ООН към ЕС: Не връщайте бежанци в България, там е нечовешко!

Българските власти не осигурявали храна и медицинска помощ
Обновена: 3 яну 2014 15:07 | 3 яну 2014 14:58, Елка Василева
201
ООН към ЕС: Не връщайте бежанци в България, там е нечовешко!
Снимка: Булфото

Върховният комисариат на ООН за бежанците (ВКБООН) призова страните от Европейския съюз да не връщат бежанци обратно в България заради нечовешките условия за търсещите убежище в страната, предадоха ДПА и Асошиейтед прес.

ВКБООН призова ЕС временно да прекрати прилагането на Дъблинската конвенция, която задължава страните членки да връщат бежанците в първата държава, през чиято територия те са влезли в Съюза.

Според ВКБООН българските власти не предоставят основни услуги като доставки на храна и медицинска помощ, държат мигрантите в лагери без основателни причини и отлагат тяхната регистрация, пише БТА.

"Агенцията установи, че търсещите убежище в България са изправени пред действителен риск от нечовешко и унизително отношение заради системни слабости в условията за приемане и в процедурите за даване на убежище", заяви говорителят на ВКБООН Бабар Балох.

В края на миналата година комисарят по човешките права на Съвета на Европа Нилс Муижниекс призова: "Не връщайте сирийци в България - там е лошо!". Според него в страната ни бежанците "имат неадекватни условия".

В свой доклад "Амнести интернешънъл" пък посочи, че в България бежанци живеят в окаяни условия във фургони, порутени сгради и палатки. Много от тези, които са рискували живота си, за да стигнат дотук, или са връщани обратно, или задържани в наистина жалки условия с недостатъчно храна, вода и медицински грижи, заявиха от организацията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


201
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
96
1
 
27
 
! Отговори
Революционер преди 10 години
Цялата работа идва от Турция-тя ни сервира бежанците от Азия и Африка. За да дойдат в България, те са минали първо през Турция, а за да прекосят турската граница и да дойдат до България-няма как Турция да не им е съдействала. България е слаба и не може да си пази границата, но с Турция не така стоят нещата-имат голяма войска, при това обучена, имат и гранична полиция, благодарение на която бежанците влизат в България. Турция товари (изгонва) най-лесно бежанците на автобуси и ги праща в България.
95
1
 
6
 
! Отговори
човек преди 10 години
До anonim1000Съгласен съм с изказването ти, освен с частта "Никъде по света го няма това." ;)
94
3
 
21
 
! Отговори
anonim1000 преди 10 години
Комунизмът тук никога не е свършвал.Това тук е геноцид спрямо цял един народ.Никъде по света го няма това.Искат да унищожат българите, ама нещо не са познали. Сбъркали са с народа.
93
6
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Недостатъчно храна...А за българските пенсионери има ли достатъчно храна с тези мизерни пенсии?
92
3
 
7
 
! Отговори
УМЕН ГУЩЕР преди 10 години
Неслучайно един азиатец беше предрекъл че 21 век ще принадлежи на България,така и казва нашата ясновидка Слава Севрюкова
91
11
 
5
 
! Отговори
Онуфри преди 10 години
До ЖороЗащото не е работа на ООН, мозъко! Разберете, че комунизмът свърши и никой няма ангажимент да ви трие оаканите задничета щом сте здрави и прави!
90
2
 
24
 
! Отговори
anonim1000 преди 10 години
Ако беше друг народ на мястото на българите досега да е изчезнал.
89
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Да,България е само за богоизбрани пичове,така е!
88
4
 
2
 
! Отговори
an преди 10 години
BALGARCKATA VI DÖR.EE. CPOCOBNA DA GLEDA MNOGO AMA MHOGO OT POLETIZITE CA KRADLIVI OTPYCNATICA 5,6 MILIONA EVRO OT EU SA TESI XORA BADETE MALKO 4OVE4NI NE SABRAVAITE 4e I V BALGARIA E IMALO VOINI I KO NIE POMOGNAL
87
2
 
