвам на запад, защото там хората са по-добри и по-хуманни.Ако щете, 1000 минуса ми сложете селяци, но това е истината.Само на тотален *** и ***, мутра или политик може да му хареса тази коина, в която живеем.
119
3
 
30
 
! Отговори
гурбедчия преди 10 години
АМИ ТЕЗИ ЕВРОПЕЙЦИ,ЗАЩО НЕ ДОЙДАТ И ВИДЯТ КАК ЖИВЕЯТ БЪЛГАРИТЕ,ТЯХНАТА ***.ЧЕ ИМА БЪЛГАРИ,КОИТО УМИРАТ ОТ ГЛАД И С НЕВЪЗМОЖНОСТ ДА СИ ПЛАТЯТ ЛЕКАРСТВАТА.ЕВРОПА ЛИ-И ТЕ И НАШИТЕ ШИ*АНИ ПРОДАЖНИ ПОЛИТИЦИ НА СТАДИОНА И ДА ЖИВЕЕ ПИНОЧЕТ.
118
6
 
8
 
! Отговори
УМЕН ГУЩЕР преди 10 години
България не е за слаби мухи! Който не издържа на изпитанията естествено ще напусне! Последните ще бъдат първи!
117
19
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ами, така е!Доказахме отново на света, че сме едни аборигени. Плюем по бежанците да си ходели, да не им даваме условия, защото ние сме си нямали, обиждаме се и на ООН като ни каже това в очите, не искаме никой да ни дава акъл отвън, всеможещи и всезнаещи сме...ако може никой да не идва в страната ни...нооо...иначе се засягаме, че Англия не ни иска.Абе, тотални *** сме-балканци. Само човек бил малко на запад осъзнава тази истина.