ООН към ЕС: Не връщайте бежанци в България, там е нечовешко!

Българските власти не осигурявали храна и медицинска помощ
Обновена: 3 яну 2014 15:07 | 3 яну 2014 14:58, Елка Василева
201
ООН към ЕС: Не връщайте бежанци в България, там е нечовешко!
Снимка: Булфото

Върховният комисариат на ООН за бежанците (ВКБООН) призова страните от Европейския съюз да не връщат бежанци обратно в България заради нечовешките условия за търсещите убежище в страната, предадоха ДПА и Асошиейтед прес.

ВКБООН призова ЕС временно да прекрати прилагането на Дъблинската конвенция, която задължава страните членки да връщат бежанците в първата държава, през чиято територия те са влезли в Съюза.

Според ВКБООН българските власти не предоставят основни услуги като доставки на храна и медицинска помощ, държат мигрантите в лагери без основателни причини и отлагат тяхната регистрация, пише БТА.

"Агенцията установи, че търсещите убежище в България са изправени пред действителен риск от нечовешко и унизително отношение заради системни слабости в условията за приемане и в процедурите за даване на убежище", заяви говорителят на ВКБООН Бабар Балох.

В края на миналата година комисарят по човешките права на Съвета на Европа Нилс Муижниекс призова: "Не връщайте сирийци в България - там е лошо!". Според него в страната ни бежанците "имат неадекватни условия".

В свой доклад "Амнести интернешънъл" пък посочи, че в България бежанци живеят в окаяни условия във фургони, порутени сгради и палатки. Много от тези, които са рискували живота си, за да стигнат дотук, или са връщани обратно, или задържани в наистина жалки условия с недостатъчно храна, вода и медицински грижи, заявиха от организацията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


201
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
116
7
 
3
 
! Отговори
пропагандата лъже преди 10 години
Е как така ще плюят по другаря Станишев?Най левия от левите председател на ПЕС-а даже.по илядо лева им дава на емигрантето да разберат що е туй куманизъм и на който не му аресва да фаща балканя!
115
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До УМЕН ГУЩЕР 101 Ако умен- спри да лъжеш! Която календар, койте ционистите? Българи хвърлят страната си и отидат до мястото, където по-добре да се живея. Българите нямат нужда от майка-България, затова България умира!
114
2
 
2
 
! Отговори
УМЕН ГУЩЕР преди 10 години
До До 118 умен гущерМерси,защото имах задача по руски език да преведа от руски ,,Я приехал домой, уже залезла в постельку, лежу, балдею,, странна дума наистина,мязяше ми първоначално на псувня ама... :)
113
6
 
7
 
! Отговори
kremenaabv преди 10 години
най мизерни сме в Европа,а зяем,че сме най умни.нещо май не се връзва.който и да изберем все се оказва крадец и далавераджия.значи гена ни е такъв,затова да не говорим за ***,защото на всички ни манталитета ни е ***.погледнете кофите с *** в софия,бездомните кучета и мръсотията в междублоковите пространства и друго доказателство не ви трябва
112
2
 
3
 
! Отговори
УМЕН ГУЩЕР преди 10 години
Ура аз съм свръхчовек! Майната им на сирийците и техните претенции! Аз ще издържа и на минус 50 градуса нали съм свръхчовек. Аз съм свръхчовек и издържам на мизерия и нося на пиене с 10 промила!
111
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Daje ku4etata na ulicata sa roshavi i gladni v BG za blagosastoyanieto na edna strana shte razberesh ot sastoyanieto na bezdomnite ku4eta v BG te sa v pla4evno sastoyanie ottam razberete kakvo kradlivo pleme politici ni upravlqvat
110
4
 
15
 
! Отговори
detelina преди 10 години
Брей, тези били много -намазани от ООН-ето!Чичо Сам забърка поредната каша, ама някой друг за я духа!?Защо , не си ги вземат в САЩ, ние каква вина имаме, че нещо не ми е ясно!?Докога ще сме подлогата на света!?Америка , какво си мисли,че някой им е задължен, да им понася алчността, то не бе Виетнам 20години,Сърбия,Ирак и други, сега Сирия,няма ли кой да ги спре!?
109
2
 
31
 
! Отговори
Богдан преди 10 години
Българските власти също така не осигуряват храна и медицинска помощ за бедните българино никой от ООН или ЕС не се впечатлява..защо?
108
4
 
13
 
! Отговори
край преди 10 години
Ей това българите вечно сме виновни на другите за нещо. Тия *** там се избиват и си ядат сърцата ние сме им виновни. Браточки ние сме най умни и най добри и най красиви. Да го ду.а света. ОБИЧАМ БЪЛГАРИЯ И БЪЛГАРИТЕ и /повече българките/. А иначе и аз съм съгласен хич да не идват тук никви емегранти.
107
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Абе като гледам снимките имам чувството че пак ни изграха - наши ора от факултето и пр. излизат в турция и търчат през границата с викове "съириец" "съириец" и после кеф на парцали - беплатна къща, храна и т.н. Ей много умни наште бре! Айде и ние след тях - малко сажди и да направим едно кръгче :)))))))
106
2
 
2
 
! Отговори
УМЕН ГУЩЕР преди 10 години
Някой може ли да ми преведе тази дума от руски ,,балдею,, ? благодаря
105
5
 
5
 
! Отговори
Камен преди 10 години
До registriran на теб явно ти харесва някой да ти краде парите от данъците. Sorry но аз предпочитам парите ми да отидат при бежанците, отколкото в джобовете на фирмите на другарите.
104
7
 
11
 
! Отговори
8 часа разлика преди 10 години
Просто не е за вярване,че българите си избират едни и същи крадци и мошеници да ги управляват и в същото време да се жалват,че живеят в нечовешки условия.За пореден път се убеждавам,че в България са останали да живеят само мързели,търтей и тарикати.
103
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ами говорителя бубар балохар моье ли да го отнесе,както куцо пиле домат отнася!Вядени чиновници дебелог@@и!!Писна ни от високомерния им поучителен тон!!!
102
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Да, да ,не е хубаво, да не идват. Но за съжаление са само празни приказки! Защото иначе на палатки, без тоалетни, заградени с тел е по-добре. Както в околните арабски държави.
101
7
 
9
 
! Отговори
Registriran преди 10 години
До Камен Ами като не ти харесва, защо не вземеш няколко семейства (30-40) *** у вас?
100
3
 
19
 
! Отговори
Камен преди 10 години
Тия прословути над 1000лв на месец на човек май отиват в нечий джоб, а не по предназначение за хората. Лошо е, че такива неща за пореден път удрят по репутацията на страната. Ясно е, че властта тотално се провали по въпроса с бежанците, но е очевидно също така, че никой няма да поеме отговорност за това.
99
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Подкрепям ООН. Тук онождам,е сирийски баби и дедовци. Ич да не идват! А и за ромската общност си е опасно. Никой не им осигурява мазно дупе и шоколад. Трябва да ги спасите в Ню Йорк!
98
21
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ДО 101Няма да изчезнем, ако гласуваме за правилната партия - АТАКА!
97
2
 
21
 
! Отговори
УМЕН ГУЩЕР преди 10 години
България няма да изчезне,ние сме от най-старите народи в света все пак колкото да им се иска на ционистите,ние имаме най старият и най-точен календар в света 4700 години е досега а циклите му се повтарят на всеки 25 000 години...правете си изводите