14
 
! Отговори
УМЕН ГУЩЕР преди 10 години
Ние сме корав народ,устояли сме 500 години турско, 200 години гръцко и 600 години непрекъснати войни със всички държави та сме закалени яко като японска стомана...
86
9
 
21
 
! Отговори
dwd преди 10 години
да ги връщат направо в сирия-да ядат бомби-като не им харесва тук
85
5
 
40
 
! Отговори
Жоро преди 10 години
А защо ООН не се поинтересува как 90% от Българите живеят в не човешки условия ,грабени от банки,политици,бандити,робовладелци,а са се загрижили за имигрантите!?дори не можем да си представим колко сме зле..............
84
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
АМИ НА ЛИЗАТОВА СТЕ ВЪВ ПАРЛАМЕНТА БЕ КУТЕВ,НЕ ДА СИ БЪРКАТЕ В НОСОВЕТЕ И ДА БЛИЖИТЕ ТИПКИТЕ НА ЕРДОГАН А ДА ВЗИМАТЕ АДЕКВАТНИ И ПОЛЕЗНИ ЗА БЪЛГАРИЯ РЕШЕНИЯ
83
1
 
21
 
! Отговори
Кутев преди 10 години
А на чии интереси служи Дъблинската конвенция, която задължава страните членки да връщат бежанците в първата държава, през чиято територия те са влезли в Съюза?
82
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ООН Е СЪЗДАЕНО ОТ ИЛЮМИНАТИТЕ ЗА ДА СЛУЖИ НА САЩ,СПОНСОРИРАНО ОТ РОТШИЛТ И РОКФЕЛЕР,ООН Е БАНДИСТКА ОРГАНИЗАЦИЯ СЪЗДАДЕНА С ЦЕЛ РАЗРУХА И ОКУПАЦИЯ НА ПО БЕДНИТЕ ДЪРЖАВИ,ЗАБЕЛЕЖЕТЕ И ЛОГОТО НА ООН,КАРТАТА НА ЗЕМНОТО КАЛБО А ВАРХУ НЕГО МЕРНИК,СЯКАШ НЯКОЙ СЕ Е ПРИЦЕЛИЛ,ВСИЧКИ ДЪРЖАВИ ЧЛЕНКИ НА ООН СЕ РЪКОВОДЯТ ОТ МАСОНИ
81
3
 
13
 
! Отговори
dpl преди 10 години
Еми да вземат малко във Великобритания, Холандия нали те много реват българи да не стъпват да си вземат малко израелци и прочие.... Нашите управници пак ни оправиха хубаво Браво!!!
80
4
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Не ги е срам, не стига че ни натресоха тоя *** /че сме задния двор на Европа спираме ги за да не отидат при тях/, но не сме ги били хранели и не сме им осигурявали условия /петзвезден хотел например/. Да дойдат и да видят нашите пенсионери в каква мизерия живеят. По зле и от бежанците. Ами да ги взимат и да им осигуряват по-добри условия. В бедна България и това е много.
79
7
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
А МИ ГОСПОДИНЧО ДА НЕ ИДВАТ КОЙ ГИ Е КАНИЛ , НА НАС БЪЛГАРИТЕ КОЙ ДАВА ,КОЙТО РАСПАЛИ ТАЗИ ВОЙНА ТОЙ ДАГИ ГЛЕДА , НЕСТИГА ЧЕ ПРИЙЖДАТ НА ТЪЛПИ АМИ И ВИНОВНИ , ХАЙ ГЛЕДАЙТЕСЕ РАБОТАТА
78
6
 
42
 
! Отговори
Революционер преди 10 години
Тези пак недоволни, не стига, че държавата дава над 1000 лв. издръжка на един бежанец, а те искат и още. Съжалявам, на хора, които не работят не заслужават повече от тези, които работят. Само издръжката им е над средната заплата в България, доближава максималната. Ще попитам работниците вземат ли 1200 лв. месечно, колкото издръжката на един бежанец и какъв труд полагат за тези пари?
77
6
 
48
 
! Отговори
varg vikernes преди 10 години
Българските власти не осигурявали храна и медицинска помощ.Тъй ли.А на българските граждани осигуряват ли им ?